elokuuta 26, 2014

Kesätukka kuosiin

Kesän jälkeen hiukset saattavat olla kuin "heinäpelto talven jälkeen huhtikuussa". Auringonotto, uiminen suolaisessa vedessä, hiekkaranta, merituuli ja päänahan hikoilu hellepäivinä ovat ehkä hellineet mieltä ja kroppaa koko kesän samalla kuitenkin vähän kurittaen hiuksiamme. Ehkä tuntuu siltä, että tukka on jo liiankin vallaton, harottava ja kiilloton vaikka muuten iho näyttääkin päivettyneen ruskealta yhä auringon jäljiltä. Jotain pitäisi siis tehdä ja saattaa kesätukka taas kuosiinsa? Mutta mitä?

Itselleni tuli kuin tilauksesta Hiusmuotoilu Inochin Kaisun kutsu tulla kokeilemaan uutta Kerastasen Discipline hoitoa Unioninkadulle. Kuten Kerastasen uutuushoidon nimi sen jo kertoo tällä hoidolla oli tarkoitus laittaa Marjon kutrit kuriin ja järjestykseen kesän jälkeen.

Olen koko ennätyspitkän kesän hellejakson ajan yrittänyt pitää tukkaani erilaisilla lettikampauksilla koska kuumuus yhdistettynä pitkään selässä roikkuvaan paksuun tukkaan on ollut ihan mahdoton yhdistelmä. Olen suosinut päänympäri tehtyä "JuliaTimoshenko" lettiä - harmi vain etten sellaista osaa itse tehdä! Onneksi ystävät ja kampaaja ovat olemassa. Letit ovat nimittäin kummasti helpottaneet oloani ja pystyneet siisteinä päässä muutamia päiviä. Mennessäni Kaisun käsittelyyn hiukset oli avattu tällaiselta letiltä ja tukka todella näytti ihan puretulta narukerältä.


Tässä ollaan lähdössä työpaikalta Kaisun käsittelyyn :)


Yksi kampaajalla käynnin ihanuus on lehtipino, kuppi cappuccionoa ja croissant. Ihan luksusta työpäivän jälkeen ja juuri tuon päivän iltana kaipaisin sitä! Ja sitten aloitettiin Discipline hoitorituaali. Ensiksi Kaisu pesi hiukseni Kerastasen Bain Fludealiste shampoolla oikein huolellisesti. Shampoossa oli muuten ihanan kukkainen pionin tuoksu. Ensin kyllä itse väitin Kaisulle shampoon tuoksuvan omenalle mutta siitepöly oli tainnut sekoittaa minun nenäni.


Seuraavaksi pyyhekuivat hiukseni jaettiin osiin ja niihin levitettiin ensimmäinen hoitoseos.


Olin todella ihmeissäni kun Kaisu otti seuraavaksi suoritusraudan esille ja kertoi, että hoitoseos kiinnitettäisiin 180C-asteisen lämmön avulla hiuksiini raudalla. Koskaan ennen mitään tällaista ei olekaan tehty hiuksilleni vaikka paljon kaikenlaisia juttuja niille on kokeiltu vuosien saatossa. Odotin jo tässä vaiheessa mielenkiinnolla lopputulosta mutta vähän tuo raudan käyttö arvelutti minua.


Kun hoitoseos on kiinnitetty palasimme hämärään Inochin pesuhuoneeseen ja hiukset pestiin uudelleen. Pesun jälkeen sain vielä toisen hoitoseoksen hiukselleni ja sen ihanan päänahan hieronnan, jota en voi koskaan olla hehkuttamatta. Pidän hieronnasta ja erityisesti siitä kun päänahkani liikkuu irtonaisesti hierottaessa. Siinä kyllä mieli lepää ja aivoissa alkaa veri kiertää ihan uudella tavalla. Hiusten huuhtelun jälkeen sitten uudelleen kuivaukseen ja tällaiselta näytti lopputulosta.


Kesähiukseni olivat ennen viimeistelyä saaneet vielä Kerastasen Spray Fludissime suihketta,  jonka jälkeen Kaisu kiharsi niitä piippausraudalla. Päätin jättää hiukset auki koska lämpötilakin oli hieman jo viilentynyt.  Kuvissa näkyvä mekko on muuten aito 70-luvun retromekko Lönnrotinkadun Fidasta tältä kesältä huikeaan 14 euron hintaan. Ehdottoman hyvä löytö mielestäni! Sinne oli muuten tuotu useampikin retromekko joten joku päivä on pistäydyttävä uudelleen....


Kotituotteiksi sain Kerastase Bain Fluidealiste shampoon, joka on melko kevyesti vaahtoava mutta pesee hiukset todella ilmaviksi. Pesun jälkeen olen käyttänyt hoitoaineena Kerastasen Maskeratine naamiota ja ennen kuivausta/hiusten käsittelyä suihkutan niihin Kerastasen Fluidissime suihketta.
Itse kampaajahoidossa käytetty hoitoseos vaikuttaa muuten peräti 10 pesukertaa hiuksissa ja olen kyllä huomannut sen. Pesun jälkeen hiukseni selviävät hetkessä normaalin takkuilun sijaan.  

Hiukseni ovat siirtyneet taas kuriin ja järjestykseen em. hoitorituaalin ja tuotteiden avulla ja ovat ihan älyttömän kiiltävät ja hyvinvoivat. Tuotteet eivät tee hiuksista yhtään liian raskaita tai pitkin päätä meneviä vaan hiukseni ovat ilmavia mutta pysyvät silti kurissa sekä voivat hyvin.


Kiitos Inochi ja Kaisu sekä hoidosta että tuotteista!

2 kommenttia:

  1. Voi valtava mikä ihana mekko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melissa :) Tämä on ihana retromekko kirppikseltä ja ihan mieletön löytö.

      Poista