huhtikuuta 17, 2014

Tsaarin herkku

Lapsena parhaita olivat ehdottomasti isot pääsiäismunat, joita heilutttelemalla  jo kuuli niiden sisältävän jotain todella kivaa :) Todellinen pettymys oli monille kavereilleni jos pääsiäispupu oli tuonut Mignon-munia aarremunien sijaan. Minusta sekin olin kiva pääsiäisyllätys vaikkei sisältänytkään mikään vaan oli ihan täyttä suklaata, joka maistui "vahvalle". Kun olin lapsi isotätimme oli töissä Fazerilla ja kuten olen tainnut täällä jo aiemminkin kirjoittaa meillä oli aina lapsena karkkia ihan älyttömän paljon. Ja myös pääsiäismunia. Sitten niitä ensimmäisen pääsiäispäivän aamuna etsittiin kuumeisesti kotona. Toinen munajahti oli seuraavana aamuna joten me saimme myös toisena pääsiäispäivänä munia :)


Mignon munat ovat kuuluneet jo Venäjän tsaariperheen herkkuihin ja edelleenkin Fazer valmistaa tätä klassikkoa, joka tehtiin ensimmäisen kerran jo 118 vuotta sitten.

Kun Mignon munat ilmestyivät meidän pikku Siwaan ne myyntiin melkein samantien loppuun eikä täydennystä enää tullut. Mignon munia valmistetaan Fazerin mukaan 1,3 miljoonaa kappaletta vuodessa eli onhan siinä melkoinen määrä täyssuklaisesta pääsiäismunasta pitäviä herkkusuita.

Ihan klassikko mielestäni.


Hyvää kiirastorstaita! Minä lähden nyt hiljentymään Johanneksen kirkon Matteus-passioon.


2 kommenttia:

  1. Sun pitää ehdottaa Fasulle, että ottavat mustat munat tuotantoon ;)
    Luulenpa, että suklaa on perinteisin pääsiäismunien materiaali mutta
    miksei todella voisi olla lakritsiakin.

    VastaaPoista