kesäkuuta 04, 2016

Kesä on hiipinyt kotiin...ja varis vei munat

Muistatte varmaan kuinka kerroin täällä blogissa muutamia viikkoja sitten iloisesta luonnon järjestämästä yllätyksestä parvekkeellani... Minulla olisi oma mustarastaan pesä olohuoneen ikkunan takana ja 24/7 mahdollista seurata sen tapahtumia ja kehitystä. Muutamia päiviä bloggauksen jälkeen tulin töistä kotiin ja ilokseni huomasin mustarastas naaraan olevan poissa pesältä joten minulle tarjoutuisi oivallinen mahdollisuus pika-pikaa kurkata pesään. 

Parvekkeen ovi varovasti auki ja koiran pääsy ulkotilaan estettiin kaadetulla tuolilla. Hiivin pesälle, kurkkasin ja sitten tuli se fiilis "kun veri pakenee kasvoilta"!!!!! Katsoin pesään varmasti kolme-neljä kertaa ensin tajuamatta edes missä ihmeessä mustarastaan munat oikein olivat? Pesä itsessään oli ihan ehjän koskematon eikä rikkonaisia munankuoriakaan näkynyt missään. 


Vaikka ymmärsinkin lopulta, että edellisenä päivänä parvekkeella näkemäni valtava varis oli varmasti vienyt munat emon poissaollessa en ensin halunnut uskoa sitä :( Tuli niin surullinen tunne ja mieleen palasi flashback ala-asteelta. Luokkamme oli yhdessä opettajan kanssa kerännyt sammakonkutua keväällä läheisestä lammesta ja meidän oli tarkoitus seurata kuinka kutu kehittyisi nuijapäiksi. Aikomus oli toki päästää pienet sammakot takaisin sinne lampeen jatkamaan eloaan. 

Kuinka ollakaan pojat heittelivät jotain luokassa leikkiessään ja valtava purkki sammakoineen päivineen putosi särkyen luokan lattialle. Muistan kuinka yritimme hyvän ystäväni kanssa kerätä kyyneleet silmissä noita nuijapäitä pois lattialta mutta valitettavasti niistä ei pystytty pelastamaan kuin osa. 

Löydettyäni tuon tyhjän pesän minulle ihan samanlainen "pienen surullisen tytön olotila" ja kyyneleet valuivat poskillani. Jonkun mielestä varmaan ylireagoin tilanteeseen koska tällaistähän tämä luonnonkiertokulku on - heikot voivat joutua toisen ruuaksi koska vain. Ehkä tällä varikselle oli omat poikaset ruokittavana, yritin ajatella mutta ei se vienyt pahaa mieltäni pois.


Googlettelin ja kyselin lintuystäviltäni olisinko jotenkin voinut suojata pesän nähtyäni sen variksen?Mutta minua lohduteltiin, että mahdotontahan se olisi ollut vaikka päässäni olin suunnitellut jos minkälaista pahvilaatikkoviritystä ja -katosta. Mustarastas pariskunta löytää varmasti uuden pesäpaikan ja aloittaa munimisen/hautomisen uudelleen ja kesähän on vasta alussa... Ne voivat tehdä Suomen kesän aikana kolmekin poikuetta....tämä lohdutti minua vähän. 


Nyt olen alkanut siis ottaa jo parveketta kesäkäyttöön mutta jostain kumman syystä en ole vielä pystynyt heittämään tuota linnunpesää pois. Vanhemmilla talvehtineet pelargoniat ovat saaneet nyt jo nauttia auringosta omalla parvekkeella ja muut kesäkukkaset haen varmaan nyt viikonlopun aikana puutarhamyymälästä. Nyt myös olohuoneen ikkunan peseminen kutsuu minua koska en voi enää vedota tuohon linnunpesän häirintään...onneksi minulla on hyvä kotimaiset Sinituotteen välineet ja riittävästi kylmää juotavaa hoitaa tuo vähemmän kiinnostava pakollinen kotityö.... 

Siivoillessani kotona muistin tai siis oikeastaan löysin kaksi sisustusjulistetta, jotka olin ostanut Moko Marketista viime marraskuussa. En silloin kehystänyt niitä ja ripustanut seinälle koska ne olivat aiheiltaan niin kesäisiä. Jännä yhteensattuma, että olin hankkinut lintujulisteen varustettuna linnunpesillä ja erivärisillä linnunmunilla! Tässä julisteessa ei todellakaan ole mustarastasta kuvattuna mutta muutama muna on ihan samannäköinen kuin minun mustarastaani sinivihreä-turkoosit, ruskeatäpläiset munat. Toinen juliste on värikkäistä perhosista. Olin syksyllä ostanut jo Nyttja-kehykset Ikeasta ja tänään sitten julisteet ovat kehyksissä. Pääsevät tuohon ruokapöydän yläpuolelle tai sitten olohuoneeseen. En ole vielä tehnyt lopullista päästöstä sijoituspaikasta.Olen tässä toukokuussa myös eksynyt Myyrmannin kauppakeskuksessa - ehkä kerros 2. tai 3. - uuteen itsepalvelukirpputoriin. En muista edes paikan nimeä mutta iso, siisti ja valoisa, jossa on myös erikseen vanhojen antiikkitavaroiden osasto. Minä, joka normaalisti en ole sisustuksessa kovin romanttinen ihminen ostin sieltä kaksi uutta pahvista säilytyslaatikkoa, joita tarvitaan kotona aina :) 

Kevät/kesä saa ihmismielen selkeästi sekaisin koska laatikot on myös päällystetty kukilla ja linnuilla. Katsotaan mitä muuta kotiin alkaa ilmestyä....ehkei kuitenkaan nyt enää näin romanttista lisää.
HUONEettRUMista saatu tillandsiakin on vielä hengissä joten olen varmaan muistanut suihkutella sitä säännöllisesti :) Hyvä minä!En tänä vuonna ole saanut kutsua yksinkään yo-juhliin tai valmistujaisiin mutta haluan silti kohottaa nyt lopuksi kuitenkin mansikkaraparperimehu maljan uusille valmistuneille. Onnea teille kaikille koulujenne jälkeen ja elämänohjeeksi tämä pieni viisas ajatus:

Älä kysy itseltäsi, mitä maailma tarvitsee.
Kysy itseltäsi, mikä saa sinut eläväksi.
Lähde sitten tekemään sitä.
Maailma tarvitsee ihmisiä, jotka ovat alkaneet elää.

Howard Thurman

14 kommenttia:

 1. Voi ihana näitä kauniita persoonallisia tavaroita jo. <3 Moko marketin julisteita katsastin muutama viikko sitten, aika moni olisi tehnyt mieli kotiuttaa ja muutama kaunis pullo ja rasiakin samalla. Ihania asioita maailma pullollaan. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3 Ihania asioita on vaan niin vaikea vastustaa vaikka toinen puoli sanoo ei niin se toinen puoli kuiskii kyllä aina vaan kovempaa. Ehkä välillä on hyvä ympäröidä itsensä romanttisen hempeillä jutuilla... <3

   Poista
 2. Luonto on välillä niin julma <3
  Ihanaa lauantai-iltaa Marjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se taitaa olla :( vahvat jäävät henkiin.
   Kiitos - mukavaa sunnuntaita pienestä pilviverhosta huolimatta Outi <3

   Poista
 3. Voi mustarastasemoparkaa <3 Meillä oli muutama vuosi sitten myös parvekkeen kukkalaatikossa linnunpesä - harmaasiepon pesä. Ja sitä varjeltiin ja odoteltiin poikasten kuoriutumista ja jännättiin, miten ne selviävät. Tein postauksenkin: Ja niin lensivät linnut maailmalle... - meidän lintusemme nimittäin selvisivät ainakin pesästä pihalle.
  Ihanaa viikonloppua ja kesäkuuta, Marjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Upeaa, että olette pääseet seuraamaan harmaasiepon poikasten kehittymistä. Täytyy etsiä tuo sinua postaus ja lukea se <3
   Mukavaa sunnuntaita sinne Turkuukin - ehkä siellä paistaa :)

   Poista
 4. Voi ei! Mustarastaat ovat ihania. Meillä on saarnissa sepelkyyhkyn pesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pettymys oli suuri :( Mustarastaiden laulu on niin lumoavaan ja siitä tietää aina, että kevät on tullut. Te pääsette tarkkailemaan sitten sepelkyyhkyn poikasten elämää.

   Poista
 5. Harmittava menetys! Kesäinen sisustus näyttää oikein kivalta.
  Meillä on männyn siitepölyä niin paljon, että ikkunoiden pesu on saanut odottaa jo useamman viikon. Täällä lapsella ja minulla alkoi kesäloma, joten nyt voidaan nauttia aikatauluttomuudesta. Oikein mukavaa sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu :) Tänään tuotiin kotiin vielä yksi lisäsisustuselementti tai oikeastaan se kasattiin - Hollannin tuliainen.
   Meillä on myös niin paljon siitepölyä, että terassituoleihin jos istuu pyyhkimättä niitä ensin saa keltaiset housut.

   Mukavaa sunnuntaita ja aurinkoa alkavaan viikkoosi :)

   Poista
 6. Siis tuo on todella harmillista, että se ryökäle varasti ne munat :( Ymmärrän kyllä hyvin tunteesi ja kyyneleesi, ja olisihan se ollut ihanaa seurata niiden kuoritumista poikasiksi asti.

  Nuo kuvat/julisteet ovat ihanata <3 En tiennytkään, että Myyrmannissa on nykyään itsepalvelukirppis. Kiitos vinkistä täytyy käydä katsastamassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 en vaan voinut olla vollottamatta kun näin tämän.

   Käy kurkkaamassa - kiva paikka. Ja varmaa ei edes uusi mutta minulle oli ensivierailu. Olen käynyt siellä toisenkin kerran mutta taas unohdin katsoa sen nimen.

   Poista
 7. Voi Rouva Mustarastasta... Meillä päin lokit ja varikset taitavat kilpaa varastaa munia ja jopa eläviä poikasia. Varsinkin varikset tuntuvat olevat aika härskejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olin niin pettynyt :( mutta tällaista elämän kiertokulku on...

   Poista