maaliskuuta 21, 2022

Kevättuumailuita ja pikkuhankintoja

 



Kevätpäiväntasaus oli eilen 20.maaliskuuta täsmälleen kello 15.32 Suomen aikaan joten hyvästi talvi! Ihan näin yksikertaista tämä "keikkuen tuleva kevät" ei kuitenkaan tule olemaan vaan välillä kylmenee ja taas sitten lämpenee. Mutta eilinen oli merkittävä päivä siksi, että silloin yö ja päivä olivat yhtä pitkiä. Tästä eteenpäin valoisa aika vain pitenee pitenemistään. Maasta puskee jo jossain - tosin ei meidän nurkilla - vihreitä versojakin esille somekuvien perusteella. Kevään ensimmäiset vaaleanvihreät ovat todella suloisen näköisiä kuin pieniä vihreitä Hattivatteja nousemassa mustasta mullasta. Mustarastaan kuulin laulavan jo 8.maaliskuuta ja tuo hetki on aina yhtä pysäyttävä. Sen huilumainen ääni pimenevässä illassa on ensimmäinen lupaus siitä, että talvi on voitettu. Olisi tehnyt mieli hihkua riemusta tuon laulun kuullessaan mutta annoin mestarin jatkaa lauluaan ja hymyilin vain leveästi.   



Tulppaaneita pitää aina olla maljakossa näin keväällä. 

Tämä riehakas kevään huumaava tunne saa jo mieleen ajatuksen, että mitäs jos kaivaisin kevätkengät esille. Valkoiset tennarit olisi niin ihana vetäistä jalkaa Icebugien jälkeen. En laittaisi yhtään hanttiin jos sujauttaisin jalkani mustiin loafereihin talven jälkeen. Ei enää rapisevan raskasta kävelyä portaissa vaan sipsutellen ulos. Mutta kun kurkistan ulos meidän ikkunoista hautaan ajatuksen yhtä nopeasti kuin se tuli mieleeni. Rapun eteen on onneksi tuotu taas uutta hiekkaa peilikirkkaan jään päälle. Silti tänä aamuna nastakengistäni huolimatta olin tehdä spagaatin kun Mimmi äkkäsi lumikinoksen takaa tulevan rusakon. Rusakko pääsi pakoon, minä pysyin onneksi tolpillani ja Mimmiä harmitti. En usko, että tennari- ja loafer-kelit ovat ihan tässä nurkan takana ainakaan meidän asuinnurkilla. 



Jean-Michel Picart (1600-1682), Kukka-asetelma, kuva: Sinebrychoffin museo 





Koska en voinut laittaa kesäkenkiä jalkaan tilasin netistä kesäisen paidan ja mekon. Olen viimeksi käynyt vaatekaupassa fyysisesti ennen koronan alkamista mutta onneksi on mahdollista myös tilata verkosta. Tässä viskoosi kukkapaidassa oli niin äärimmäisen herkän romanttiset kukat, että ne melkein tuoksuivat jo keväälle ellei jo kesälle. Olin juuri ennen Reservedin nettisivuille klikkaamista ihaillut Sinebrychoffin taidemuseon uutta Linné ja pieni pala paratiisia -näyttelyä, joka täytyy ehdottomasti päästä katsomaan ja kokemaan. Minun uusi paitani on kuin nuo maalaukset mutta vain vaaleammalla pohjalla. 


Kuvat Reserved



Järvenpään taidemuseossa ollaan myös kesäisissä tunnelmissa "Ihmisille ja kuoriaisille - Puutarhan salaisuus - näyttelyssä"

Kun sitten olin jo valmiiksi Reservedin sivuilla niin päätin ihan nopeasti kurkata minkälaisia mekkoja olisi tarjolla. Hain hetki sitten paketin postista enkä ehtinyt nyt valokuvailla näitä ihanuuksia ylläni joten saatte nyt tyytyä vain netistä kaapattuihin kuviin. Vihreä värinä - nimenomaan tummavihreä - näyttää olevan tänä kevään todella suosittu. Bongasin myös aivan ihania vihreitä vaatteita mutta ne jäivät mietintämyssyyn ja pohdintaan "tarvitsenko niitä ihan oikeasti". Tästä kukkamekossa on vihreää sopivasta ja muitakin kesäisiä värejä. Voisin sonnustautua tähän mekkoon ensi kesänä yhden ihanan kummityttöni yo-juhliin joten hyvä ostos omasta mielestäni. 





Piipahdin Plantagenissa hakemassa sinivalkoisen kukkaruukun, johon siirsin ikivanhan kultaköynnöksen. Minulla on ollut tämä kultaköynnös varmasti 20 vuotta. Välillä se on voinut todella hyvin ja luikerrellut pitkin poikin vehreänä mutta sitten olen taas unohtanut sen ja tiedätte mitä sitten on tapahtunut. Olin on heittämässä köynnöstä kokonaan pois mutta päätin antaa sille vielä mahdollisuuden.

Uusi mehikasvi tarttui mukaan Lidlistä.

Tuo "pääruukku" oli täysin hetken mielijohteesta tehty nettiostos, jota vähän sydän syrjällään odotin ennen sen saapumista. Muistatte varmaan, että viime keväänä piipahdin Paimiossa ihanassa Hannan Huushollissa, josta minulle tarttui mukaan myös kaksi "pääruukkua". Olen siitä lähtien aina googletellut näitä pääruukkuja joten netti myös osaa niitä tarjota minulle säännöllisesti. Netti nuuskii mitä teet ja on todella ovela! Tämän kasvoruukun luulin tilaavani rapakon takaa siis Jenkeistä mutta kun sain tiedon, että se toimitetaan Kiinasta olin hieman skeptinen. Muistin Casa Mimin blogin Sarin yhden nettiostoksen, joka ei mennyt ihan putkeen. Mutta ruukku olikin juuri sellainen kuin kuvassa joten tämän nettiostos meni ihan nappiin. 



Viimeinen kuva muistuttaa siitä, että nyt kun on kevät pitää muistaa myös laittaa punaa huuliin aina silloin kun ei ole maskia kasvoilla ja totta kai myös punaista kynsiin. Ja pitää ehdottomasti kääntää kasvot kevätaurinkoa kohden ja hymyillä leveästi nauttien auringonsäteistä ja lämmöstä talven jälkeen.

Jo sinä olet kevätfiiliksissä? Polttelevatko kevätkengät jo jalkaan pääsyä? Oletko tehnyt keväthankintoja joko itselleni tai kotiin? Mukavaa iltaa kaikille! 













8 kommenttia:

  1. Kevätfiiliksissä täällä ollaan! Ihania ostoksia olet tehnyt. Toivottavasti jäät pian sulaisivat sielläkin ja pääsisit sipsuttelemaan kevein askelin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevätfiilikset ovat vähän vaihdelleet kun välillä on taas sadellut lunta. Tosin onhan se uusi lumi auttanut vanhaakin taas sulamaan nopeammin kun pohjoisen puoleisilla kadulla ja polulla lunta/jäätä vielä on. Huoltoyhtiö sai tällä viikolla otettu kaikki hiekoitussoran pois pihalta niin nyt on Mimminkin helpompi kävellä. Koiran anturoihin se sora tuntuu varmaan ikävän pistävältä.

      Poista
  2. Viimein jalkakäytävät Lauttasaaressa alkavat sulaa.Vaihdoin viikonloppuna tennareihin ja jollei nilkkoja myöten tule lunta, en enää talvisaappaita aio vetää jalkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä joudun vielä koiralenkeillä olemaan Icebugeissa koska metsässä ja poluilla sekä pohjoisen puolen teillä lumi ja jää eivät ole sulaneet. Joten tennareita en ole vielä laittanut jalkaan mutta ehkä tässä kun vielä vähän enemmän sulaa.

      Poista
  3. Kyllä on jo kevättä mielessä ja lenkkaritkin jo jaloissa :) Talvikengistä luovuin viikko sitten.
    Ihanaa viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kevättä on ollut täällä ja yhtenä päivänä istuin koko päivän kukallisessa kesämekossa etäpalaverit. Tuntui siltä, että musta villapaita ahdisti jo talven jälkeen.
      Kivaa viikonvaihdetta Outi <3

      Poista
  4. Ei täällä päin maailmaa pääse vielä kevätfiilikseen, kun tuli kunnon takatalvi. Tämän viikon pitää vielä sinnitellä säätietäjien mukaan 😁.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohdutan sinua Nadine ettei meillä Espoossakaan ole kevätkelit vielä. Lunta tuli viimeksi keskiviikkona tosin se suli pois. Ja tänä aamuna taisi olla -3C pakkastakin. Kyllä tämä tästä vielä iloksi muuttuu. Toivotaan, että myös siellä teillä.

      Poista