joulukuuta 18, 2015

Jouluinen Helsinki

Jouluaattoon ei ole enää montaa päivää jäljellä. Itselläni kuluva viikko on mennyt melko tiiviisti työkiireitä puskiessa. Keskiviikkona oli tämän vuoden viimeinen työreissu Ruotsiin - lähtö kukonlaulun aikaan ja paluu puoliltaöin, huh huh! Oli tarkoitus ehtiä piipahtamaan ennen lentokentälle menoa Göteborgin keskustassa tarkistamassa edes jouluvalot mutta ikävästi alkanut sade sai suunnitelmat muuttumaan. Koko päivä oli muutenkin todella sumuinen ja lämmin +10C. On tämä vuoden viimeinen kuukausi kyllä poikkeuksellinen koko pohjolassa.... Onneksi Pariisissa saatiin allekirjoitettua uusi ilmastosopimus, joka toivottavasti jollain aikavälillä vähentää päästöjä ja ehkä pysäyttää myös tämän lämpenemisen. En välttämättä kaipaa lumisia talvia tai ainakaan kovin pitkiä sellaisia mutta tästä sateesta ja kosteudesta en myöskään pidä. 

Jouluvalmisteluni ovat todella vähän vaiheessa ja nyt viikonloppuna täytyy kyllä tiiviisti keskittyä saamaan kaikki tärkeimmät jutut "to do" -listalta yliviivatuksi. Alkuperäisen suunnitelman mukaan huomenna olisi ollut Tallinnan joulumarkkinat päivä mutta nyt tämä reissu kyllä siirretään suosiolla tammikuun alkuun. Tallinnassa on edelleen jouluista silloinkin ja on turha stressata itseään säntäilemällä sinne ja tänne kiireessä. Katselin tänään kaupan kassajonossa naista, joka näytti jotenkin niin väsyneeltä ja tympiintyneeltä, että minun olisi tehnyt mieli mennä halaamaan häntä ja sanoa "Kyllä se joulu tulee vähemmälläkin tekemisellä!"

Tässä muutamia vinkkejä mitä ennen jouluaattoa voi vaikka vielä tehdä jos aikaa riittää eikä kaikkia nurkkia tarvitse kotona kuurata hammasharjalla puhtaaksi :) 

Stockmann, jouluikkunat 

Tämä on itselläni aina ihan must juttu lapsenmielinen kun olen :) Tänä vuonna jouluikkunat Aleksin-Keskuskadun kulmassa ovat interaktiivisia eli painamalla ikkunaa tietyistä kohdin saa jouluikkunan hahmot liikkumaan. Kivasti tehdyt satuikkunat taas jälleen kerran. Kyllä Stockmannilla osataan!


Minna Parikka, jouluikkuna

Me isommat tytöt käymme mielellämme katsastamassa vähän myös Aleksilla yhtä toista ikkunaa. Tässä ikkunassa on pupukorvakenkiä ja kaikkea muuta ihanaa meille naisille sopivaa - wink wink Joulupukki! Kannattaa ehdottomasti myös piipahtaa sisälle...


Joulukuusimetsä, Kansallismuseon puisto

Tästä bloggailin jo viime vuonna ja minusta superihana ja kaunis tapahtuma. Puistoon on pystytetty 60 joulukuusta. Vapaaehtoisryhmät ovat koristelleet kuuset ja koko puisto on valaistu. Kansallismuseon puisto on avoinna loppiaiseen 6.1. saakka päivittäin 7-22. 
Tuomaan markkinat, Senaatintori

Senaatintorilla voi pistäytyä vielä 22.12. saakka päivittäin klo 11-20. Ruokapiha on avoinna perjantaina ja lauantaina klo 22 saakka. Tuomaan markkinoilla voi tavata Joulupukin ja karuselli taas perheen pienimmille. Viimeiset puuttuvat joululahjat voi ostaa samalla vaikka eettisesti Nepalissa tehdyistä Sansaarin tuotteista tai istua kaffelle Cafe Regatassa, joka on muuten ensimmäistä kertaa mukana markkinoilla. Ihanasti somistettu pikkukoju Cafe Regatalla!

Esplanadin puisto, jouluvalot

Kuten tästä jo viime viikonloppuna bloggailinkin niin en ole mielestäni koskaan nähnyt Espalla näin kauniita jouluvaloja ja eläinhahmoja. Espan puisto    


Torikorttelit, Talvisauna ja Talviterassi

Kaupungintalon takana, Bockin korttelissa on taas puulämmitteinen saunamökki Juttu Sauna. Tämä on kohtaamispaikka kaiken ikäisille ihmisille, naisille ja miehille. Saunavuoroja ei voi varata vaan pukuhuoneteltoista löytyy pyyhkeitä saunojia varten. Tänne voi siis tulla ex-tempore ottamaan kunnon löylyt shoppailun lomassa vaikka. Talviterassi saunan läheisyydessä tarjoaa kuumia juomia saunomisen jälkeen. 


Torikorttelien ympäristö on kaunista katseltavaa ja pieniä katuja on kiva kävellä kun täällä tuntuu ihan kuin olisi ulkomailla eikä todellakaan Helsingissä. Kyllä Helsinki on kaunis kaupunki totean taas jo vaikka kuinka monennen kerran... Jouluvalot, Helsingissä

Aleksanterinkadun hillityt jouluvalot ovat kauniita vuodesta toiseen. Minusta ne ovat olleet aina ihan samanlaiset vai muistanko väärin? Aleksin jouluvaloissa on tuttu ja turvallista joulufiilistä. Mutta löytyyhän pääkaupungistamme paljon valoa näin kaamosaikana. Ja valoa tähän pimeyteen kyllä kaivataankin ja runsaasti!
 Leppoisaa viikonloppua kaikille! 

6 kommenttia:

 1. Kyllä jpuluvaloilla saa tunnelmaa luotua tällaiseen lumettomaankin joulun odotukseen.
  Ihania kuvia ☆☆☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa Outi! Vaikka lumi puuttuu niin valoa on ainakin riittävästi....vai voiko sitä koskaan olla liikaa näin kaamosaikaan :D

   Poista
 2. Joulufiilis on ihan hukassa, aika kova työstressi ollut tällä viikolla. No, ehkä se tästä... Jos vaikka tänään kohenisi kun nostetaan kuusi sisään.

  Aleksin jouluvalojen malli taitaa olla sama kuin aikojen alussa, mutta led-lamput ovat tiputtaneet valaistuskulut murto-osaan. Espan puistonkaan kauniiden valojen varsinainen valaistuakustannuskaan ei taida olla kuin satasia vuodessa. Espan koristelu onkin tervetullutta tähän pimeyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sua ♥ ♥ ♥ virtuaalihalaan sua! Ehkä meidän olisi sittenkin pitänyt tänään vaan hilpaista sinne Espooseen... Kuusi kyllä saattaa auttaa joulufiilikseen - kuviasi odotellen...

   Hyvä, että sinäkin olet samaa mieltä Aleksin lamppujen mallista. Ystäväni muisteli, että lamput olisi vaihdettu silloin kun muuttuivat ledeiksi mutta minusta ovat ihan samat. Täytyy kaivella vanhoja kuvia.
   Espa on todella kauniin tervetullut...

   Poista
 3. Upea on jouluinen Helsinki. Nuo Minna Parikan tennarit, voi maar, kyllä kelpaisi. Täällä myös joulufiilis kateissa ja olen varma, että johtuu kurjasta säästä, nyt on kaamosmasennus ja ei sille vaan voi mitään. Täytyy yrittää olla stressaamatta kaikesta, kyllä se joulu syntyy kuitenkin. <3

  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se joulufiilis Tiia nousee :) Aloitan juuri imuroimaan patjoja joten jolloin joulufiilis nouse niin ainakin hiki otsalle. Onneksi tänään paistaa aurinko!

   Tsemppiä meille ♥ ♥ ♥

   Poista