kesäkuuta 13, 2016

"Elämä on harmaata ja tylsää - voit siis yhtä hyvin pitää hauskaa pukeutuessasi."

Jokin aika sitten istuin kahvittelemassa muutaman ystäväni kanssa Kappelissa. Siinä latten ja porkkanakakun lomassa keskustelu kääntyi jotenkin puheenaiheeseen meidän naisten pukeutumisesta. Pohdittiin sitä miltä naisen tulisi näyttää ylitettyään tietyn ikärajapyykin elämässään?

Saisiko vanhempi rouvashenkilö käyttää nuorekkaita vaatteita olematta "wanna be young again" viritys? Kuuluvatko värit ja kuosit ylipäätänsä vain nuorille? Pitääkö keski-ikäisten pukeutua mustaan, harmaaseen ja beigeen - okay sallittakoon ripaus valkoistakin mukaan? Voiko hieman isommalla BMI:llä varustettu nainen näyttää kesällä "allinsa" tai vetää rohkeasti shortsit jalkaa vaikka säärissä saattaa olla vähän suonikohjujen alkuja? Voiko vanhemmalla naisella olla pidemmät hiukset vai kuuluvatko ne vain nuorille tytöille? Voiko vanhempana pukeutua rohkeasti olemalla silti hyvän maun rajoissa eikä mauton? Mitä vaatteita keski-ikäinen ei missään tapauksessa saisi laittaa päälleen?

Tästä virisikin oikein kunnon puheenporina. Pakkohan siinä oli käydä tilaamassa toinenkin latte tämän asian selvittämiseksi. Näkemyksiä oli laidasta laitaan. Yksimielisesti kaikki jättäisivät napapaidat ja ylipäätänsä liian pienet vaatteet pois. Pääsimme myös konsensukseen siitä ettei välttämättä kannattaisi pitää kiinni nuoruuden tyylistään, joka on jo vuosia sitten mennyt pois muodista. Retrotyyli on erikseen mutta jämähtäminen koettiin monen mielestä vanhahtavaksi ennemmin kuin nuorentavaksi. Muuten olimme melko suvaitsevaisia sen suhteen miten kukin pukeutuu. Minun omasta mielestäni on tärkeintä kantaa itsensä tyylillä oli päällä sitten mitä tahansa. Joku viisas on joskus sanonut, että rahalla voi ostaa paljon kauniita vaatteita muttei tyyliä!

Lopuksi me kaikki nimesimme itseemme vaikuttaneen iäkkäämmin tyyli-ikonin. Aika paljon ääniä sai ikinuori 89 vuotias Aira Samulin. Täytyy myöntää, että viime talvena kun olin hänen kanssaan yhdessä tilaisuudessa oli äärimmäisen vaikea uskoa tämän rouvan todellista ikäänsä. Airalla oli lyhyt hame ja Minna Parikan Pupu-tossut jalassa, kaksi lettiä ja se ryhti - ihan käsittämätön nainen! Hänessa on huikeaa energiaa ja rohkeutta iästään huolimatta sekä positiivisuutta!

Minun valinta oli vielä Airaakin vanhempi Iris Apfel 94v ♥


Iris Apfel on newyorkilainen sisustussuunnittelija, stailaaja, businessnainen ja muoti-ikoni. Iriksen tyyli on hyvin omaperäistä ja pidän siitä todella paljon. Tämä nainen ei ole harmaavarpunen ja hän rakastaa käyttää isoja pukukoruja ja paljon kerralla. Hänen tavaramerkkinsä ovat isot silmälasit. Tämän naisen kasvoista näkyy eletty elämä ryppyineen ja silti hän on mielestäni upea. Iris Apfelilla on myös lukuisia kuolemattomia viisaita lausahduksia liittyen tyyliinsä ja muotiin.

"Muotia voit ostaa, mutta tyyliä sinun tulee omata."

"Minulla suurin muotimoka on se, että katsoo peiliin eikä näe siinä itseään."

"En pukeudu kerätäkseni katseita. Pukeudun itseäni varten."

"Tyyliin ei ole mitään ohjeistusta. Siinä on kyse itseilmaisusta ja ennen kaikkea asenteesta."Kuka vähän vanhempi nainen on sinun tyyli-ikoni? Ja miksi valitsit juuri hänet
Tyylikästä alkanutta viikkoa meille kaikille naisille ♥

Kaikki bloggauksessa käytetyt Iris Apfel kuvat sekä video on lainattu netistä. 

4 kommenttia:

 1. Voisin heittää tähän pari rohkeaa naista Aira Samulin ja Lenita Airisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä valintoja molemmat Maiju! Rohkeita ja värikkäitä naisia sekä olemukseltaan että pukeutumisessaan :)

   Poista
 2. Kyllä se vaan niin on, että värikäs pukeutuminen läpi ihmisen elämänkaaren, ei millään muotoa tarkoita, että ihminen olisi negatiivisella tavalla hassu vaan pikemminkin rohkea ja sinut oman itsensä kanssa. Se on eri asia, jos aikuinen nainen yrittää teinipukeutua, mutta tässähän ei ole kyse siitä lainkaan.

  Oma tyylinihän on aika perus ja klassinen ja tylsäkin, mutta arvostan juuri Maijua, joka pukeutuu värikkäästi ja oman persoonan mukaisesti. Koko Maijun pukeutuminenkin kuvastaa juuri Maijun persoonaa.

  Tyyliguruja, hmpphhh.. ne kun ovat niin arkisia aina olleet, eli Grace Kelly, Audrey Hepburn ja Carolyn Bessette, mutta kuka olisi iäkkäämmän naisen tyyliguru. Ingmari Lamy on huikea ja ne hiukset ja Christine Baranskin tyyliä arvostan. <3

  Kivaa viikkoa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeus ei ole todellakaan hulluutta vaan oman itsensä tuntemista ja hyväksymistä.

   Olen kanssasi samaa mieltä, että vaikka se napapaita sopii teinille ei enää välttämättä iäkkäämmälle naiselle. Joskus näkee vähän kyseenalaisia ylilyöntejä myös ehostuksessa. Liian tummiksi pigmentoidut kulmat, teatteri silmäripset ja liiallinen meikki eivät pue nuorta eivätkä vanhaa naista. Teatterimeikin tulee olla runsas koska sitä katsotaan kaukaa muttei se toimi arkena.

   Hyviä tyyliguruja sinulla. Ingmari Lamy on ihana.

   Hauskaa ja aurinkoista viikkoa Tiia <3

   Poista