tammikuuta 12, 2021

Lumi-inferno peitti kaiken valkoisella vaipallaan

 


Lunta tulvillaan on kohta ainakin koko Uusimaa ja lisää on luvattu taivaan täydeltä vielä huomisellekin. Kun hipsimme aamun pimeydessä lenkille Minnien kanssa ei kävelyteitä tai talomme piha-aluetta oltu edes vielä aurattu. Kyllähän minä pitkillä jaloillani pärjäsin hangessa mutta pienen - vaikkakin tosin aika pitkäsäärisen - jackrussellin oli vähän vaikeampi tarpoa lumessa eteenpäin vaikka yllä oli harmaa Mickey villapaita. Normaalisti kävelemme aamulla reilut 1800 askelta mutta tänään 400 oli riittävästi karvakaverille. Asiat ehdittiin hoitaa ja kotiin kiireen vilkkaa. Poliisi kehotti pysymään kotosalla mutta jouduin puolenpäivän jälkeen käymään pikaisesti omalla autollani Meilahdessa ja täytyy kyllä sanoa, että sillä matkalla näki kaikennäköistä. Bussi tienpientareella hätävilkut päällä, kuorma-auto juuttuneena lumiseen mäkeen ja yksi todella läheltä piti peräänajo tilannekin osui matkan varrelle. Itse onnistui pääsemään perille onneksi ihan mallikkaasti. Palkitsin itseni kotona kuumalla kaakaolla vaahtokarkkien ja karkkikepin kera. Sain nimittäin uuden auton 29.joulukuuta ja ensimmäistä kertaa ajan nyt automaattivaihteella. Aluksi oli kyllä pientä totuttelua mutta nyt sujuu jo ihan mallikkaasti. Vasen jalkani on oppinut pysymään täysin liimattuna lattiaan :D

Kun kaivoin autoa lumivaipan alta havaitsi kyllä selkeästi mistä päin oli tuullut. Pohjoistuuli oli kinostanut lumet auton vasempaan kylkeen ja oikeanpuoliset ikkunat olivat täysin lumettomat. Onneksi parvekkeemme on etelään joten siellä ei ainakaan nyt vielä ole hurjasti lunta. Muistan kuinka edellisen kerran kirjoittelin lumesta 2016 postauksessa "Lumi on syönyt kaiken" tuskaillen parvekkeen lumimäärää. Toisaalta viime talvena emme saaneet lunta tänne etelään lainkaan ja tammikuussa kirjoittelin blogiin pettyneenä "Onkohan talvi peruttu tänä vuonna". Vaikka ihan tämän päivän ja tulevan huomisen kaltaisia lumi-infernoa en kaipaakaan niin kyllä neljä vuodenaikaa kuuluvat meidän leveysasteille. 

Huomenna on Nuutinpäivä eli meidän virallinen joulun lopetus. Ehdinkö kuitenkaan työpäivän jälkeen purkaa joulua pois vai saako se muutaman päivän jatkoajan jää nähtäväksi. Parvekkeen "joulukuusen virkaa" hoitava pajukartio on kohta aivan lumen peittämä joten pitää ainakin siitä poistaa koristeet. Kun jouluvalotkin riisutaan parvekkeelta tulee ikävän pimeää mutta katsotaan nyt jos ne olisivat vielä viikon verran. Amaryllikset puskevat uusia nuppuja joten kohta taas kukkii sekä valkoinen että punainen lempijoulukukkani. Väliaikatietoa huonekuusen osalta - on edelleen hengissä ja voi hyvin! 

Kohta pitääkin sitten kaivaa koiralenkeille toppahousut jalkaan sillä lumisateiden jälkeen luvataan paukkuvia pakkasia. Icebugit olenkin jo ottanut käytöön etten tule turhia pyllähdyksiä koiran kanssa liikkuessa. Kovien paukkupakkasten ystävä en ole mutta pieni pakkanen on ihan kiva juttu. Olisi kiva taas päästä tekemään "jääkakkuja" parvekkeelle kuten tuossa kuvassa yllä. Kakkuvuoat esille keittiön kaapeista ja "jo parhaat päivät nähneitä" tulppaaneja tai muita kukkia, jotka upotetaan veteen ja parin tunnin kuluttua kumotaan kakut. Hauskaa puuhaa ja näin voidaan leikkokukkien elämää jatkaa "jään sisällä". Näin jo kaupassa ensimmäiset tulppaanit mutta ensin nautin nyt joulukukat loppuun ja sitten starttaan tulppaanikauden.
Lumista keskiviikkoa kaikille ja olkaa varovaisia kun liikutte liikenteessä! 

6 kommenttia:

 1. Onneksi ei meikäläisen ole huonon kelin päivinä juuri koskaan pakko lähteä mihinkään.Icebugit ovat mullakin käytössä ja ne ovatkin ainoat jalkineet joiden kanssa talvisin tunnen kävelyni turvalliseksi. Tavallisilla kengillä tai saappailla kävelystäni tulee kummaa köpöttelyä kun pelkään liukastumista. Onnea uudelle autolle! Automaattivaihteisella on kyllä mukava ajella. Meidän nykyinen auto on kanssa ensimmäinen automaattivaihteinen meillä, enkä enää tavallista haluaisi.
  Mukavia talvipäiviä sinulle Marjo!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään olisi eilen lähtenyt ilman tuota sovittua menoa, josta ei voinut jäädä pois. Icebugit ovat kyllä uskomattomat kengät ja niiden kanssa kävely ei ole töpöttelyä. Kun Minnie koira tuli meille minulla ei ollut vielä Icebugeja mutta parin kaatumisen jälkeen hankin ja olen ollut äärimmäisen tyytyväinen. Viime talvena niitä ei tosin pääkaupunkiseudulla kyllä tarvittu. Kiitos - olen nopeasti ottanut kyllä automaatin haltuun.
   Mukavaa keskiviikkoa Kristiina <3 huomenna on pakkasta!

   Poista
 2. Ihania kuvia Marjo ja voi nam tuota kaakaota! Kyllä on nyt tullut ihan tarpeeksi jo lunta. Tänään nauroin töissä kun lapset hyppivät lumikasoihin kasvot edellä ja kikattivat kun lunta meni kauluksesta sisään. Lasten ilon takia lupaan itsekin vähän nauttia tästä lumesta :)
  Ihanaa keskiviikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Parvekkeella on juuri nyt tuplasti lunta! Oli tarkoitus jättää karkit ja makeat kaakaot nyt tammikuussa vähemmälle mutta eilinen sää sai ratkeamaan. No, eihän se nyt niin vaarallista ole. Kyllä lumesta on kiva nauttia mutta nyt tuntuu, että lunta on niin paljon ettei esimerkiksi parkkipaikallamme ole mitään paikkaa mihin sitä kolattaisiin...
   Kivaa keskiviikkoa Outi <3

   Poista
 3. Ihania kuvia ja voi ei Minniellä on maailman ihanin nuttu. <3 Uskon, että siinä säässä oli kyllä kaikenlaista. Meillä oli pahimpana päivänä niin ettei bussit kulkeneet, jalkakäytävät eivät olleet aurattu ja pikku koululaiset kävelivät ajotiellä, onneksi ollaan maalla. Autoja jäi pihoihin jumiin ja tienpientareilla pilvin pimein.

  Aah ihanaa automaattivaihde. Pakko sanoa, että kun automaatilla aloin ajamaan autokoulun jälkeen ja yritin koeajaa manuaalia, niin ei siitä ajamisesta mitään enää tullut. ;)

  Ihanaa talviviikkoa Marjo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3 Tuo koiranvillapaita löytyi H & M sivuilta hintaa 20 euroa! On ehkä vähän liian suuri Minnielle mutta pienempi koko olisi varmasti ollut aivan liian pieni. Tilasin netin kautta. Eikös Minnie ja Mickey kuulukin yhteen :D Henkka Maukalla on kivoja koirien asusteita tullut aika paljon. Viime vuonna tilasin taas Elloksen kautta jouluvillapaidan Minsulle.

   Espoossa sataa juuri nyt lisää lunta ja minusta säätiedotus on luvannut taas isompaa lumimyräkkää. KÄÄK! Meidän pihalta ei vieläkään ole suurempia lumikasoja saatu vietyä pois... tästä voi tulla luminen talvi.

   Olen huomannut, että automaattiin kyllä tottuu mutta pakko myöntää, että kahdesti olen vasemmalla jalalla polkaissut vahingossa jarrua kun tullut selkäytimestä käskyä polkaista kytkintä. Pikku hiljaa opin...

   Mukavaa viikkoa Tiia <3

   Poista