helmikuuta 20, 2017

Haun avainsanat Marjon matkaan

Lukiessani Outi's life blogin ihanan Outi postausta siitä millä hakusanoilla hänen blogiinsa on päädytti kurkkasin myös Bloggerista omani. Pakko myöntää, että katson näitä aika harvoin. Jotkut haun avainsanat aukesivat minulle ihan heti ja muistin oman postauksenikin hyvin aiheesta. Täytyi kuitenkin tehdä myös vähän salapoliisityötä selvitelläkseen mihin tekemäänsä bloggaukseen nuo "tuntemattomat hakusanat" oikein voivat liittyä. Tämä oli sen verran mielenkiintoista puuhaa, että päätin tehdä tästä ihan oman postauksen. Tässä hakusanat siinä järjestyksessä kuin ne Bloggerissa ovat kirjatut.

"Guessin kello"


Mietin ensin onko tämän haun peruste ehkä löytää se valkoinen Guessin kello, joka on vilahtanut ranteessani aika monessa postauksessa? Toisaalta sitä en ole postauksissa korostanut joten päädyin kuitenkin siihen, että haku liittyy ensimmäisen blogivuoteni syksyyn 2013 ja postaukseen "TIK-TOK TIK-TOK". Kirjoitin siitä kuinka raskaalta kellon kääntäminen kahdesti vuodessa tuntuu muutamista tutuistani. Monella ihmisellä kestää viikkoja saada taas päivärytmistä kiinni vaikka kelloa siirretään vain se tunti. Samalla esittelin kellokokoelmaani ja siellä joukossa oli pari Guessin kelloa.

Helsinki 1952 olympiahuivi

Mitä, olenko minä kirjoittanut Helsingin vuoden 1952 olympialaisista? Ja miten joku huivi liittyy näihin Suomen olympialaisiin, joita on kutsuttu myös viimeisiksi oikeiksi olympialaisiksi? Vähän tutkimalla tähänkin löytyi kuitenkin vastaus. Kirjoitin keväällä 2014 Hakasalmen huvilan valokuvanäyttelystä otsikolla Rasvaletti ja style nuttura. Tähän mustavalko valokuvien näyttelyyn minun oli pitänyt mennä jo monta kertaa aiemmin mutta vihdoin siellä järjestettävä muotitapahtuma sai Marjon matkan suuntautumaan myös itse näyttelyyn. Ja mikä parasta siellä sai 50-luvun kampaamossa itselleen stylen nutturan. Ja kyllä tuolla postauksessani on se olympiahuivikin :)


Hobstar astianpesukone

Tämän Kristallin paluu blogipostaukseni muistin heti. Kirjoitin siitä kuinka aiemmin vähän pönäkästä ja vanhanaikaisesta kristallista/puristekristallista on tullut kuuminta hottia. Kaikki trenditietoiset ravintolat ja kahvilat kattavat pöytäänsä puristekristalli lasit lattea ja smoothieta varten. Blogeissa ja kattauksissa vilahtelee himoittuja Hobstarin laseja. Pohdiskelin etten varmaan itse tule ostamaan niitä koska minulla on jo vanhaa kristallia kotona ja pidän siitä. Kauniitahan nämä lasit ovat mutta miksi ostaa uutta kun on aitoa vanhaa.

Pakko myöntää, että tammikuussa 2016 ostin Fidan loppuunmyynnistä itselleni kaksi lähes uutta puristekristallilasia ja muitakin löytöjä huikealla summalla 8.30€. Hobstareja nämä kovasti muistuttivat mutta eivät niitä kyllä ole :)


Marjo Kristiina kreivi

Olenko tässä kirjoittanut Malmgårdin linnasta, jossa tapasin punahousuisen aidon kreivin? Yksi etunimistäni on kyllä Kristiina mutta miksi se olisi mukana tässä haussa? En suoralta kädeltä muistanut kirjoittaneeni Kristiina -nimisestä henkilöstä? Kirjoitin googleen Marjo Kristiina Kreivi ja tämän niminen henkilö löytyy Suomesta. Onneksi myös toisena tässä googlelistauksessa oli tekemäni postaus Pietarsaaren reissusta toukokuussa 2013. Tässä postauksessa sain ensimmäisenä päälleni  kylmän suihkun asiakastapaamisessa mutta onneksi helteinen sää kuivasi vaatteet nopeasti. Kurkkaa postauksesta kuka on mystinen "Marjo Kristiina kreivi" :)


Olkkalan kartano

Tämän hakusanan kohdalla hätkähdin koska olen aina halunnut kirjoittaa Olkkalan kartanosta mutta en ole vielä sitä tehnyt. Olkkalan kartano on äärimmäisen kaunis vanha kartano Vihdissä ja olen kuullut siitä edesmenneeltä isoäidiltäni paljon mielenkiintoisia tarinoita. Serkkuni häät on myös vietetty kartanon tiloissa aikoinaan. Mutta enhän minä ole tästä kirjoittanut? Kyllä olen tai olen siis maininnut Olkkalan kartanon postauksessa heinäkuussa 2015 Pariisilaista teetä ja sympatiaa Villa Randalassa. Se miten Olkkalan kartano liittyy Villa Randalaan onkin ihan selvä juttu kun lukee postauksen...


Muut hakusanat, joilla blogiini oli päädytty olivat:

Oodi vapaudelle
Tallink Megastar
Vallilan Stoori

Nämä kolme postausta muistin hyvin koska ne on tehty tässä parin viimeisen kuukausen aikana.

Tätä kirjoittaessani mietin, että kaikki mitä täällä blogissa olen tuonut esille ja postannut siitä on jäänyt bittiavaruuteen talteen ja muistiin. Postaukseni ovat helposti löydettävissä sieltä Googlen syövereistä oikein vain hakemalla. Pohdin myös sitä miten suuri vastuu meillä bloggaajilla on siitä mitä kirjoittelemme ja pystymmekö seisomaan kirjoitustemme takana selkä suorana vai hävettääkö meitä jotkut asiavirheet ja vaikka ne iänikuiset kirjoitusvirheet, joita omassa tekstissänikin välillä vilisee? Oikein pisti vihaksi kun löysin tuolta Marjo Kristiina kreivi postauksesta toistuvan kirjoitusvirheen yhdessä henkilönimessä, joka nyt on korjattu.

Tein myös sellaisen havainnon, että ehkä olen myös kehittynyt tässä bloggailu urani aikana jonkin verran myös kuvallisen kerronnan alueella. Valokuvani ovat ehkä parempia.

Tätä postausta oli kiva tehdä joten kiitos ideasta Outi!
10 kommenttia:

 1. Vilkaisin omat hakusanani, nyt kaikki olivat ihan järkeviä. Joskus ollut aika outojakin.

  Minulta kysyttiin juuri hävettävätkö alkuaikojen blogikuvat. No ei varsinaisesti, huvittavat kylläkin. Olen silti säästänyt kaikki postaukset, onhan tämä bloggaaminen jonkinlainen luovuuden kehityskertomus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minunkaan hakusanoissa mitään ihan kreisiä ollut mutta tuo Marjo Kristiina kreivi oli ensin ihan mysteeri. Mietin jo vaikka mitä vaihtoehtoja.

   Ei minua hävetä blogin alkuaika päinvastoin olen ylpeä siitä, että aloitin bloggaamisen ja olen kehittynyt. Joten samalla lailla ajatellaan tästä. Jostain on lähdetty kehittymään ja nyt ollaan tässä. Minusta oli pikemminkin outoa jos mitään kehitystä ei olisi tapahtunut :D

   Poista
 2. Kiva, että nappasit idean mukaasi. Ihan kivoilla hakusanoilla on sinunkin blogiisi päädytty. Yhä mietin sitä omaani "lihava keittäjä" :D
  Kyllä minäkin katselin noita ensimmäisiä postauksiani, kovasti on kehitystä tullut vuosien mittaan.
  Eli tekemällä tosiaan oppii :)
  Ihanaa viikkoa ihana Marjo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että heitit tällaiten jutunaiheen esille. Kiitos tästä Outi :)
   Älä mieti tuota "lihavaa keittäjää" - mikä lie heitto.... :D
   Me ollaan todiste siitä, että vanhatkin koirat oppii uusia temppuja.
   Mukavaa viikkoa sinnekin :)

   Poista
 3. Tämä on kyllä kiva postaus. Jos itse vertaan kuviani alkutaipaleelta tähän päivään niin voi pojat :D Kyllä sitä kehitystä löytyy. Itse en blogiin kirjoita mitään sellaista minkä takana en pysty seisomaan. Kirjoitusvirheitä löytyy, jotenkin olen niille sokea vaikka kuinka monta kertaa oikoluenkin. Välillä yksi anonyymikin pitää huolen niistä minulle ilmoittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marina ja Outilta superidis!
   Toisaalta on ihan hauska katsella ensimmäisiä postauksiaan, jotka ovat vähän sellaisia "lapsen kävelynopettelu" -juttuja. Mutta tärkeä osa omaa blogitaivalta ja kertovat kehittymisestä.

   Olen huomannut, että en huomaa virheitäni pc:n ruudulla mutta koska huomaan ne kännykällä olen yrittänyt nykyään oikolukea puhelimella. Älä välitä anosta Marina.
   Mukavaa päivää :)

   Poista
 4. Täytyypä kokeilla. Heti kun netti toimii paremmin:) Kiinan "iloja".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos kokeilet! Uskon, että netti ei toimi ihan yhtä jouhevasti kuin täällä meillä. Tsemppiä ja mukavaa päivää Kiinaan!

   Poista
 5. Ihana ja täytyypä toteuttaa tämä joskus itsekin, meinaan joskus nuo hakusanat tosiaan on ihan yltiöpäisen hauskoja. Ihanaa päivää Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia! Muistan hämärästi, että olet joskus postannut jostain hämäristä "hakusanoista" omaan blogiisi...
   Aurinkoista päivää Tiia!

   Poista