marraskuuta 02, 2014

Kummituskeittoa ja hämähäkkejä

Olin luvannut Halloweenin kunniaksi järjestää pienen ruokailuhetken sukulaisille kotonani ja mietin viikolla kuumeisesti mitä "kammottavaa" syötävää loihtisin illallispöytään. Seitsemän vuotias veljentyttö, kummityttöni oli nimittäin juhlan kunniaksi luvannut ihan pukeutua vampyyripukuun, jota hän oli käyttänyt myös koulun Halloween discossa viikolla. Siis ehdottomasti ruuan pitäisi olla juhlien hengen mukaista karmivaa mutta maistuvaa :)


Nappasin alkuviikosta pienen koristekurpitsan mukaani käydessäni Plantagenissa hakemassa vihdoinkin parvekkeelle talvikukkia ja somisteita. En ole pitänyt kiirettä kesäkukkien poistamisessa kun markettani ovat yhdessä sinikellon kanssa edelleen kukkineet. Pelargoniat päätyivät tänä vuonna roskikseen koska niistä ei enää ollut talvehtijoiksi kellariin :( Melkoisissa ryövärihinnoissa pienetkin kurpitsat olivat joten tyydyin ottamaan vain yhden kurpitsan pöytäkoristeeksi tänä vuonna. Taisin olla myös vähän liian myöhään liikeellä sillä jäljellä olevat kurpitsat eivät olleet yhtään niin kivoja kuin vuosi sitten Platagenissa. 


Mietin pitkään myös aidon kurpitsan hankkimista ja ruuan valmistamista kurpitsasta kunnes muistin, että meillähän on veljeni kanssa lapsuudesta  kurpitsakammo. Isoäitimme kasvatti eräänä kesänä kurpitsoita kesämökille ja syksyllä niistä tuli sellainen jättisato, että söimme kurpitsaa muodossa jos toisessakin pitkälle talveen ja sen jälkeen en ole kurpitsasta oikein välittänyt.... Muistin myös, että minullahan oli kurpitsanmallinen liemikulho, joten se voisi toimia myös pöytäkoristeena mainiosti.

Selaisin nettiä reseptejä etsien ja lopulta päädyin tekemään 
Kummituksen bataatti-porkkanakeittoa

150g sipulia
500g bataattia
300g porkkanaa
8dl vettä
1 1/2 kasvisliemikuutiota
1/2 (250g) paketti Koskenlaskija juustoa
1dl maitoa
1/2tl suolaa

 Kuori ja kuutioi sipuli, bataatti ja porkkanat. Lisää kuutiot kiehuvaan kasvisliemeen ja keitä kypsäksi n.30 min. Soseuta keitto. Lisää juusto nokareina sekä maito. Sekoittele ja anna kiehahtaa kunnes juusto on sulanut täysin. Mausta suolalla. Jos haluaa keittoon voi lisätä valkosipulin kynnen keittovaiheessa ja lisätä  2rkl paahdettuja kurpisansiemeniä valmiiseen keittoon. Minä jätin ne pois koska tiesin etteivät kaikki ruokailijat pidä niistä. 



Keitto sai koristeeksi kummituksia eli keitettyjä kananmunia, jotka saivat silmät mustista pippureista. Toinen vaihtoehto on tehdä silmät vaikka mustista oliivinpaloista. Sitten vain vähän pois kananmunan toisesta päästä haamun vakauden saavuttamiksi keittolautasen pohjalla ja haamu kurkistamaan keiton keskeltä. Bataatti-porkkanakeittoni maistui äärimmäisen hyvältä vaikka kovin pehmeän tasaista se ei ollut koska sauvasekoittimeni irtisanoi yhteistyösopimuksen kanssani ja lakkasi kokonaan toimimasta. 



Pääruuaksi tarjottiin mustaa pastaa, jota löysin Stockmannilta. Tein pastan kanssa kanasta, keltaisesta ja punaisesta paprikasta sekä sipulista kermaisen kastikkeen, jota maustoin mustapippurilla, suolalla, kirvelillä ja ripauksella chiliä. Lisäksi pöytään kannettiin pastaa koristavat nakkihämähäkit, jotka oli tarkoitettu pikkuvampyyrin syötäviksi jos pastakastike ei jostain syystä häneen uppoa. Toki muutkin ruokailijat saivat hämähäkkejä. 

Paprikoille leikattiin silmät ja suut sekä täytettiin ne salaatilla ja minitomaateilla. 




Laiska kokki päättyi tänäkin vuonna ostamaan valmiin Halloween kakun kaupasta :) 
Menu oli leikkisän makoinen ja yhtään enempää jälkiruokaa ei olisi edes tarvittu. 




Illan emäntänä sain lainata kummitytön viime vuoden pieneksi jääneen noita-asun hattua, joka oli oikein pukeva :)
Huu huu vaan ja Happy Halloween.... :D




2 kommenttia: