helmikuuta 19, 2021

Blogilla on nyt oma domain!

Kaupallinen yhteistyö Zoner

Joulukuun 25. päivänä Marjon matkassa -blogissa alkoi jo 9.vuosi! Vastahan oli se ikimuistoinen päivä, jolloin minä posket innosta punaisena väkersin haparoiden ihka ensimmäistä postaustani valokuvineen bittiavaruuteen. Painoin lopuksi "julkaise" -painiketta ja jäin sydän pamppaillen odottamaan mahtaako kukaan edes löytää blogiani tai postaustani valtaisasta blogiviidakosta. Olin jo Kenkälaatikon bloggaajapestin loputtua perustanut Bloggeriin oman blogin, jossa tosin ei ollut vielä yhtään postausta. Se odotteli siellä valmiina kunnes oikea hetki ja kirjoitus inspiraatio iskee. 



Olin alunperin rekisteröinyt blogin osoitteella styleheaven-marjorie.blogspot.fi. Kun sitten aloitin bloggaamisen ihan oikeasti joulupäivänä muotoutui blogille luontevasti nimeksi Marjon matkassa enkä edes miettinyt tuota blogin verkkotunnusta sen tarkemmin. Intoa puhkuen minä vain kirjoitin ja julkaisin. Vasta blogattuani vähän aikaa ja blogin saadessa enemmän lukijoita huomasin tilatessani blogille käyntikortteja kuinka pitkä ja vaikeasti muistettava tuo blogin osoite oikeastaan olikaan. Minua myös kummastutti miksi olin valinnut englanninkielisen nimen vaikka tarkoitus ei missään vaiheessa ollut blogata kuin suomeksi. 



Marjon matkassa -blogini sai ihan kivasti lukijoita ja postauksiakin kommentointiin. Liityin myös mukaan 40+ blogit yhteisöön ja postausten kirjoittaminen jatkui 3-4 postauksen viikkotahdilla. Vuonna 2016 blogini oli ehdolla The Blog Awards Finland 2016 kisassa kategoriassa "Musta hevonen/yleisön suosikki". Oli suuri kunnia päästä mukaan tähän kilpailuun ja tällöin ensimmäisen kerran myös aloitin miettimään oman domainin hankkimista blogille jossain vaiheessa. Samana vuonna blogin ulkoasua muokattiin ensimmäisen kerran Lumo lifestylen avustuksella. Bannerini, joka on kooste "omasta inspiroivasta moodboardista" säilyi ennallaan enkä sitä hevillä halua vaihtaa tai muuttaa jatkossakaan. 



Mutta nyt helmikuun alusta alkaen on Marjon matkassa -blogilla ollut oma domain eli verkkotunnus. Sain ilokseni sähköpostia kotimaiselta palveluntarjoaja Zonerilta jo viime vuoden lopussa ja ehdotuksen oman domainin ottamisesta käyttöön. Minusta tuntui, että olisin saanut joululahjan jo ennakkoon joten eihän näin mieluisesta ehdotuksesta voinut kieltäytyä. Koska joulukuu on yksi vuoden kiireisimpiä kuukausista sovimme, että blogille varataan oma domain jo ennakkoon mutta itse muutos tehdään vasta uudenvuoden jälkeen. Nyt oli oivallinen hetki myös muuttaa verkkotunnus Marjon matkassa muotoon. 



Itse muutosprosessi oli tehty bloggaajan kannalta äärimmäisen helpoksi ja vaivattomaksi. Sain omaan sähköpostiini vaiheittaiset kuvalliset ohjeet domainin käyttöönotosta. Lisäksi minulle myös kerrottiin, että Zonerin asiakaspalvelu olisi tarpeen mukaan apunani, joten ongelmien kanssa ei toisiaankaan tarvitse jäädä yksin pähkäilemään! Ennen muutoksen saattamista loppuun halusin vielä puhelimitse ottaa yhteyttä Zoneriin tukeen, että kaikki menee varmasti oikein.



Voin ihan rehellisesti myöntää, että minua kyllä vähän jännitti mitä tapahtuu jo julkaistuille 1398 blogitekstilleni. Ihailen asiakaspalveluun vastanneen mieshenkilön rauhallisen miellyttävää ääntä kun hän neuvoi minulle vielä muutaman pikku asian ennen ihan lopullista vaihtoa. Hän vakuutti ettei mitään häviä vaan kaikki kyllä ohjautuu oikein seuraavan vuorokauden aikana. Ja ihan oikeassa hän oli joten ihan turhaa minä hermoilin koska kaikki sujui todella nopeasti ja turvallisesti. Asiakaspalvelu on arkisin auki 8-18 ja viikonloppuna 10-16. Itse hoidin muutosprosessin myöhään iltapäivällä. Puhelimen lisäksi sähköpostilla ja chatilla saa myös apuja jos niitä tarvitsee. 



"Mitä hyötyä blogille on omasta domainista", kysyi minulta ystäväni kun kerroin tämän ilouutisen. Ystäväni lukee ahkerasti erilaisia blogeja mutta hän ei ole bloggaaja eikä siis "sisällä blogimaailmassa". Mietin hetken ja jäsentelin mielessäni mitä vastaisin hänelle. 

Varmasti tärkein vaikutus omalla domainilla on siihen, että nyt marjonmatkassa.fi on äärimmäisen helppo muistaa eikä tarvitse lähteä tavailemaan "styleheaven-marjorie.blogspot osoitetta väliviivoilla vai miten se nyt menikään". Osoite kun on tismalleen sama kuin blogin ytimekäs nimikin eli blogi kertoo "minun elämässäni mukana kulkemista". Pidempään blogia lukeneet tietävät, että vaikka postauksissa on paljon erilaisia asioita painotus on kuitenkin tietyissä tutuissa teemoissa. Nyt myös marjonmatkassa.fi on rekisteröity minulle joten tuota verkkotunnusta ei kukaan muu voi alkaa käyttää koska se kuuluu minulle. 



Totta kai oman domainin kautta myös blogin tunnettavuus kasvaa kun se muistetaan ja Googlen kautta sitä on helpompi hakea. Olen nyt jo huomannut helmikuun alun jälkeen, että blogiin tulee paljon enemmän liikennettä Googlen kautta kuin aiemmin. Oma domain selkeästi on parantanut tärkeää hakukoneoptimointia. Ja onhan tämä kehitysaskel myös blogin kannalta vähän ammattimaisempaan suuntaan muistaen silti, että bloggaaminen on minulle vain harrastus, johon kuitenkin suhtaudun intohimolla ja pieteetillä. Blogia pitää mielestäni myös säännöllisesti kehittää ja parantaa jotta ei jämähdetä paikoilleen vaan uudistutaan tavalla tai toisella.  Blogger alusta sopii minulle äärimmäisen hyvin ja olen jo aika sinut Bloggerin uudistusten kanssa. Kunhan tuo mobiiliversio saadaan vielä näyttämään samalta kuin postaus tietokoneruudulla. 



Bloggaaminen jatkuu edelleen ihan normaalisti mutta nyt ikiomalla domainilla! Kiitos Zonerille ♥  Pahoittelut, että ystävänpäivä postauksen jälkeen on ollut blogihiljaisuutta työkiireiden takia, jotka ovat pitäneet blogin hiljaisena. Nyt alkaa onneksi viikonloppua ja saa levätä sekä ladata akkuja. Mukavaa viikonloppua kaikille ja pysykäähän kuulolla 





12 kommenttia:

  1. Mahtavia kuulumisia ❤ Onnea, iloa ja kaikkea hyvää jatkossakin! 🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja ♥ Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin nyt omalla domainilla. Mukavaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  2. Oma doman on hieno juttu. Onnittelut siitä! On totta, että blogia pitäisi kehittää koko ajan, mutta täytyy tunnustaa, että minulla se on jäänyt kaiken muun elämän jalkoihin. Pidän bloggaamisesta edelleen hyvin paljon, mutta postaustahtini on vuosien aikana selvästikin hidastunut. Minun blogini on myös Bloggerilla eikä aikeissa ole vaihtaa blogialustaa mihinkään. Bloggerin muutokset aiheuttivat minullakin aluksi pientä ongelmaa, mutta nyt sen kanssa sujuu jo ihan mallikkaasti. Kaikkea hyvää blogiisi edelleen ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu ♥ Kun bloggaaminen on harrastus ja elämään kuuluu monia muitakin osa-alueita toisin kuin ammatikseen bloggaavalla on ihan ymmärrettävää, että postaustahti voi hiljentyä. Minusta sinä olet kuitenkin tuottanut laadukasta tekstiä sekä valokuvia säännöllisesti ja kehittänyt koko ajan itseäsi bloggaajana. Kiva kuulla, että uudet muutokset ovat tulleet jo sinullekin tutuksi jo kirjoittaessa. Edelleen toivoisin, että kuvat voisi laittaa ensin ja sitten tekstin mutta ehkä tämä on jo kehitteillä.
      Mukavaa viikonloppua sinullekin ja kaikkea hyvää ♥

      Poista
  3. Onnea omasta domainista <3 Itsekin olen tuota domainen vaihtoa miettinyt, mutta vielä en ole uskaltanut ryhtyä puuhaan.
    Mukavaa sunnuntaita sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Suosittelen lämpimästi. Itsehän pelkäsi ihan hirveästi mitä koko blogihistorialle tapahtuu mutta kaikki sujui todella vaivattomasti ja nopeasti. Asiakaspalvelu oli ymmärrettävä ja kannustava kun soitin sinne varmistaakseni, että kaikki menee loppuun saakka oikein.
      Hyvää uutta viikkoa ♥

      Poista
  4. Onnea Marjo omasta domainista ja ihan varmasti muutoksesta on hyötyä ja blogi on helpompi näin löytää. Olen kuullut valtavasti Zonerista kehuja vaikka oma blogi on kilpailijalla. Loistavia molemmat.

    Ihanaa uutta viikkoa. <3

    VastaaPoista