elokuuta 05, 2014

Pienen pienen kivitalon vohvelit

Jos minua pyydettäisiin nimeämään joku tamperelainen nimikkoherkku se ei todellakaan olisi mustamakkara. Olen kerran maistanut Tapolan mustamakkaraa Laukotorilla  ja se on jäänyt yhteen ainoaan haukkaukseen joten pyydän jo tässä vaiheessa anteeksi niiltä lukijoilta, jotka rakastavat mustamakkaraa. Minulle oli varattu gourmet elämys torilla puolukkahillon ja kylmän maidon kera mutta syömättä jäi mustamakkarani!  
Itse valitsisin mieluummin pieneksi huikopalaksi Ojankadun Vohvelibaarin suolaisen vohvelin. 
Kahvila sijaitsee todella pienessä ja vanhassa (talo jo vuodelta 1926) kivitalossa. Itse kahvila käsittää vain yhden huoneen, johon on saatu silti mahdutetuksi myyntipöydän lisäksi pieniä pöytiä ja leppoisa lukunurkkauskin sohvalla. Kesä aikana voi toki istua muutamalla terassipaikalla mutta joskus talvella kun kahvila on täynnä väkeä talvitamineissaan on siellä melko hektinen tunnelma.

Tampereen Vohvelikahvila siis tarjoilee suolaisia vohveleita, joista ehdoton suosikkini on sienillä höystetty vohveli. Viereisessä pöydässä herkuteltiin vuohenjuustovohveilla, jossa lisäksi mukana tomaattia ja pestoa. MUMS - näyttipä sekin hyvältä. Täytteitä vaihdellaan myös vähän sesongin mukaan ja myös Vohvelikahvilan Facebook-sivuilla ihmiset ehdottavat uusia makuyhdistelmiä vohvelibaarille kokeiltavaksi.Ja olihan sitä pakko ottaa sitten vielä jälkiruuaksi makea vohveli, jossa myös huomattavan paljon vaihtoehtoja. Kun itse kävin vohvelikahvilassa ei mansikkasesonki vielä ollut kunnolla alkanut mutta nyt viime viikkoina on makeita vohveleita saanut nauttia tuoreiden mansikoiden ja vaniljajäätelön kera. Marjon matkan kruunasi mansikkahillolla, kermavaahdolla ja nonparelleilla koristeltu vohveli. Ihanan rapeita ja todella maistuvia molemmat vohvelit ja ystävällinen palvelu kuten aina.


Tampereen Vohvelikahvila tarjoaa myös hyvää kahvia tai vaíhtoehtoisesti teetä sekä toki myös virvoitusjuomia. Vohveleita saatavana myös vegaanina, gluteenittomana ja laktoosittomana - tästä plussaa paikalle.

Ehdottomasti suosittelen piipahtamaan tässä idyllisessä miljöössä. Ja voihan sitä ensin syödä siellä Laukontorilla suolaista jos pitää niistä verimakkaroista ja tulla tänne jälkkärille. UGH - olen puhunut :)2 kommenttia:

  1. Tampere on mulle ihan tuntematon. Aikoinaan siellä oli muutamia asiakkaita, mutta toimistot olivat keskustan ulkopuolella. Nykyisin tamperelaisia asiakkaita on vain yksi ja heidätkin tapaamme Helsingissä. Muutenkaan ei ole oikein mitään suhteita kaupunkiin. Ehkä Tampere joskus pitäisi tehdä Tampereelle retki - ja käydä maistamassa vohveleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampere on itselleni tuttu kaupunki jo vuosien takaa. Kummitätiti/tätini asui siellä jonkin aikaa ja tuli vierailtua siellä. Lisäksi Tampereella on hyvää teatteria, Vapriikkia ja kivoja paikkoja muutenkin. Suosittelen!

      Poista