maaliskuuta 20, 2017

Hyvää onnellisuuden päivää


Tänään 20. maaliskuuta vietetään YK:n kansainvälistä onnellisuuden päivää - International Day of Happiness. Onnellisuuden päivää vietetään muuten nyt jo kuudetta kertaa sen julistamisen jälkeen.
Onnellisuudesta tulee itselleni aina mieleen Pharrell Williamsin Happy-hittibiisi muutaman vuoden takaa. Biisin letkeä melodia ja ihan superhyvät sanat pursuavat ihanaa iloa ja onnellisuutta.


(Because I'm happy)

Clap along if you feel like a room without a roof
(Because I'm happy)
Clap along if you feel like happiness is the truth
(Because I'm happy)
Clap along if you know what happiness is to you
(Because I'm happy)
Clap along if you feel like that's what you wanna do


Osoitteessa 24hoursofhappiness.com on menossa ihan huikea Happy party eli jokaisena tuntina siellä näytetään uusi video, jossa eri aikavyöhykkeillä asuvat ihmiset ympäri maailmaa tanssivat Happy-hittibiisin tahtiin. Suomen vuoro taisi kyllä mennä tänään jo puoliltapäivin. Pharrell Williams on valinnut videot yleisön lähettämästä materiaalista ja tasatunnein Pharrell myös esittelee ne. Olen piipahtanut tällä sivulla monta kertaa kuluvan päivän aikana ja tanssivat ihmiset ovat saaneet minut hymyilemään. Iloisuus ja onnellisuus tarttuu! Kurkatkaa jos ette usko :)


Maailmassa tapahtuu nyt niin paljon todella ikäviä ja raskaita asioita (joita en halua lähteä tässä enempää avaamaan koska niitä tulvii kaikista viestimistä joka päivä loputtomana virtana), että me tarvitsemme myös iloa ja onnellisuutta jokainen edes yhtenä päivänä. YK pyrkii kampanjallaan muistuttamaan, että kaikki maailman ihmiset ansaitsevat mahdollisuuden onnelliseen, terveeseen elämään.

"Onnellisuuden päivänä YK kutsuu jäsenvaltioita, kansainvälisiä ja kansallisia organisaatioita sekä myös kaikkia ihmisiä yksilöinä juhlistamaan onnellisuutta 20. maaliskuuta. Onhan onnellisuus ihmisten keskeisimpiä pyrkimyksiä!" 

YK julkistaman Onnellisuusraportin mukaan Suomi on maailman viidenneksi onnellisin kansakunta. Kärkipaikkaa tilastossa pitää Norja ja seuraavina tulevat Tanska, Islanti sekä Sveitsi ja meidän pikkuinen Suomi sitten seuraavana. Onnellisuutta tuottavat bkt:lla mitattu elintaso sekä terveiden elinvuosien odote. Lisäksi onnellisuuteen vaikuttavat myös ihmisten anteliaisuus, sosiaalisen tukiverkon olemassaolo, sosiaaliset vapaudet sekä vähäinen korruptio. 


Mietin autossa kotiin ajatessani tänään mikä tekee minut onnelliseksi? 
Mieleeni tuli hyvin yksinkertaisia asioita. Asioita, joita pidämme ihan itsestään selvyyksinä. 

Minulla on oma koti eli katto pääni päällä kylmällä ja sadesäällä. 
Kotonani olen myös turvassa. 
Voin laskea hanasta juomavettä aina kun minua janottaa. 
Olen terve! 
Jos sairastun pääsen lääkärille ja saan tarvittaessa sairauslomaa sekä lääkkeitä parantuakseni. 
Minulla on työpaikka, josta saadulla palkalla turvaan oman toimeentuloni tässä yhteiskunnassa. Minulla on paljon rakkaita, tärkeitä ihmisiä ympärilläni - sukulaisia ja ystäviä. 
Omistan pienen valkomustan karvapallon -koiran, jota voin silittää joka päivä monta kertaa.
Minä voin harrastaa itselleni tärkeitä asioita ja liikkua vapaasti paikasta toiseen.
Voin ilmaista mielipiteeni ja keskustella asioita vapaasti. 
Suomen puhdas luonto takaa minulle terveellisen asuinympäristön.
Pystyn kehittämään itseäni päivittäin ja opiskella niin halutessani.


Voisin jatkaa tätä onnellisuus listaa lukemattomilla asioilla koska itselläni on varmasti satoja asioita, jotka saavat minut hymyilemään, nauramaan ja lisäävät onnentunnettani. Joku viisas on joskus todennut, että onnen/onnellisuuden ymmärtää vasta sitten kun sen on menettänyt. Carpe diem!


Haastan teidät lukijani kertomaan muutamalla lauseella mikä tekee teidät onnelliseksi?

Hyvää onnellisuuden päivää meille kaikille - meillä on oikeus olla onnellinen! 12 kommenttia:

 1. Hyvää onnellisuuden päivää Marjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle Belladonna ♥ nautitaan tänäänkin niistä pienistä asioista, jotka tekevät meidät onnellisiksi.

   Poista
 2. Minut tekee tänään onnelliseksi omat lapset, jotka sanailivat keskenään niin hauskasti, että nauroin vedet silmissä. Onnelliseksi tekee myös ohitseni kulkeva mieheni, joka läpäyttää minua pepulle ja vinkkaa silmää. Onnellinen olen myös kodustamme ja hitsin hyvästä ruoasta, jota söimme. Nyt menen suihkuun ja nautin puhtaasta pesuvedestä.
  Ihanaa onnellisuuden päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania asioita Outi ♥ ja sinulle onnellisuutta tuottavia. Tuo silmänvinkkaus on kiva tapa. Hyvää onnellisuuden päivää myös tänään!

   Poista
 3. Manaki Nekoa ja mansikoita on täälläkin tarjolla:) oliko sellainen päivä? Meni ohi vatsatautia saiarastellessa. Otan tänään takaisin ja lähden tekemään kaupunkikierroksen Shanghain suomalaisille, Seitsemän aarteenkaupunkiin. Lue juttu, sitten joskus, jos linjat pelaa jutun tekemiseen 😀😄👍 terkut Shanghain keväästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ja minusta YK on tehnyt hyvän päätöksen juhlistaa yhtä päivää milloin jokainen voisi juhlistaa onnellisuuttaan. Eino Leino kehotti " Kell’ onni on, se onnen kätkeköön,´kell’ aarre on, se aarteen peittäköön,ja olkoon onnellinen onnestaan ja rikas riemustansa yksin vaan." Olen itse kuitenkin toista mieltä vaikka Leinon runoita pidänkin - onnen ja onnellisuuden voi näyttää ja pitääkin.
   Juu luen jutun saat sen valmiiksi ja onneksi toivuit noin pikaisesti vatsataudistasi.

   Poista
 4. Mä muistan lukeneeni joskus 20-kymppisenä runokirjaa (naisenkirjoittama, mutta nimi ei nyt muistu mieleen) ja siinä oli aivan ihana ajatelma, joka on jäänyt kulkemaan mun rinnalla "Onnellinen päivä, ilo on puolellani kokonaan" siihen kiteytyy ihan kaikki ja onhan mulla vielä todellinen jymy yllätys perhepiirissä, josta olen niin onnellinen <3. Iloa ja positiivisuutta päiviisi Marjo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpas erittäin hyvin kiteytetty onnellisuus tuossa runossa. Onnellisuus on mielestäni todella pieniä asioita. Ja totta kai onnellisuuden lähteetkin vaihtelevat eri ikäkausina. Muistan kuin nuorempana onnellisuus tuli paljon enemmän materian kautta kuin nykyään.
   Onnellisuutta ja iloa myös sinulle Sari ♥

   Poista
 5. Jonain päivänä, ehkä ihan lähiaikoina, jos vaan ehdin, minun pitäisi kyllä tutustua tuohon väittämään, jota Bhutanin matkallamme hoettiin, että Bhutan olisi maailman onnellisin maa. Tämän onnellisuuspäivän tiimoilta etsin oikeasti käsiini jutun taustalla olevan aineiston (jota inhottavasti mikään lehtijuttu ei viitsi linkata, listaavat vaan ne Top 5 tai Top 10 valtiot) ja sieltä Bhutan löytyi sijalta 97! Ei siis vaikuta maailman onnellisimmalta maalta, vaikka turisteille tätä legendaa syötetäänkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun näin tämän kommenttisi Pirkko muistin itsekin lukeneeni jostain tästä Bhutanin "onnellisuudesta". Pengoin vähän asiaa ja tällaista löysin.

   Kun muut maat pyrkivät nostamaan bruttokansantuotetta niin Bhutan tavoittelee "bruttokansanonnellisuutta". Ajatuksen on heittänyt ilmaan Bhutanin 4.kuningas jo 1970-luvulla ja se on kirjattu perustuslakiin.

   "Bhutanin onnellisuusindeksi koostuu yhdeksästä muuttujasta. Niiden joukossa on vanhoja tuttuja käsitteitä kuten terveys, koulutus ja elintaso. Mutta bhutanilaiset mittaavat myös luonnon tilaa, kulttuurin monimuotoisuutta ja psykologista hyvinvointia."

   Tästä löytyy lisää faktaa http://yle.fi/uutiset/3-7539218

   Poista
 6. En tiennyt onnellisuuden päivästä, mutta se onkin juuri sopivasti sama kuin synttäripäiväni :) Omaan listaani voisi kuulua kaikki muut asiat sinut onnelliseksi tekevistä asioista - paitsi mustavalkoinen karvapallo ;) Ai niin, tervekään en ole, enkä siksi töissä, mutta ne puutteet korvaa moni muu asia, jotka on kohdallani hyvin. Erityisen onnellinen olen ihanista pojistani, jotka tämän äidin suureksi yllätykseksi olivat muistaneet ostaa synttärikukat Prismasta <3
  Tuo Happy -biisi on yksi lemppareistani. Onnellista päivää ihan joka päivä Marjo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että sinun merkkipäiväsi osui juuri yhteen onnellisuuden päivän kanssa ♥ ja onnittelut vielä tätäkin kautta! Meidän täytyy joku päivä käydä kuohuvalla ja juhlistaa tapahtumaa.

   Sinulla on ihanat pojat ja heistä pitääkin olla onnellinen. Ihanaa, että muistivat synttärisi. Happy biisi kuuntelen usein ja se vaan on NIIN hyvä.

   Jokainen päivä voi olla onnellinen kun tajuaa onnen lähtevän niistä pienistä asioista ♥

   Poista