elokuuta 04, 2022

Naantalin asuntomessut 2022 - omat suosikkitalotNaantalin asuntomessut jatkuvat vielä upealla Luonnonmaan saarella 14.elokuuta saakka eli hyvin ehtii vielä katselemaan rakentamisen ja sisustamisen trendejä. Olen vihdoin kahlannut kaikki valokuvani läpi ja nyt tulee lupaamani postaus omista suosikkitaloista tämän vuoden messuilta. Talot ovat siinä järjestyksessä kun kiersin ne messualueella joten eivät siis missään tapauksessa minkäänlaisessa paremmuusjärjestyksessä. Talot ovat erilaisia mutta jokaisessa näissä on ollut asioita, jotka ovat nostaneet ne omien makumieltymysteni tai visuaalisuutensa takia tähän postaukseen mukaan.

Kannustalo Auma - 3h + tupak + s + ak/var 137 m²

Sis.suunn. Interior Helena Karihtala Oy, Helena Karihtala-Koski, Arkk.suunn. Kannustalo Oy, Annika Torkko.

Äärimmäisen hyvä tilaratkaisu ja tupakeittiö toi kotiin kodikkuuden tunnelman. Avaruutta, ilmavuutta ja tilantuntua. Ei hukkaneliöitä vaan arkkitehtisuunnittelussa onnistuttu hyvin. Plussaa erillisestä ruokakomerosta, joka toimi apuna tupakeittiölle. Skandinaavinen sisustus, jossa klassikkohuonekaluja ja taidetta. Laadukas Matrin sänky makuuhuoneessa. Luonnonmateriaaleja, hillittyjä värejä tehostettuna retroastioilla ja -lasilla. 
Honka Haiku - 5h + k + s + spa + ak/var 145,5m²

Sis.suunn. Sisustussuunnitteluhuone Nionio Oy, Maru Hautala. Arkk.suunn. Koan Oy, Markku Simsiö.

Jännä L-kirjaimen muotoinen talo, jossa yhdistyy suomalaisuus ja japanilaisuus toisiinsa. Ihan zen-vaikutelma, jota luo myös atriumpiha. Upea spa metsämaisemalla luo ylellisen tunnelman kylpyhetkiin. Laadukkaita materiaaleja, minimalismia ja vaaleaan puuhun yhdistettyjä tummempia sävyjä. Hyvin harmoninen kokonaisuus.

Jukkatalo Knaapi, 4h + k + rt 0 at/var 109m²

Sis.suunn. Kia Design Oy, Kia Koivisto ja Mirva Kangas. Arkk.suunn. Ark Timlin Oy, Eevamaria Timlin.

Selkeä pohjaratkaisu ja hyvä tilankäyttö. Talo uppoaa ympäröivään luontoon saumattomasti. Talon ulkoväritys poikkeavan erilainen. Vaikka hirsiseinää on paljon niin tila on levollinen eikä "liian mökkimäinen". Tummat keittiökalusteet ryhdistävät avotilassa olevaa keittiötä. Ihastuin House Doctorin Molecular kattovalaisimen pelkistettyyn muotoon. Leppeitä harmaan sävyjä ja luonnonmateriaaleja. 


Designtalo Auroran Ruusu 4h + k + s 118m²

Sis.suunn.Sinne Room Oy, Kati Kokljuschkin. Arkk.suunn. DEN Finland Oy.

Talon tilasuunnittelu on todella onnistunut ja huonejako selkeä. Koska ikkunapintaa on paljon tulee luonnonvaloa runsaasti sisälle ja tila tuntuu jatkuvan ulos. Vaikka neliöitä on vain 118m² tuntuu talo paljon suuremmalta. Sisustuksen väreissä on rauhallisuutta sekä ajattomuutta ja värikäs taulu täydensi muuten harmonista värimaailmaa hyvin. Pikkuneidin lastenhuone oli kuin karkki. Talo sijaitsi hyvällä paikalla messualueella eli se oli korkeammalla antaen näin myös näköaloja ja yksityisyyttäkin. Pidin myös talon mustasta ulkovärityksestä.
Betoniviidakko 4h + k + s + ak/var 130m²

Sis.suunn. Interior Design Latvalahti Oy, Dima Latvalahti sekä perhe. Arkk.suunn. Bellarc Oy, Nina Helin.

Lakkakivitalojen Betoniviidakko on äärimmäisen minimalistinen ja selkeä. Kun taloon astuu sisään näkee suoraan koko talon läpi terassille. Keittiö ja olohuone ovat täysin avointa tilaa, joka vielä korostuu vaalean värityksen ansiosta. Koko talossa on vain kolme väliovea eli ovet lapsien huoneisiin ja kylpyhuoneeseen. Vanhempien makuuhuonekin on avoin olohuonetilaan. Laadukkaita, ajattomia kalusteita ja väritys hillittyä. Mukana myös jännät putkirunkoiset pöydät, jotka ovat custom made. Hyvin mielenkiintoinen kohde!

Villa Pinta 5h + k + at 182m²

Sis.suunn. kalustuksen osalta Bo LKV, Anu Tuomikoski. Tilansuunnittelu, kiinteät kalusteet ja pinnat talon asukas Kati Jensen. 

Tämä talo poikkesi eniten messualueen muista taloista sekä sijainniltaan että maisemaltaan. Villa Pinta on kaksikerroksinen ja sen valtavan suurelta terassilta oli huikeat näkymät merelle. Pinta-alaa talossa oli myös runsaasti joten sieltä löytyi viherhuone, takkahuone ja autotalli-harrastetilakin. Pinnat talossa ovat rouheita ja asukkaan valitsemia. Seinissä sekä katossa oli käytetty kipsilaastilla. Kerrosten välissä oli aivan huikeat verkkoportaat, joista en itse onnistunut saamaan yhtään kunnollista valokuvaa. Voit kurkata Visualaddict Fridan postauksesta kuvan portaista. Mielenkiintoinen ja visuaalisesti upea kohde!Löysitkö omaa suosikkiasi minun valitsemien talojen joukosta? Mikäli olet jo vieraillut messuilla ehkä joku muu talo on ollut mieluinen juuri sinulle? Luonnonmaa asuntomessualueena on - kuten jo viime postauksessa kirjoitin - paikkana jo ihan mieletön, joten mielelläni itsekin asuisin vastaavassa ympäristössä joskus tulevaisuudessa. 


10 kommenttia:

 1. Harmi, itse en päässyt asuntomessuille muutamaan vuoteen. Listastasi taloista Villa Pinta on jäänyt mieleen. Se poikkeaa näkyvästi muista taloista ja muutenkin tavasta rakentaa Suomessa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Villa Pinta poikkeaa kyllä myös kokonsa puolesta muista taloista. Kerrospinta-alaa on 301 neliötä ja asuinneliöitä 182. Asukas Kati Jensen halusi panostaa tilaan. Kustannuksista on säästetty jättämällä taloon paljon raakapintoja, kuten sisäseinien ja -kattojen käsikipsilaasti, alakerran betonilattia sekä yläkerran hiottu ja lakattu kipsivalulattia. Em. valinnat tekivät talosta myös hyvin mielenkiintoisen.

   Poista
 2. Jokaisessa kodissa oli jotain josta tykkäsin. Voittoa ei vienyt koti vaan sohva. Tuo muhkea kerman värinen ihanuus <3
  Kaunista viikonloppua sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monia kivoja yksltyiskohtia minäkin bongasin mutta vaikea valita vain yhtä suosikkitaloa. Todella paljon pidin kyllä Designtalon Auroran Ruususta. Tässä talossa keskustelin myös pitkään talon rakentaneen pariskunnan kanssa ja näin myös "pikku prinsesssa", jonka huoneen kuva on tässä postauksessa. Heidän talostaan jäi juttelun jälkeen hyvin lämmin fiilis kaikella tavalla.

   Muhkusohva on kyllä ihana ja myös kutsui istumaan tai melkein kellahtamaan pitkälleen hetkeksi messuhulinassa.

   Kivaa sunnuntaita Outi <3

   Poista
 3. Kaikki on tosi upeita! Honka Haikun vaalea puu vetää kyllä tosi kovasti puoleensa. Toisaalta tuo Auroran Ruusu jäi myös mieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna kommentistasi. Vaikeahan näistä on valita ja ihan varmasti oma suosikkitalo voisi hyvin olla myös yhdistelmä useita eri taloja. Täytyy muistaa, että tässä vaiheessa asuntomessut kodit ovat vielä esittelykoteja eli sitten kun taloissa asutaan ihan oikeasti muotoutuvat esineet ja toiminnot selkeämmin paikoilleen.

   Poista
 4. Enpä osaa minäkään nimetä noista suosikkiani, sillä kaikissa on jotain josta pidän. Tuolla alueella minua kiehtoo eniten tuo luonnonmukaisuus, ihanat männyt ja kalliot. Jos ei tykkää puutarhatöistä, niin tuolla voi varmaan jättää pihan aika koskemattomaksi, luulisin, ainakin kuvista päätellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeahan sitä on pelkkien kuvien perusteella nimetä taloa. Itseäni myös tuo Luonnonmaan alue kiehtoi todella paljon! Kaunista luonnon mukaisuutta eikä nurmikonleikkuutta eikä robotteja :D Täällä ei ole ollenkaan ruohopihoja joten pääsee helpolla.

   Poista
 5. Mahtava postaus! Minä en ole ehtinyt yhtään tutustumaan asuntomessujen tarjontaan. Nyt tekee mieli käydä edes ostamassa joku lehti, jossa olisi kaikki talot pohjapiirrustuksineen. En ole käynyt moneen vuoteen asuntomessuilla. Pitäisi aloittaa käyminen, koska meille on tulossa kaikenlaista remonttia ja messuilta voisi saada kivoja ideoita niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥ Minulla asuntomessut on tärkeä jo ihan oman työn ja ammatin takia joten niillä tulee kyllä käytyä. Monena kesänä - lähimessuilla kuten Kivistössä - olen jakanut messuilut usealle päivälle. Jossain vaiheessa kun on kiertänyt messualuetta riittävän pitkään tulee sellainen "taloähky" eli enää oikein vastaanota mitä näkee. Siksi jos palastelee messuja saa niistä enemmän irti. Naantaliin sen verran meiltä matkaa, että ajattelin selvitä yhdellä katselupäivällä. Paljon kyllä jäi näkemättä ja loput katsoin virtuaalimessujen kautta, joka oli todella hyvä kokemus!

   Poista