marraskuuta 16, 2020

Sininen vuosi lähenee loppuaan mutta mitä tulee tilalle...

Tämän poikkeuksellisen vuoden 2020 väri on ollut klassinen sininen! Kun kirjoittelin blogiin 11.tammikuuta Pantonen valitsemasta vuoden väristä Classic Blue 19-4052 olin minä kuten kaikki muutkin vielä onnellisen tietämätön millainen alkavasta, uudesta vuodesta tulisi. Sininen värinä lupasi rauhaa, tyytyväisyyttä ja luovuutta alkaneelle vuodelle. Sinisenä vuonna mieli siis rauhoittuisi ja hermot lepäisivät. Sinisessä sielunmaisemassa olisi kiva haaveilla ja uneksia. Alkaisiko ehkä uusi "iloinen 20-luku" pohdiskelin myös vuoden vaihtuessa täällä blogin puolella. Helmikuussa kaikki kuitenkin muuttui ja korona tai "Wuhanin musta joutsen" kuten sitä on myös kutsuttu alkoi nostaa ikävästi päätään ympäri maapalloa. Tästä vuodesta tuli "todella erilainen seikkailu", joka jatkuu edelleen. Välillä mieltä kalvoi epävarmuus tulevasta. Tästä vuodesta tuli silti minusta "sininen" ja omalla tavallaan myös rauhallinen. Olen nähnyt sinistä taivasta, aavaa merenrantaa ja sisämaan järviä enemmän kuin moneen vuoteen. Auringonnousut ja -laskut ovat saaneet myös ihan uuden merkityksen. Monet niistä on tallennettu myös kameralle tai puhelimeen koska niistä ei koskaan saa kyllikseen. Taivaalla kun on lukemattomia sinisen sävyjä puhumattakaan vaaleanpunaisesta vivahteesta lilan kautta keltaiseen kun osuu juuri siihen oikeaan hetkeen. Tämä vuosi on opettanut vielä enemmän tarttumaan hetkiin mutta olemaan samalla varuillaan.
Järjestelin viikonloppuna vihdoin vanhoja valokuvia ulkoisella kovalevylläni ja löysin paljon sinisiä kuvia, joita on tullut räpsittyä useiden vuosien varrella. Tänä vuonna ei ole matkusteltu kuin kotimaassa muutamia kesäisiä päiväretkiä. Jokainen löytämäni valokuva synnytti muistoja hetkistä ja ihmisistä koetuilta reissuilta monenkin vuoden takaa. Olin itsekin yllättynyt miten paljon on kameraan tallentunut sinistä sen eri sävyissä. Vaaleasta taivaansinisestä hyvinkin yönmustaan siniseen kun aurinko painuu mailleen. Sinisiä ovi, taloja, tuoleja, astioita, vaatteita, taidetta,...Kuluvaa vuotta ei ole enää jäljellä vain 45 päivää! Olemme viime päivinä kuulleet lupaavia uutisia koronarokotteista, joita on peräti kolme tulossa markkinoille. Meitä odottaa vuoden suurin juhla joulu ja vielä pitäisi yrittää tsempata eikä antaa periksi koronalle. Jaksaa olla varuillaan, pitää turvavälejä, pestä käsiä, käyttää maskia eikä mennä sairaana ihmisten ilmoille vaan pysyä kotona ja käydä varmuuden vuoksi koronatestissä. En itse koe, että joulu on missään tapauksessa peruttu tänä vuonna vaan sen juhlinta on vaan erilaista koska koko tämä vuosi on ollut monella tapaa meidän kaikkien elämässä ainutlaatuinen. 
Mutta mikä mahtaa olla ensi vuoden väri? Pantone julkistaa oman värinsä joulukuun alkupuolelle joten ilmassa on vasta arvailuita. Tikkurila esitteli perjantaina 13.marraskuuta oman ensi vuoden värinsä, joka on Y354 Cumulus, joka on rauhoittava, valoisampaa tulevaisuutta ilmentävä vaaleansinisen sävy. Väri ja sen ympärille koottu värikokoelma herättää toivoa ja kutsuu ihmiset rakentamaan parempaa huomista. "Jatka eteenpäin vain. Kaikki on hyvin", se sanoo. Kaunis sävy ja minusta rauhoittava myös. 


Maailmalta on kantautunut myös viestejä, että vuoden 2021 väri oli A.I. Aqua eli kurkkaamalla oheisen videon pääset näkemään tämän rauhoittavan veden sinisen. Oli väri kumpi edellä mainituista tahansa ne sopivat hyvin jatkamaan kohta päättyvää sinistä vuotta ja rakentamaan parempaa tulevaisuutta meille kaikille. Kyllä me tästä vielä selviämme kun jaksamme vielä pinnistellä yhdessä! 
2 kommenttia:

 1. Ihania sinisen sävyjä. Rauhoittavia sävyjä on todella tähän vuoteen tarvittu.
  Ihanaa iltaa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Sininen rauhoittaa luoden seesteisen vaikutelman ympärilleen. Sitä tässä vuodessa on kyllä tarvittu ja varmasti vielä alkuvuodestakin. Nyt meidän jokaisen pitäisi skarpata ettei tilanne mene yhtään enää pahemmaksi. Rokote on jo tulossa joten nyt on jaksettava sisulla vielä hetki.

   Kivaa sunnuntaita Outi <3

   Poista