huhtikuuta 20, 2021

Keväisen viikon kuulumisia maan ja taivaan väliltä

Grillituotteet on saatu pr-näytteenä.

Viime viikko sujahti todella sukkelasti ja kevät meni samalla aivan valtavin harppauksen eteenpäin. Työviikkoni oli vain nelipäiväinen eli perjantaina pidin viimeisen talvilomapäivän. Ehdin työpäivien jälkeen metsään ihailemaan tuttuihin lapsuuden maisemiin sekä sinivuokkoja että valkovuokkoja. Yhtään leskenlehteä en tuolla reissullani kyllä onnistunut näkemään. Myös puiden silmut olivat jo osittain auki ja pieniä hiirenkorvia voidaan odotella pensaisiin ja puihin mikäli takatalvi ei yllätä meitä kuluvalla viikolla. 

Lintujen konsertti puissa on valtaisa ja miten tuota ääntä onkaan kaivannut pitkän talven. Mustarastaan huilumaisesta äänestä, joka kuuluu läheisen puun latvasta on nautittu monena iltana. Ehdin myös käväistä Keran Halleilla vihdoin ja ottaa haltuun myös osittain Concreate Urban Art Festival työt. Halleille täytyy kyllä palata katselemaan vielä uudemman kerran joku päivä.Virtuaaliset pr-tilaisuudet ovat tulleet tutuiksi kuluneen vuoden aikana. Viime viikolla HKScan esitteli tulevan kesän uutuustuotteet. Pakko myöntää, että vaikka Teamsin välityksellä herkulliset tuoksut eivät välittyneet nenääni niin nälkähän siinä tuli. Kana kasvattaa entisestään suosiotaan suomalaisten grilleissä. Kariniemen Kananpojan Sisäfileet lime-sweet chili vartaat on kiva uutuus. Maustetuista grillipaloista voi itse myös koota omanlaisensa vartaan grilliin tirisemään. 

Grilliin voi toki laittaa tirisemään suomalaisesta antibioottivapaasta kananpojasta tehtyjä grillimakkaroita. Tulisemman makunautinnon ystävä valitsee kananpojan chorizo grillimakkaran ja miedommasta pitävä taas kanapekoni makkaran. HK Maakarit sarjan Toscanan Giovannissa maistuvat italialaiset maut ja HK Vihreät Kasvisgrillimakkarat on kasvivaihtoehtona grillaukseen. Kyllähän kesällä makkaroita pitää grillatakin koska ei se ole kesä eikä mikään ilman grillimakkaraa!

Ensi kesän grillaustrendeistä uudet HK Street Grill ja tuoremarinadit kuulostivat hyvin mielenkiintoisilta. Innoitus on saatu sekä Aasian ruokakulttuurista että ylipäätänsä Street Foodista. Street Grill -lihat ovat pieniä paloja ja siivuja, joten ne kypsyvät nopeasti ja ovat myös helppoja grillata. Tuoremarinadeissa käytetään tuoreita sekä hapatettuja eli fermentoituja raaka-aineita. Erilaisia laadukkaita viinietikoita käytetään maun antajana, mureuttajana ja värin säilyttäjänä. 

Uutuudet perinteisempään grillaukseen ovat HK Viljaporsaan Lankkupihvi ja HK Rypsiporsaan Gourmet fileepihvit. Saimme myös Kape Aihisen grillausvinkkejä, joista nappasin itselleni monia hyödyllisiä neuvoja tulevia grillihetkiä ajatellen. Grilli tulee aina pitää riittävän kuumana ja kaikki grillatut kannattaa laittaa grillauksen jälkeen alumiinifolioon hetkeksi vetäytymään. 

Ehdin myös viikonloppuna Haltialan tilalle nauttimaan pullakahvit take away -myynnistä sekä piipahtamaan myös Tuomarinkylän kartanon puolella. Haltialan lehmät olivat jo ulkosalla mutta lampaita ei vielä näkynyt. Oli hauska katsella kun Haltialan lehmät - Aberdeen-Angus, Hereford ja Ylämaan karja käyskentelivät verkkaisesti ulkona. Vielä ne eivät olleet niityllä mutta jo omassa karsinassa navetan takana. Lampola oli koronan takia vielä suljettuna mutta ihan varmasti keväällä on uusia karitsoja jo syntynyt. Normaalisti pääsiäisenä niitä on aina pääsyt katsomaan mutta nyt pandemiatilanteen takia lampolaan ei ollut asiaa. Wanha Pehtoori oli tarjoili take away -myyntinä kahvia, korvapuusteja, voisilmäpullia ja totta kai myös hampurilaisia omasta grillistä. Eilen terassi päästiin avaamaan taas kahvittelijoille. Itse ostin jo mukaan pullon Wanhan Pehtoorin simaa vapuksi. Tarjolla olisi ollut perinteisen siman lisäksi inkiväärisimaa. Päädyin perinteiseen simaan, jota nautitaan sitten vappuna tippaleipien kanssa.

Tuomarinkylän ratsastuskoulun pihamaalla oli ihan pakko käydä vielä kurkkimassa hevosia. Olin suunnitellut peseväni vihdoin ikkunat mutta pakko myöntää, että samoilu metsässä ja kaikki muut aktiviteetit menivät niiden edelle. No, ehtiihän ne myöhemminkin. Nyt keväällä on tärkeämpiäkin asioita, joita pitää nauttia. Minua aina pelottaa, että kevään puhkeaminen menee ohi ellen koko ajan ole valppaana. Miten sinun viikkosi sujui? Ulkoilitko vai pesitkö ikkunoita? Onko kevätkukkia jo bongattu?

8 kommenttia:

 1. Viikkoosi on mahtunut paljon mukavaa tekemistä. Itsekin olen nauttinut keväisestä luonnosta mökkipihaa rapsutellen ja luonnon ihmeitä ihastellen. Ihan mahtavaa, että sini- ja valkovuokot kukkivat jo. Jotenkin muistan, että useana vuonna etenkin valkovuokot ovat ilahduttaneet vasta äitienpäivän aikaan.Makkaroista HK:n Maakarit ovat ikisuosikkejani. Niissä on mahtavasti makua ja lihaakin enemmän kuin keskivertomakkaroissa.
  Kaunista viikon jatkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva viikko, jossa riitti kaikkea vaikka korona-aika :) Mökinpihan rapsuttaminen on myös todella terapeuttista puuhaa. Siinä näkee todella nopeasti mitä saa aikaa. Leskenlehtiä en ole jostain syystä vieläkään bongannut mistään. HK:n Maakarit on minun suosikki mutta täytyy laittaa myös kanamakkarat tulille jossain vaihessa.

   Kivaa viikonloppua Teija ja tsemppiä taloprojektiin <3

   Poista
 2. Kevät kukkia on nyt jo ihan kiitettävästi bongattu, kiitos tuon lähipuiston ja -metsän. Tuo kotieläintila on kyllä aivan ihana paikka. Hyvä kun puhuit simasta, pitääkin kysyä äidiltäni, että laittaisiko meille taas pari pulloa simaa tulemaan.
  Olen nauttinut ihan täysillä näistä keväisistä säistä ja sain jopa tuon takapihan haravoitua.
  Kivaa viikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuossa Teijalle jo kirjotin en ole vieläkään nähnyt yhtään leskenlehteä. Ehkä ole liikkunut liian vähän tien- ja ojanpientareilla missä niitä normaalisti kasvaa :D Meillä kotona tehtiin aina simaa. Itse olen tehnyt muutamia kertoja mutta sen jälkeen kun yksi simapullo "räjähti" jääkaapissa en sen sotkun siivoamisen jälkeen ole valmistanut simaa. Melkoinen puuhaa saada jääkaappi puhtaaksi :D

   Kivaa viikonloppua sateesta ja kylmemmästä säästä huolimatta <3 huomiseksi luvattu jo aurinkoa...

   Poista
 3. Kevät kukkineen on niin ihanaa aikaa. Viime vuonna kevät oli pidemmällä, mutta kyllä se nytkin etenee vaikka pieniä takatalven yrityksiä tulisi. Lumikellot vetelevät jo viimeisiäään, mutta uutta kukkaa pukkaa maasta jatkuvasti. Pian ne ensimmäiset kirsikkapuutkin varmasti kukkivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät on upeaa aikaa vaikka nyt takatalvi yllättikin meidät. Onneksi mustarastaat ovat palanneet parvekkeelle tekemään uutta pesää. Meidän pihalla monet kasvit ovat nousseet maasta mutta varmasti nyt hidastavat kasvua kun eilen satoi vähän lunta vaikka se sulikin heti. Kirsikkapuita minäkin tässä odotan...

   Poista
 4. Olen ehtinyt ihailemaan kevään ilmiöitä ja suunnitelmissa on lähipäivinä tehdä retki Ramsholmeniin katsomaan joko valkovuokot kukkivat täysillä. Ikkunoita olen mökillä jo pessyt, mutta en kotona. Ja tänään ostin ensimmäiset orvokit kesähuoneeseen.
  Ihanaa kevään aikaa sinulle Marjo<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet ollut ahkera kun olet jo pessyt ikkunat. Oli suunnittelut tekeväni sen nyt viikonloppuna mutta Espoossa sataa joten en siis pese niitä vieläkään. Ramsholmen on varmasti kaunis paikka kun valkovuokot kukkivat. Odotan kuviasi sieltä. Minä katselin myös jo kesäkukkia mutta mitään en ole vielä ostanut.
   Kivaa viikonloppua ja kevättä Kristiina <3

   Poista