helmikuuta 14, 2021

Hyvää ystävänpäivää ja vähän herkuttelua

 

Dr Oerker leivontatuotteet ja Nivea tuotteet saatu

Hyvää ystävänpäivää sinne ruutujen toiselle puolelle Tänään on se taas se päivä vuodesta kun me muistamme ystäviä ja rakkaitamme erityisesti. Toki jokainen päivä vuodessa on ystävyyden kannalta tärkeä eikä ainoastaan yksi aiheelle nimetty päivä. Todelliset ystävät nimittäin punnitaan siinä arkisessa ahertamisessa ja juurikin niissä jokapäiväisissä kohtaamisissa. Ystävä auttaa, kuuntelee, tarjoaa tukeaan tai olkapäänsä murheeseen, jakaa ajatuksia, arkea sekä juhlaa kanssasi ja ennen kaikkea on luotettava ja reilu. Ystävyys on aina "kahden kauppa" eli voidakseen olla ystävä ja saada ystäviä pitää olla myös vastavuoroinen. 


Yksipuoleinen ystävyyssuhde voi toimia hetken mutta pidemmän päälle toinen osapuoli huomaa ettei "ystävä" olekaan kiinnostunut tasapuolisuudesta ja myös toisen  huomioonottamisesta. Jos vain aina ottaa eikä anna itsestään samalla toiselle mitään ystävyys harvoin kestää pitkään. Ystävyyssuhteen voi joutua jopa joskus lopettamaan jos se enemmänkin hajottaa kuin yhdistää kahta ihmistä. Toisaalta ystävyys voi myös alkaa uudelleen oltuaan katkolla monia vuosia ellei vuosikymmeniä. Ystävyys voi syntyä uudelleen kun on kulunut aikaa ja myös ystävyyssuhteen osapuolet ovat "kasvaneet ystävinä"




Ystävänpäivän vietto rantautui meille Suomeen niinkin myöhään kuin 80-luvulla. Kalenteriin ystäväpäivä merkittiin virallisesti 1996 mutta se pääsi vahingossa jo vuosina 90-91 kalentereihin mukaan. Yleinen käsitys lienee, että ystävänpäivän juhlinta on saanut alkuna Yhdysvalloista mutta tosi asiassa juhlalla on paljon pidemmälle ulottuvat juuret. Tästä vuoden 2018 ystäväpäivän postauksesta selviää miten antiikin Rooma ja Palatinus-kukkulan luola liittyy helmikuisen päivän viettoon. Eikö olekin jännä juttu miten lähes kaikki liittyy antiikin Roomaan, jonne sananlaskun mukaan "kaikki tietkin vievät". Rooma on ihana kaupunki ja vaikka olen käynyt siellä lukemattomia kertoja edelleenkin haluaisin matkustaa sinne kun joskus taas voimme liikkua vapaammin. 



Minä sain viikolla aivan ihania ystävänpäivä muistamisia pr-toimistoilta. Nivean Cellular Hyaluron sarjaan on tullut uusia tuotteita, jotka lähtevät nyt aktiiviseen kokeiluun ja testaukseen. Seerumiampullit ovat uusia ja niiden luvataan vähentävän ryppyjä sekä nopeuttavan ihosolujen uusiutumista. Kuulostaa lupaavalta. Päivävoide tulee enemmän kuin tarpeeseen siellä kovat pakkaset ja päivittäin kasvomaskin käyttö ovat kuivattaneet kasvojeni ihoa ihan valtavasti. Hoitamisesta huolimatta ihoni suorastaan hilseilee. Ihana ruusukullanvärinen metallinen sydänpakkaus sisälsi myös yövoiteen sekä jännän Anti-Spot seerumin, jota voi käyttää vähentämään ihoon tulevia pigmenttiläikkiä. Raportoin myöhemmin miten testaukset sujuvat. 



Toinen paketti sisälsi Dr. Oetkerin leivontatuotteita sekä ystävänpäivää että laskiaista varten. Tänäänhän on myös laskiaissunnuntai ja ensi tiistai on varsinainen laskiaistiistai. Laskiainen on puolestaan paastoa edeltävä juhla eli nyt vielä voi herkutella ennen kuin meidän kirkollisessa mielessä tulisi aloittaa seitsemän viikkoa kestävä paastoa. Itse asiassa tuhkakeskiviikko laskiaistiistain jälkeen aloittaa 40 päivää kestävän ajanjakson jolloin "laskeudutaan paastoon" kuten laskiainen jo sanana viestii. Nyt voi siis vielä hyvällä omallatunnolla syödä herkkuja :) Laskiaispullia onkin jo nautiskeltu muutamia tässä viime viikkojen aikana kun ilmestyivät jo kauppoihin. Minulta jää tuo mantelimassa allergiani takia käyttämättä mutta eiköhän sillekin löydy ystäväpiirissä käyttöä. Omat laskiaispullat nautin aina hillolla ja runsaalla kermavaahdolla. 





Tänään herkutellaan ystävänpäivän leivoksilla, joihin käytin Dr. Oetkerin Mansikanmakuista kakkumoussea runsaasti. Kylmään kevytmaitoon (2,5 dl) lisätään pussillinen kakkumoussejauhetta ja vatkataan noin minuutti hitaalla nopeudella. Sen jälkeen vatkausta jatketaan täydellä teholla 2 minuuttia pehmeään ja 4 minuuttia kovaan vaahtoon. Äärimmäisen helppo valmistaa ja olen käyttänyt kakuissa myös vaniljan- ja suklaanmakuisia kakkumousseja. Kermavaahtoon lisäsin Dr. Oetker Cream Fixiä, joka pitää kermavaahtopursotukset hyvännäköisinä tarjoilupöydässä. Cream Fix lisätään vispikermaan joukkoon ja vatkataan ihan normaalisti. Voit maustaa myös sokerilla jos haluat. Tuote on vegaani ja sitä voi käyttää myös kasvispohjaisten tuotteiden kanssa. 



Ja täytyyhän ystävänpäiväleivoksiin myös laittaa pienet koristesydämet mukaan näin juhlapäivän kunniaksi ja sitten nautitaan teen tai kahvin kera. Sitten vain mansikoita, pensasmustikoita ja isoja vadelmia koristeeksi ja herkuttelemaan - OMNOMNOM!

♥  Oikein hyvää ystävänpäivää kaikille ja laskiaista niille, jotka suuntaavat pulkkamäkeen ♥ 






14 kommenttia:

  1. Oi miten kauniita leivoksia!
    Ihanaa ystävänpäivää sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Hyvää ystävänpäivää myös sinulle.

      Poista
  2. Oi miten ihanat kaffekupit ja niin ihanat herkkuset siinä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melissa ♥ Kupit on aikoinaan ostettu Indiskasta ja ne olivat jouluna myynnissä. Itse miellän sekä kupit että teekannun "vähemmän jouluisiksi" mutta voihan niitä toki silloin käyttää. Harmittaa kun ostin aikoinaan vain neljä kuppia.

      Poista
  3. Ihanan näköisiä herkkuja. Oikein mukavaa ystävänpäivää sinne. PS. Nivean tuotteet ovat best!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Diiskuneiti ♥ Hyvää ystäväpäivää. Kiitos suosituksesta. Moni muukin on kehunut tuotteita.

      Poista
  4. Suloisia leivoksia! Leivoin itse tänään varmaan ensimmäisen kerran 15 vuoteen pullia ja yllätyin kuinka hyviä niistä tuli vaikka paistoinkin ne anoppilan uunissa jonka käyttäminen on aina hieman arpapeliä. Pullat täytettiin tietysti hillollaja kermavaahdolla ja koristeltiin strösseleillä. Seuraavaan pullanleivontakertaan ei varmasti tule menemään viittätoista vuotta!

    Nuo ampullit pääsevät tulevalla viikolla testiin. Ampullit ovat selvästi tekemässä taas uutta tuloaan ihonhoidossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Minä olen leiponut viimeksi pullaa pari vuotta sitten. Leipoisin useamminkin mutta en osaa tehdä pientä pullataikinaa. Pullien tuoksu on sellainen, että jos joku leipoo kerrostalossa niin kaikki nuuhkivat tuoksua ihaillen rappukäytävässä. Ehkä leivot toisen kerran jo aiemmin jo :D

      Ampullit ovat minusta ihania ja olen käyttänyt niitä jo vuosia eri sarjoilta.

      Poista
  5. Hyvää ystävänpäivän iltaa, Marjo! Itsekin ilahduin tuosta Nivean ystävänpäivän lahjasta ja sanonko, että tarpeeseen tulevat etenkin nuo ampullit;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää ystävänpäivää Ladylle ♥ Sen verran kiireinen viikko ollut töissä, että nyt vasta ehdin tänne blogiin lukemaan teidän kommentteja. Kiva, että sinuakin muistettiin tällä kivalla kauneuslahjalla. Mukavaa viikkoa ♥

      Poista
  6. Nuo leivokset ovat kyllä todella upeannnäköisiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mira ♥ Leivot myös hävisivät lautaselta aika nopeasti.

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Kiitos Anna ♥ Leivoksia tulee tehtyä harvoin ja useammin kakkuja.

      Poista