elokuuta 27, 2014

Uhkaavia pilviä ja leppoisia lehmiä

Olen viime päivinä kironnut pilveä. En suinkaan tarkoita sitä mustaa, valtavaa ukkospilveä, joka tähän keskiviikko päivään saakka on jokaisena iltana ennen kello kuutta illalla laskeutunut kuin verho kotitaloni ylle. Ensin pilvi on jyrissyt vain uhkaavasti keräten voimia itseensä ja sitten täysin arvaamatta ovat salamat lyöneet tulta ihan tässä päällä. Koirani Minnie aistii ukkosen todella voimakkaasti peläten jyrinää sekä salamointia ihan valtavasti. Itseäni huolettaa miten koiran stressinsietokyvyn rajat venyvät kun tämä on nyt toistunut niin usein peräkkäin? Se nimittäin kieltäytyy ulkoilusta ukkosmyräkän jälkeen piiloutumalla eteisen vaatenaulakkoon kenkälaatikon päälle pitkän takkini sisälle. Reppanaa ei saa poistumaan sieltä vaikka makupalalla houkutteli. Jos edes ruoka ei kelpaa täytyy pelon olla tosi suurta!

Oma stressiä aiheuttava pilveni on jossain bittiavaruudessa. Pilvi on kerännyt sisäänsä kaikki valokuvani siitä saakka kun vaihdoin pc:tä tammikuussa ja niitä on TODELLA paljon! Viimeksi kun katsoin niin kuvia taisi olla lähemmäs 7000 joten voitte uskoa, että sydämeni jätti pari lyöntiä välistä kun eräänä päivänä viikko sitten en löytänyt tästä OneDrive/Skydrive pilvipalvelusta yhtään kuvaani!

 

Kaikki sai alkunsa siitä kun menin epähuomiossa hyväksymään Windows 8.1 päivityksen koneelleni. Täytyy tähän kohtaa jo todeta etten ole "ihan peukalo keskellä kämmentä tietotekniikan kanssa" mutta en todellakaan ole myöskään mikään it-nörtti. Oma it-tukeni (ex työkaveri it-osastolta) oli varoitellut minua tekemästä 8.1 päivitystä koska se saattaa sotke asetuksia mutta eräänä iltana ihan vahingossa painoin "päivitä"-näppäintä sen enempää miettimättä. Se oli sitten menoa....ja melkein pilven menetystä.

Soitin jo hädissäni Omagurullekin ja rupattelin mukavan hepun kanssa usean kymmenen euron edestä mutta eipä hänkään osannut minua auttaa. Lopulta itse keksin, että minun on tehtävä sama päivitys myös Lumiaani koska sekin oli jo pari päivää herjannut päivitystä. Vieläkään kuvat eivät näkyneet pilvessä tai ylipäätänsä missään koneella. Näin kuvia vilahtelemassa silmieni edessä kuvainnollisesti ja harmittelin sitä, että kaikki oli nyt sitten menetetty. Oman it-tukeni avulla sain lopulta sitten löydettyä polun pilveeni ja löytyiväthän valokuvani sieltä pilvestä vaikka edelleenkin mietin kuka muukin oli mahdollisesti ehkä nähnyt kuvani? Olivatko nekin päätyneet yleiseen levitykseen kuten siinä kesän uutuusleffassa Sex tape, jonka trailerissa todetaan sarkastisesti, pelokkaalla ääneellä
"I'm terrified of the cloud! Nobody understands the cloud, it's a f--king mystery."


Onkohan kenelläkään lukijoistani kokemuksia näistä pilvipalveluista ja niiden luotettavuudesta? Olenko ainoa, joka on onnistunut sössimään päivitykset ja edes hetkellisesti hävittämään pilvessä olevaa materiaalia johonkin mutta mihin? Onkohan joku nähnyt minun pilveni sisällön? Apua....olen välttänyt tallentamista mitään julkiseen pilveen... mutta mitä jos sinne sittenkin on mennyt jotain????
Pitäisiköhän minun ottaa joku backup ulkoiselle kovalevylle talteen? Miten te muut hilloatte kuvianne....


Pilvijännityksen vastapainoksi olen kävellyt maaseudun rauhassa kaupungissa koska se jos mikä rauhoittaa. Leppeästi pellolla ruokaileva lehmälauma näyttää vähät välittävän sataako välillä vai paistaako, onko taivaalla pilviä vai ei kun edessä riittää tuoretta, vihreää ruohoa mutusteltavaksi. Possut puolestaan ottivat viilentäviä mutakylpyjä koska olihan ilma viime sunnuntai iltana lähes 20 astetta plussalla ja tuntui ihan kuumalta.
Haltialan tilalla haisee myös oikealle maaseudulle eikä se haju ole minusta ollenkaan paha. Päinvastoin - pidän siitä ja lehmistä, joista olen tänne aiemminkin postaillut paljon. Hevosia emme täällä reissulla nähneet mutta kanoja ja kukkokin näytti yhdessä aitauksessa olevan sekä laitumella lehmien kanssa myös erivärisiä lampaita murkinoimassa.

Kyllä suomalainen elokuun lopun kesämaisema on kaunis ja voin tuijottaa myös
ihan oikeita pilviä välillä.
♥♥♥Maalla on mukavaa♥♥♥
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti