marraskuuta 08, 2015

Rakkaudella isälleni ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Tänään marraskuun toisena sunnuntaina vietettiin isänpäivää vähän normaaleista perheemme perinteistä poikkeavalla tavalla. Päätimme veljeni kanssa varata pöydän ja viedä isän vaihteeksi syömään ulos isänpäivän kunniaksi. Tämä oli myös ensimmäinen isänpäivä vuosiin etten päässyt leipomaan jokavuotista kakkuani ja jännitin jo etukäteen onkohan isänpäivän viettopaikassa varmasti kakkua ja runsaasti koska isäni on kakkuhiiri, joka ei tyydy pieniin kakkupaloihin. Lupasivat kyllä, että buffetmenussa kakkua on riittävästi kaikille ja pelkoni osoittautui myöhemmin ihan turhaksi.

Kuva lainattu Lagunan Facebook sivuilta.

Valitsimme isänpäivän buffetpaikaksi lapsuudenkotimme lähellä sijaitsevan ravintola Lagunan. Vuonna 1927 rakennettu entinen hirsihuvila on nimittäin kokenut täydellisen remontin uuden omistajan myötä ja halusimme mennä myös katsomaan miten paikka on muuttunut. Yhdysvaltojen Suurlähetystö muuten vuokrasi tätä American Clubiksi kutsuttua huvilaa 50-luvulla diplomaateille. Isä piti myös ajatuksesta mennä Lippajärven rannalle aterioimaan.


Isän nautti buffetpöydän annista ja kehui ruokia maukkaiksi! Oli myös tunnelmallista istua hieman hämärässä salissa kynttilöiden valossa kun ulkona on marraskuun pimeys. Nyt ei kyllä näkynyt läheiselle järvelle yhtään. Olimme ruokailemassa vasta kello 16.00 kattauksessa ja jouduimme hieman odottamaan takkatulen ääressä mutta siinä oli ihanan lämmintä istuskella rupattelemassa. Isä tai siis pappa oli saanut veljeni tytöltä hienon itsetehdyn onnittelukortinkin ♥

Ylläoleva kuvan mukainen maisema on nähtävillä kesäaikaan ja paikka näytti saaneen ison hienon teranssin, jolta tämäkin Facebookista lainaamani kuva on otettu. Mietin itse siinä ruokaillessamme, että täytyy kyllä tulla kokeilemaan paikkaa myös kesällä - ehdottomasti!

Ja sitten siirryimme kakkuun ja pakko myöntää, että hyvää tämä Lagunankin kakku oli. Perinteinen mansikka-kermakakku. Isä otti ison kakkupalan (totta kai tapojensa mukaisesti) ja santsasi vielä toisen. Lupasin, että ensi vuonna hän saa taas minun kakkuani :) Viime vuotinen isänpäivä kakkuni löytyy tästä ja sitä edellisvuoden tekeleeni puolestaan tästä.


 Olen todella kiitollinen siitä, että isäni jäi henkiin ja kuntoutui todella pahasta liikenneonnettomuudestaan, joka sattui mustan jään takia 2008 vuoden marraskuussa.

Onnea isä vielä kerran päivänäsi ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ Olet tärkeä ja rakas!

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja kyllähän sitä isänpäiväkakkua tulee olla. <3 Hurja juttu tuo isäsi onnettomuus, onneksi selvisi siitä. Eilen mieheni isä tuli tänne Porvooseen syömään, mutta kyllä oli pimeinen ja sateinen sää kun kotia päin lähti. Ensi kerralla lähemmäksi ukin kotia, huoletti kotimatka. Halusi siis tulla Porvooseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia :) Minun isäni on sellainen kakkuhiiri ettei toista kyllä löydy.
   Isän onnettomuus oli todella pysähdyttävä. Ne viikot kun oli teholla ja pitivät koomassa olivat kyllä vaikeita mutta onneksi isä on tsemppari ja kuntoutui ja ajaa edelleen autoa joten siitäkään ei jäänyt mitään traumaa.
   Marraskuun kelit ovat kurjia jo pimeydenkin tähden joten pitkää matkaa on tylsä ajaa.
   Mukavaa viikkoa sinne Porvooseen :)

   Poista