huhtikuuta 05, 2021

Pääsiäisen kuulumisia


Toisen pääsiäispäivän ilta joten pääsiäinen alkaa vähitellen olla ohi kevään 2021 osalta. Toinen hyvin erilainen pääsiäisen aika, josta puuttui niitä tuttuja ja turvallisia traditioita. Ehkä jo ensi vuonna pääsen nauttimaan Matteus passiosta Johanneksenkirkossa ja ihastelemaan Talvipuutarhan värikästä  kukkamerta. Via Crucis Kaisaniemen puistosta johdattelee minut Säätytalon kautta kohden Senaatintorin loppuhuipennusta. Eniten toki odotan sitä, että voimme isommalla läheisten joukolla kerääntyä yhteisen pääsiäispöydän ääreen nauttimaan pääsiäisen herkuista pitkään ja hartaasti. Kuten tänään kirjoittelin Instagramin puolelle sekä jouluna että pääsiäisenä on minusta lupa herkutella kunhan palaa taas sitten ruotuun takaisin. Viimeiset Mignon munatkin ovat kadonneet jo meidän taloudesta. En tiedä kuka ne mahtoi syödä :D 




Aloitin kiirastorstaina myös vihdoinkin talvilomani, jonka siis yhdistin tähän pääsiäisen vapaapäiviin. Joululomasta onkin jo aikaa joten ihan kiva tehdä viikko jotain muuta etätöitä kotikonttorilla. Ruokaostosten hankkimisen tein jo hyvissä ajoin niin vältin turhat ruuhkat kaupoissa ja silti sain ihan kaiken mitä tarvitsinkin. Olin hankkinut parvekkeelle jo alkuviikosta Tete-a-Tete narsisseja, sinisiä helmililjoja ja isompia perunanarsisseja. Pajunkissoja en löytänyt joten ne jäivät nyt uupumaan parvekkeelta tänä vuonna. Sisälle en allergiani vuoksi niitä ole vuosiin enää tuonut. 



Olin niin iloinen kun monen vuoden tauon jälkeen löysin keltaisen hyasintin kotiin. Näin niitä somessa jo vuosi sitten keväällä mutta silloin niitä ei ollut niissä rajallisissa kaupoissa, joissa itse asioin nyt pandemia tilanteessa. Tänä vuonna Lidlin valikoimissa oli kolme keltaista hyasinttia purkissa, jotka kotona sitten jaoin erillisiin laseihin. Keltaisen hyasintin tuoksu on muuten ihan erilainen kuin jouluisten hyasinttien siis valkoisen, vaaleanpunaisen tai lilan. Nuuhkin niitä vielä tänään mutta sitten siirrän kukat parvekkeelle ruukkuun jatkamaan eloaan. Ostin myös kotiin vaaleanpunaisia tulppaaneja. 






Pääsiäiskoristeet meillä otettiin esille vasta keskiviikko iltana. Minusta tuntuu, että ilman kanaperhettä ei pääsiäinen enää tule meille. Fiskarsin antiikkimarkkinoilta vuosia sitten löydetyt vihreät kukko, kana ja viisi tipua kuuluvat olennaisesti pääsiäiseen. Tuon linnunpesän olen ikuisuus sitten ostanut Tiimarista. Olen monta kertaa miettinyt miten sääli on, että Tiimari meni konkurssiin ja lopetti. Sieltä löytyi askartelutarvikkeiden lisäksi paljon kivaa ostettavaa ja oli myös kiva paikka ihan vain katsella fiilistellen.







Pääsiäisen ateriaamme kuului uunissa haudutettuna kananrintafileitä. Olin tehnyt niille hyvin marinadin, jossa saivat sitten olla yön ylin ennen uuniin laittoa. Lohta, äyriäisiä, mätiä lisukkeineen, kananmunia, salaattia ja perunoita. Jälkiruoaksi nautittiin sekä rahkapiirakkaan että mämmiä vähän maun mukaan mitä kukin halusi syödä. Mämmiä olen syönyt jo monta viikkoa vaniljakastikkeen kera - omnomonom! Mukava ja nautinnollinen pääsiäinen 






Miten sinun pääsiäisesi sujui? Kuuluuko mämmi vai pasha omiin pääsiäisherkkuihisi? Vietitkö pääsiäisen kotona vai ehkä jo kesämökillä? Mukavaa uutta viikkoa kaikille!  




14 kommenttia:

  1. Ihana pääsiäispostaus <3 Kauniita kuvia <3 Pääsiäinen meni äkkiä. Olimme ihan vaan kotosalla, syötiin pääsiäisen ajan ruokia ja herkkuja (vähän kyllä liikaakin), katsottiin leffoja, neuloin ja askartelin. Eilen luettiin saksan läksyjä mieheni kanssa (kansalaisopiston kurssi). Perinteisesti oltaisiin käyty vanhempieni luona, mutta korona-ajan suositusten mukaan emme nyt käyneet. Ensi vuonna sitten kaikki tutut pääsiäisjutut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja ♥ Pääsiäinen on minusta joulun ohella yksi vuoden kohokohdista ja on kiva laittaa kotia silloin pääsiäisasuun. Teidän pääsiäinen kuulostaa leppoisalta ja herkkuja on luvallista syödä kyllä :) Nyt korona-aikana ei ole kyllä vierailtu missään yli vuoteen mutta toivotaan, että jo kesällä tai edes syksyllä. Mukavaa viikkoa ♥

      Poista
  2. Ihan kotosalla oltiin pääsiäisen aika. Vietettiin minun synttäreitä, syötiin herkkuja, katseltiin leffoja, nukuttiin hyvin ja saunottiin. Oli kyllä ihan täydellinen pääsiäinen. Apua, en ole tänä vuonna syönyt mignon munaa!!! Oiskohan niitä vielä kaupassa?
    Kivaa viikkoa sulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea vielä kerran tätäkin kautta Outi ♥ Teidän pääsiäinen kuulostaa ihan leppoisalta. En usko, että Mignon munia on enää. Ne olivat monesta kaupasta loppu jo ennen pääsiäistä. Menekki taitaa olla melkoinen ja kysyntää ehkä enemmän kuin tarjontaa.
      Kivaa loppuviikkoa Outi ♥

      Poista
  3. Odotin niin kovasti pääsiäislomaa, olin sen tarpeessa mutta lomailua olisin hyvin vielä voinut jatkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pääsiäisloma on tullut tarpeeseen ja olet saanut myös levättyä. Joulun jälkeen tämän on ainoa pidempi juhlapyhien aika ennen kesää. Minä jatkoi onneksi talvilomalla mutta kotona tullut nyt puuhasteltu kaikkea rästissä ollut ja myös liikuttua ulkosalla. Kivaa viikkoa Melissa ♥

      Poista
  4. En ole itse tainnut törmätä keltaisiin hyasintteihin, täytyy ensi vuonna pääsiäisen aikaan pitää silmät auki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ystäväni sanoi samaa ja hän asuu Pohjois-Karjalassa ettei ollut nähnyt ollenkaa keltaisia hyasintteja. Toivotaan, että ensi vuonna siellä teilläkin päin. Kivaa loppuviikkoa ♥

      Poista
  5. Ihania pääsiäiskoristeita-, ja kukkasia. Enpä olekkaan ikinä törmännyt keltaiseen hyasinttiin - nyt melkein haistan nenässäni ihanan hyasintin tuoksun. Herkullisen näköinen ruokapöytä ja nuo astiavat ovat todella kauniita :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Diina-Maria ♥ Tykkää laittaa pääsiäistä vähän samalla tavalla kuin joulua. Ottaa esille koristeita ja ostaa myös keväisiä kukkia. Keltainen hyasintti tuoksui kyllä aika erilaiselle. Oli minusta makeampi ja hedelmäisempi tuoksu. Ruokapöydässä viihdyttiin molempina pääsiäispäivinä aika pitkään. Nyt onneksi on palattu keveämmälle linjalle. Kivaa loppuviikkoa ♥

      Poista
  6. ihanan keväisiä värejä :)

    https://neljanaamukahvi.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anna ♥ Keväällä kun valon määrä lisääntyy on myös paljon mukavampi valokuvailla kun luonnonvaloa riittää. Kivaa loppuaviikkoa!

      Poista
  7. Aivan mieletön paikka. Heti olisi lähtenyt ostoskoriin rapsukynttilät ja nuo ihanat keraamiset talo. Wow mikä tapettekin siellä on seinässä. Näistä kuvista iski kyllä sellainen fiilis, että olisi ihana lähteä pitkästä aikaa shoppailemaan.

    Aurinkoa viikkoosi ihana Marjo. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hassu juttu Tiia, että tämä kommentti tuli tähän postaukseen vaikka selkeästi olet varmaan tarkoittanut sen Hannan Huushollipostaukseen. Outo juttu - Blogger temppuilee :D Oli kiva kauppa ja vaikka vain vartin olin liikkeessä ehti siinäkin ajassa aistia kaikkea kaunista.
      Kivaa loppuvikkoa <3

      Poista