elokuuta 01, 2022

Hyvää elokuun 1.päivää

 


Hyvää elokuun 1.päivää kaikille! Minulla on ensimmäinen aivan ihana lomaviikko takana ja olen todella lomafiiliksissä. Lomassa parasta on se kiireettömyys ja vapaus suunnitella omat aikataulut juuri kuten haluaa. Fiiliksen mukaan voi tehdä asioita ja joskus myös muuttaa suunnitelmia jos tuntuukin siltä, että haluaa tehdä jotain ihan muuta mitä on suunnitellut. Ei kilpajuoksua kellon kanssa eikä kireitä aikatauluja tai deadlineja - ihan parhautta siis!

Vielä pari kuukautta sitten olisin voinut jatkaa tähän listaan vielä ja "on luksusta kun saa nukkua vähän pidempään" mutta meillä tilanne on nykyään vähän toisin. Mimmille on tullut ikävä tapa pyytää ulos jo kello 4 aikaa aamuyöstä. Vaikka makuuhuoneen ikkuna on pimennetty koiruus herää silti auringonnousun aikoihin. Epäilen, että toiset juoksut ovat alkamassa ja yritämme venyttää iltaa jotta aamulla nukuttaisiin vähän pidempään. Toivon hartaasti, että pääsemme tästä tavasta eroon.

Tässä pikku tiivistelmä siitä mitä ensimmäiseen lomaviikkoon on kuulunut. Vaikka olenkin jakanut Instagram Stories osiossa päivittäin liikkeitämme laitan tänne myös koosteen koska kaikki lukijani eivät käytä Instaa. Jostain jutuista onkin jo ollut blogipostauksta ja monia postauksia käydyistä kohteista on tulossa blogiin kunhan ehdin niistä vaan sinne kirjoitella kuvineen.Lill-Breds Bärgård & Café löytyy Inkoosta ja sinne tuli taas huristelua kaffelle isäni kanssa heti loman alettu. Kuolasin taas pizzoja, joita ihmiset olivat tilanneet joten kyllä tänä kesänä on käytävä nauttimassa täällä myös pizzaa jossain vaiheessa. Kaninhuset eli kanien oma häkki oli minusta myös uutta pihapiirissä. Tästä voit kurkistaa mitä olen kirjoittanut paikasta kesällä 2020. Minnie mukana vielä tuolla parin vuoden takaisella reissulla ♥ 

Fiskarsin päiväretki onkin jo päätynyt blogiin. Tämä ihana koristeellinen vanha puhelinkoppi joenvarrelta pitää valokuvata ihan joka kerta. Mimmi on tottunut matkustaja ja varsinainen reissukoira! 

Otimme tiistaina haltuun Kovelan traktorimuseon Nummella. Tämän museokyltin ohi olen monta kertaa elämäni aikana ajanut ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Nähtävillä traktorien lisäksi myös paljon muuta maatalouteen liittyvää. Postausta tulossa ihan lähipäivinä ja museo on muuten avoinna ympäri vuoden. 

Tältä samalta reissulta bongasimme myös nuo ihanat hevoset, joista kuva ihan postauksen alussa. Varsa oli suloinen ja jollei se olisi noussut päiväuniltaan niityltä emme olisi nähneet sitä. Hiekkatie, jota ajoimme oli niin kapea ettei autosta voinut poistua koska joku saattoi tulla takaa. Onneksi oli pitkä objektiivi kameraan mukana niin saatiin valokuvia hevosista. 


Kesähuonetta on yritetty kastella ja hoitaa ahkerasti, jotta se selviäisi kesähelteestä. Jossain vaiheessa lupaan paljastaa miltä parvekkeellamme näyttää tänä vuonna. Uutta on mm. "hellehattuseinä", joka tulee ehkä vielä laajenemaan...
Wennborgin tilalle huristeltiin toisen kerran kun halusin hakee vähän lisää marjoja sekä uusia perunoita. Tältä reissulta saatiin myös mukaan kotimaisia kanttarelleja, joista kokattiin kanttarellikastiketta. Omnomnom - kyllä oli hyvää! 

Tällä reissulla onnistuimme näkemään myös Wennborgin kesälehmät. Ihania ♥ ♥ 


Vajaassa viikossa edellisen käyntimme jälkeen oli kukkapelto puhjennut täyteen kauneuteensa. Punaisia unikoita, ruiskukkia, hunajakukkia, saunakukkia... Upea näky! 

Eilen sunnuntaina huristelimme Inkeroisiin Ankkapurhan teollisuusmuseoon Anjalankosken kupeeseen. Tutustuin kesällä 2019 Kouvolan asuntomessujen yhteydessä Hanna Myllyntaustaan, joka oli silloin opastamassa Warpusen talomuseossa ja nyt tänä kesä ihana Hanna löytyy teollisuusmuseosta. Museossa on nähtävillä Suomen vanhin "pahvimankeli" eli ensimmäinen jatkuvakäyttöinen kartonkikone vuodelta 1897. 

Pääsimme myös kurkistamaan arkkitehti Sigurd Frosteriuksen piirtämään jumalaisen kauniiseen turbiinihalliin!


Ennen kotiinlähtöä teimme vielä kävelyretken padotun Anjalankosken maisemissa. Mimmi ei uskaltanut nousta portaita padolle joten jäi odottelemaan alas. Upeat näkymät toisella puolella Kymijokeen ja toisella puolella padotun kosken kallioihin. Tästä paikasta tulee myös postausta kun ehdin sulatella kaiken näkemäni ja kokemani. 

Mukavaa viikkoa kaikille! Katsotaan mitä meidän ohjelmassa on tällä viikolla eli Instagramin Stories osiossa kuulumisia päivittäin. 

8 kommenttia:

 1. Voi Mimmiä kun on noin aamuvirkku. Toivottavasti pimentyvien öiden myötä hänkin rupeaisi nukkumaan hiukan kauemmin. Ihana kukkaketo!
  Oikein leppoisia ja mukavia lomapäiviä teille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ♥ Mimmi on nyt kahtena aamuna herännyt vasta klo 5 mikä on ollut ihan luksusta. Tuo Wennborgin kukkapelto oli kyllä sanoinkuvaamattoman kaunis. Ja jännää oli se, että vain muutamia päiviä aiemmin siellä ei kukkinut noin upeasti. Lämpö ja aurinko saavat aikaan ihmeitä.

   Mukava elokuisia päiviä sinulle ♥

   Poista
 2. Kaikkea kivaa olet ehtinyt jo tehdä viikossa.
  Ihanaa uutta lomaviikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Tsemppiä sinulle töihin ja jaksamista.

   Poista
 3. Superihania tunnelmia kuten sulla aina. Aurinkoista elokuun ekaa viikkoa Marjo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ♥ Aurinkoista ja mukavaa viikkoa myös sinulle ♥

   Poista
 4. Ihania kesäretkiä! Tuo kukkapelto on niin kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥ Lomalainen ehtii näemmän viiveellä kommentoimaan blogiinsa.

   Poista