huhtikuuta 07, 2014

Matkaan lähden - Санкт-Петербург

Pakkaan tavaroita vimmatusti matkalaukkuun huomisaamun junamatkaa varten. Kolmen päivän minilomareissulle ei kovin paljoa mukaan tarvitse ottaakaan joten vielä täytyy varmaan karsia näistä makuuhuoneen sängyn päälle nostetuista pinoista jotain pois :)

Hyviä kenkiä täytyy on hyvä silti olla useampi pari mukana koska tällä reíssulla tullaan kävelemään paljon eikä todellakaan siis millään huonoilla jalkineilla tai stilettikoroilla. Mielestäni kaupunkilomilla aistii ilmapiiriä ja maisemia parhaiten juuri kävelemällä. Toki pidemmät etäisyydet on hyvä taittaa vaikka metrolla ja taksilla. Suurkaupungeissa kun nuo etäisyydet tuppaavat olemaan melkoisia....


Huomenna aamusta hyppään Pasilan asemalta Allegro junaan ja matkustan itärajan taakse ensimmäistä - toivottavasti en viimeistä - kertaa elämässäni. Olen jo monta vuotta tuntenut halua nähdä Pietarin - pohjolan Venetsia kuten monet sitä kutsuvat - ja nyt siihen tarjoutui oiva tilaisuus joten reissua tässä pukkaa :)


Viisumikin saatu pienen hässäkän jälkeen ja Pietarin kartta/opas lainattu hyvältä ystävältä.
Suunnnitelmissa ainakin nähdä Eremitaaši, Iisakinkirkko, Verikirkko ja Singerin kahvila. Kanavaristeily voisi olla kiva juttu jos ilmat vain sallivat. Nyt sääsedät lupailevat kyllä auringonpaistetta mutta varaudun toki sateenvarjolla. Nevski prospektia kävellessä sitten varmaan näkee paljon muutakin mielenkiintoista.

Shoppailu taitaa tällä reissulla jäädä ihan paitsioon ja keskityn nyt täysillä kulttuuriin.
En olisi uskonut, että kirjoitan tai sanon näin mutta kolme päivää on kuitenkin lyhyt aika. 
Ooppera tai baletti olisi tosi kiva juttu myös kokea jos vain liput onnistumme saamaan.


Odotan myös venäläisiä ruokanautintoja pelmenejä, blinejä, suolakurkkua, hunajaa, smetanaa, seljankaa, sakuskaa. stroganovia, syrnikkejä, piirakoita - mums!

Nyt on pakko jatkaa  pakkailua joten loppuviikosta sitten taas linjoilla.
Lupaan ottaa paaaaljoon kuvia teitä varten :)

Matkaan lähden, matkaan lähden,
Katson taaksepäin ja kiskot sinne jää
Juna jyskyttää, enkä Espoota hetkeen mä nää
Mulla kauas meno-paluulippu on :)

4 kommenttia: