kesäkuuta 22, 2016

Enää yksi aamu ja sitten .... LOMA

Tulin vain nopeasti piipahtamaan tänne blogin puolelle kertoakseni, että enää olisi yksi aamu jäljellä ennen kesäloman alkamista. JIHUU!!!!! En muista kesää jolloin olisin jäänyt kesälaitumille jo heti juhannuksen jälkeen mutta tänä vuonna tämä aika tuntui sopivimmalta minulle. Tosin pidän nyt vain kolme viikkoa ja loput lomasta sitten myöhemmin ehkä elokuussa. Tai jätän viikon syksymmälle...katsellaan ja kuulostellaan miten tietyt asiat loksahtavat tulevaisuudessa paikoilleen :)Kesälomasuunnitelmani ovat toistaiseksi vain hahmotelmia ja ajatuksia. Loma-ajaksi en halua suunnitella jokaista päivää minuutin tai edes tunnin tarkkuudella vaan toivon pystyväni myös extempore tekemään juuri sitä mitä huvittaa kulloisenkin fiiliksen mukaan. Elämä kun joskus töiden ja muiden menojen puolesta on sellaista kellon kanssa kilpajuoksua. 
Kesälomaani tulee siis ihan varmasti kuulumaan kiireettömiä aamuja Hesarin ja kahvikupposen kanssa omalla parvekkeella. Parvekkeesta tulee omaa postausta kun kaikki kasvit ovat kunnolla alkaneet kukkimaan ja viherhuoneessani rehottaa taas viidakko. Kotimaassa tullaan liikkumaan se on varma joko päiväretkien tai pidempien reissujen muodossa. Pidän edelleen pientä takaporttia auki  Pietarin reissulle katsastamaan Pietarhovia kukkaloistoissaan. Lahden taakse Tallinnaan on taas päästävä koska edellisestä reissusta on kulunutkin jo muutamia kuukausia. Löhöilyä vihreällä nurmikolla sinisen ja pilvettömän taivaan alla. Aurinkoa maltillisesti ja myös uimista aion harrastaa. Russeliriiviökin pääsee taas polskimaan koirakamujensa kanssa joko  Rajasaareen tai sitten Rajamäelle. Hyviä kirjoja ja totta kai myös niitä kesään kuuluvia dekkareita Simenonin Maigret ja Agatha Christien Miss Marple sekä Hercules Poirot pitävät minulle aina seuraa kesällä. Vaikka olen tietyt opukset lukenut vaikka kuinka monta kertaa aina ne koukuttavat uudelleen ja kutkuttavat pieniä, harmaita aivosolujani :) 


Lupaan syödä paljon tuoreita mansikoita, uusia perunoita, silliä ja tilliä, jäätelöä, grilliherkkuja, savustettua kalaa, mustikkapiirakkaa, juoda kylmää piimää (joka kuuluu kesään)…Kerätä paljon luonnonkukkakimppuja niityiltä ja metsistä. Ulkoilla ja samota luonnossa. Käydä maaseudulla moikkaamassa lehmäystäviä ja haistelemassa maaseudun "tuoksua".


Ihan vielä en voi kohottaa maljaa kesälomalle mutta lasken jo tunteja siihen, että naputan tietokoneelle "out of office" -viestin ja painan työpaikan oven kepeästi kiinni huristaen kesäloman ja juhannusjuhlinnan viettoon. 


Koska te aloitatte kesälomanne vai olette jo kesälaitumilla? 
Mitä odotatte kesälomalta?
Tai millainen on toiveiden kesälomanne?
Muiskis, mä menen nyt nukkumaan ollakseni tikkana aamulla ylhäällä.
16 kommenttia:

 1. Ihanaa ja rentouttavaa juhannusta ja sitten sitä alkavaa kesälomaa ystäväiseni <3 Oiva lomasuunnitelma. Itse aloitan lomani vasta kolmen viikon päästä. Ajoitan sen mielläni joka vuosi vasta heinäkuun puolestävälistä eteenpäin, koska sitten alkaa olla jo mustikat kypsiä....ekat sienet nousevat jne. Pääasiassa loma tulee vietettyä tänäkin vuonna saaressa. Katsotaan jos jotain pikku reissuja johonkin teen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tinsku :) Itsekin kovasti odotan jo mustikoiden kypsymistä ja sitä ensimmäistä mustikkapiirakkaa. Ja kanttarelleja...mums mums.
   Teidän saari on kuvien perusteella todella viehättävä paikka joten varmasti tulossa superihana loma.
   Hyvää juhannusta ystäväiseni <3

   Poista
 2. Minunkin piti aloittaa lomani juhannuksesta, mutta joudunkin töihin vielä maanantaina... ja tiistaina... mutta sitten kyllä saa luvan loppua!
  Dekkarit kuuluvat ehdottomasti kesään ja nyt jo melkein perinteeksi muodostunut lukumaraton.
  Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua kun työt kutsuvat vielä ensi viikolla. Onneksi nyt saat levät juhannuksen ja nautti keskikesän juhlasta.
   Mikähän noissa dekkareissa oikein viehättää vuodesta toiseen...jännitys, niiden älynystyröiden hierominen, tihenevä juonenkulku vai onkohan se vain tapa :D Kesällä tulee kyllä luettua kun istuu auringossa.
   Kiitos ja hyvää lomaa sinulle kun alkaa sekä juhannusta :)

   Poista
 3. On suurta viisautta, että ihminen, joka reissaa työkseseen tuon tuosta, lomalla asettuu ja vain on - ja tekee juuri sitä, mitä mieli ja sydän haluavat ilman aikatauluja.

  Ihanaa lomaa Marjo <3! Olet ansainnut sen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rouva Sana :) Näin se vain on, että aikatauluttomuus on parhautta juuri nyt.

   Kiitos ja hyvää juhannusta sinulle ♥

   Poista
 4. Minulla vielä ensi viikko töitä ja sitten...neljä viikkoa lomaa, jes! Mitään suunnitelmia ei ole, kun mies on kuitenkin koko kesän töissä eikä hänellä ole lainkaan lomaa. Rentoilua kotona ja päiväseltään jotain pikku reissuja, mutta ei sen kummempaa. Lupaan nauttia kotoilusta, perheestäni ja kesästä.

  Hyvää Juhannusta ja lomaa sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritä sinnitellä vielä niin pääset sinäkin sitten ansaitulle lomalle.
   Rentoilu kuulostaa kuin minun lomasuunnitelmalta ja pikku reisut myös.

   Hyvää juhannusta Krisse ♥

   Poista
 5. Ihania värikkäitä kuvia ja aamukampasi näyttää hyvältä. Mahtia lomaa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ja hyvää juhannusta sinulle sekä perheellesi ♥
   Aamukampani on nyt piikitön....

   Poista
 6. Antoisaa lomaa! Pidetään kamerakoulua kun minäkin jään lomalle.

  Juhannukseenkin olisi kiva laskeutua leppoisissa tunnelmissa, mutta tämä päivä näyttää menevät erikoisen kimuranttien reklamaatioiden parissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Ehdottomasti pidetään...

   Juhannusta sinne ja Tarmolle todella paljon rapsutuksia...

   Poista
 7. Kesäfiilis paistaa kuvissasi :) Itsehän olen jatkuvalla lomalla, mutta kesällä tulee todennäköisesti vietettyä enemmän aikaa mökillä. Kun ystävätkin lomailee, niin heidän kanssaan tulee tehtyä pieniä päiväretkiä ja sitten heinäkuussa yksi pidempi Suomi-turnee ystävän matkailuautolla.

  Oikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa Marjo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Etanaelli♥ Sinun matkailuautoilu kuulostaa mielenkiintoiselta. En ole itse sellaisella koskaan reissannut. Odotan innolla postaustasi tästä aiheesta.

   Kiitos ja hyvää juhannusta Etanaelli ♥

   Poista