joulukuuta 01, 2015

Piparkakku joulukalenteri

Tänä vuonna toteutin pari vuotta sitten Loviisan Joulukodit tapahtumassa näkemäni piparkakku joulukalenterin. Sydämenmuotoisiin piparkakkuihin valkoisella pursotteella numerot 1-24 ja vähän talvikoristeita. Jokaisen kalenterinpäivän pipari kiinnitettiin ruokapöydämme päällä roikkuvaan metallirunkoiseen kristallikruunuun
Ripustuslankoina toimivat pienet silkkinauhat, jotka ovat peräisin ostamistani vaatteista. Kaikissa vaatteissa on nykyään sellaisia lenkkejä ja nauhoja pitämässä puserot ja paidat siististi vaateripustimissa kaupassa. Itse inhoan näitä nauhoja/lenkkejä ja leikkaan ne heti pois uusista vaatteista. Minulla on näitä nauhoja varmaan yksi pussinen. Vihdoinkin niille tuli käyttöä :)


Roikkuvat piparkakut tuovat kotiin ihanan joulun tuoksun jo nyt. Täytyy malttaa olla napsimatta niitä ja säästää syöminen vaikka sitten joulukuun loppupuolelle. 


Tänään alkoi henkilökohtaisella Facebook sivullani ilmestyä joka vuotinen joulukalenteri. Erilaiset hahmot seikkailevat lapsenmielisessä kalenterissa joulukuun 1.päivästä jouluaattoon saakka. 
Nyt startannut kalenteri on viides peräkkäin, jonka olen kuvannut, sommitellut ja rakennellut jokaista päivää varten erikseen. Aiempia kalenterikuvia löytyy blogistani tunnisteen "joulukalenteri" alta. 

Tämä on äärimmäisen rentouttavaa ja luovaa puuhaa. Jokaisen luukun yhteydessä on myös pieni ajatelma liittyen päivään. Tulen jatkossa postaamaan näitä myös tänne blogin puolella - ei välttämättä päivittäin vaan kerralla voi tulla sitten useamman päivän Ada Hiiren seikkailut.


1.12.2015 Ada Hiiren joulukalenterin ensimmäinen luukku avautuu tänään. Monta on yötä vielä jouluaattoon ja siihen, että kiltit tytöt ja pojat tapaavat Joulupukin lahjasäkin kera. Ada on leiponut tänä vuonna piparkakkukalenterin itselleen eli jokaisena päivänä saa nakertaa yhden piparkakun :)

14 kommenttia:

 1. Odotan jo ensi viikkoa, silloin suunnitelmissa piparileivontaa ♡☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piparinleivonta on kivaa puuhaa :) Kotiin leivittäytyy ihana piparin tuoksua ja siinä samalla on aina pakko syödä muutama kylmän maitolasillisen kanssa. Tulee ihan lapsuus mieleen :D

   Poista
 2. Ihana! ihanan kotoisan näköistä

  VastaaPoista
 3. Ajattelin, että syöt yhden piparin päivässä kunnes niitä on enää yksi jäljellä aattona. Saako kummityttö tulla syömään niitä joulun jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En raaski syödä vielä yhtään piparia. Ja kyllä kummitytöt - kaikki kolme - saavat syödä pipareita joulun jälkeen :) Olen antelias kummitäti....

   Poista
 4. Kivat joulukalenteri-ideat. Meillä leivotaan ekat piparit perinteisesti itsenäisyyspäivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko tunnustaa Satu, että tämä oli vasta alkusoitto meidän piparinpaistoon. Perinteisesti itsenäisyyspäivänä on varsinaiset piparitalkoot.

   Poista
 5. Fantastinen joulufiilis välittyi näistä kuvista, tulipa ihan hassu idea että pitäisikö vielä hommata kalenteri kotiin..; ) Meillä kun on muutakin odotettavaa siihen joulun seutuun! Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli :) Kyllä sinun pitää ehdottomasti joku joulukalenteri saada kotiin.... ehdottomasti tämä olisi hyvä tapa laskea päiviä siihen "muuhunkin odottamiseen" ;)
   Mukavaa loppuviikkoa sinnekin päin.

   Poista
 6. Ihana idea ja kodikasta ja jouluisaa. <3 Mukavaa päivää Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia :) minä olen vähän sellainen jouluhullu eli haluan näpertää jouluna koko vuoden edestä kaikkea kivaa kotiin. Mukavaa loppuviikkoa Tiia <3

   Poista
 7. Ihana idea! Minä ripustan keittiön kruunuun joulun ajaksi joko peltipojat tai korulaatikosta löytyvät kimaltavat asiat. Voiskohan piparikalenteriasiaa soveltaa myös ikkunalle... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hosuli! Minulla on yhtenä jouluna ollut myös piparimuotit roikkumassa tässä samassa kruunussa. Kilisivät kivasti kun tuuletti asuntoa ristivedolla. Olen yhtenä jouluna tehnyt piparkakkukalenterin keittiön ikkunalle ja toimii ikkunalla myös hyvin. Unohdin vain sen ettei ikkunaan voi sitten avata kun kokkailee eli jatkossa en laittaisi itse keittiöni ikkunaan.

   Poista