marraskuuta 25, 2020

Minna Parikka ja pupukengät ovat kohta historiaa

"Minna Parikka lopettaa kenkäbrändinsä" uutisoitiin maanantaina marraskuun 9.päivänä tiedotusvälineissä. Aika pysähdyttävä uutinen minunlaiselle Minna Parikka -fanille ja monille muillekin. Tunsin haikeutta uutisesta koska seuraavaa mallistoa ei enää tulisi. Aiemmin kesällä Aleksin ihana kivijalka kauppa oli sulkenut ovensa mikä ehkä herätti vähän jo ajatuksia siirtyykö toiminta vain verkkoon. Toisaalta jylläävä koronapandemia sai nopeasti unohtamaan ajatuksen. Olen seurannut Minnan uraa ihan alusta alkaen kun 2005 vain 25-vuotias nuori nainen lanseerasi oman kenkämerkkinsä. Minnan kengät kolahtivat minuun heti! Minnan omintakeinen ja ennakkoluuloton oma tyyli puhutteli sekä myös kenkien naisellisuus. Kengissä oli voimakkaasti suunnittelijan persoona läsnä. 


Minna on myös todella valloittava ja valoisa persoona. Ylläoleva kuva on otettu 2014 syksyllä Helsinki Design Weekin aikaan kun Minnalle oli myönnetty kenkäsuunnittelijana Vuoden nuori muotoilija 2014 -palkinto. Design Forum myönsi tuona vuonna palkinnon vain yhdelle muotoilijalle eli Minnalle. Design Forumin tiloissa Erottajalla järjestettiin miniseminaari, jossa Maria Veitola haastatteli Minnaan hänen urastaan ja tulevista suunnitelmistaan. Tästä voit kurkistaa postaukseen, jonka tein tuosta ikimuistoisesta tilaisuudesta. 
Kirjoitin Design Forumin miniseminaarin jälkeen postaukseen näin. "Minna on aina hehkunut sellaista positiivista energiaa hymyllään ja olemuksellaan, että varmaan luovuuden ja inspiraation lisäksi se on ollut yksi kantava voima hänen urallaan. Minna on myös pitänyt päänsä kylmänä ja mielensä positiivisena kuten silloinkin kun kenkien valmistaja Espanjassa ilmoitti ettei tilattua toimitusta ole aloitettu edes vielä valmistamaan kun sitä jo odotettiin Suomessa kuumeisesti." Määrätietoinen työskentely ja luovuus saivat Minnan luomaan ihan huikeita, lähes korumaisia kenkiä hänen pitkän uransa aikana. 
Ensimmäiset omat Minna Parikka kenkäni hankin Aleksin kivijalkamyymälästä tammikuussa 2013. Muistan, että olin käynyt kuolaamassa ja sovittamassa useaan otteeseen Parikoita ja arponut useiden eri mallien välillä. Poikkesin liikkeessä myös tammiale aikaan ja huomasin hyviä alennuksia kengissä, jotka jäivät vielä silloin mietintämyssyyn hautumaan. Pari viikkoa myöhemmin kun olin palaamassa asiakaskäynniltä Kluuvin parkkihalliin hakemaan autoani kurvasinkin matkalla ostamaan itselleni kauan himoitsemani Pfeiffer Leopard Ponyskin avokkaat. Se ilta menikin sitten kotona kopistellen uusissa kengissä ja silitellen niiden ihanan pehmeää pintaa. Ja edelleen ne ovat ihanat! 


Toiset Minnan kengät Mint Green Pom Pom -sandaalit onnistuin nappaamaan itselleni kesäalennusmyynneistä. Olin näitäkin kenkiä katsellut jo liikkeessä ja sovitellutkin niitä. Tuo oli sitä aikaa elämässäni kun elin "vihreää kautta" eli ostin paljon sekä vaatteita, kenkiä ja asusteita juuri vihreänä. Näin jälkikäteen olen miettinyt mistä tämä kausi mahtoi oikein saada alkunsa. Ehkä nuo lempivärit tai värikaudet tulevat ja menevät koska nythän olen tykästynyt siniseen kotisisustuksessa ja punaiseen mekoissa. 

Häpeäkseni joudun tunnustamaan ettei minulla vieläkään ole omia puputennareita! Oli kyllä vakaa aikomus hankkia puput nettikaupasta mutta kun ehdin klikata itseni sinne ostoksille olivat kaikki minun koon tennarit jo myyty. Nyt odottelen kuumeisesti tuleeko sinne lisää niitä ja ylipäätänstä jotain muita ihania kenkiä vielä myyntiin. Kuolasin Polhelmin pr-tapahtumassa 2017 noita glitterisiä tennareita mutta ehkä kuitenkin mustat olisivat käytännöllisemmät. Ja tuo vaaleanpunainen häntätupsu kruunaa kengät! Katsotaan jos onnistuisin sellaiset vielä itselleni saamaan. En luovuta vielä vaan jatkan etsimistä ja toivon parasta.  

Minna Parikan kotisivuilla luvataan "Verkkokauppaan on tulossa lisäerä klassikoita joulukuun aikana. Ilmoitamme uutiskirjeellä, kun erä on saatavilla verkkokaupasta. Siihen asti suosittelemme pitämään verkkokauppaa silmällä mahdollisten palautusten varalta. Lisäämme palautuneita tuotteita saldoille satunnaisesti sitä mukaan, kun ne käsitellään verkkokaupassamme. Verkkokaupan saldot päivittyvät reaaliajassa eli mikäli tuotetta tai kokoa ei näy verkkokaupassa, sitä ei ole saatavilla mistään varastostamme." 


Monet Minnan kengät ovat minua vuosien varrella ihastuttaneet mutta niin ovat myös Aleksin kivijalkaliikkeen ikkunasomisteet. Aina joulun aikaan olen käynyt katsomassa ensin Stockmannin jouluikkunat ja suunnannut sen jälkeen kurkkimaan mitä ihanaa Minna on somistanut omiin ikkunoihinsa. Jouluna 2013 oli kaupan ikkunassa iso nukkekoti, joka oli täynnä ihania Parikoita. Näyteikkunassa puksutteli myös höyryveturi, jonka vaunuihin oli lastattu mitäs muutakaan kun Minnan ihania korkkareita. Kirjoitin joulupukille postauksen, että hän muistaisi piipahtaa Minnan liikkeessä... 


Joulun 2017 joulusomisteena oli huikean ihania POM POM Silver tennareita, joista taas vinkkasin joulupukille. Nyt tästä jouluperinteestä on luovuttava Minnan liikkeen osalta mutta onneksi on tallessa valokuvia aiemmilta jouluilta. Pakko vielä hehkuttaa sitä, että liikkeessä on aina ihanan rauhallinen tunnelma ja äärimmäisen ystävällinen palvelu. Siellä saattoi hyvinkin vierähtää aikaa enemmänkin mutta koskaan ei tullut sellaista tunnetta ettei olisi tervetullut vaikka vain sovittelemaan. Upeaa palvelua!Olen ihan varma, että kuulemme Minna Parikasta vielä jossain vaiheessa 
kun aika on siihen kypsä ja otollinen. Näin lahjakas nainen tulee kyllä takaisin. 
Kiitos Minna Parikka 10 kommenttia:

 1. Nuo puputennarit on ollut minunkin haaveissani pitkään. Kyllä harmittelin minäkin tuota lopetuspäätöstä, hän on niin kovin lahjakas, joten harmi, että lopettaa.
  Ihanaa iltaa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puputennarit ♥ sopisivat sinullekin. Toisaalta ymmärrän Minnan lopettamispäätöksen. Hän on tehnyt tätä 15 vuotta ja ollut 25-vuotias kun kaikki alkoi. Elämäntilanne varmasti myös vaikuttaa koska Minna on nyt äiti ja haluaa varmasti viettää myös aikaa lapsensa kanssa. Olen ihan varma, että kuulemme Minnasta kyllä vielä...
   Hyvää viikoloppua Outi ♥

   Poista
 2. On kyllä harmillista, että Minna Parikka lopettaa. Hänen kengissään on ollut ihanasti huumoria ja väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä mutta kuten tuossa aiemmin Outille vastasin niin ymmärrän ja kunnioitan Minnan päätöstä. Elämäntilanteet muuttuvat ja onhan tässä vierähtänyt 15 vuotta. Moni vaihtaa työpaikkaa parin vuoden välein mikä tietenkään ei ole suoraan verrannollista oman brändin lopettamiseen. Mutta kyllä me varmasti kuulemme lahjakkaasta Minnast vielä ♥
   Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua Rva Kepponen :)

   Poista
 3. Nuo pupukengät ovat kyllä ihania. Itsellä sellaisia ei ole, mutta ottaisin kyllä jos saisin.
  Blogissani arvotaan kolme miniryijyä. Tervetuloa osallistumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puput ova ihania ja itsekin ottaisin jos löytäisin oikein koon. Toisaalta oma virhe ettei ollut riittävän nopea kun lopettamispäätös tuli. Hyvää viikonloppua Kristiina ♥ ja käyn kurkkaamassa blogissasi.

   Poista
 4. Tämä oli kyllä ihan kauhea suru-uutinen, mutta senkin ymmärtää, että ihmiselle saattaa tulla ihan uudet tuulet. Tässä on tullut mietittyä, että pitäisikö hankkia vielä yhdet Parikat ja siis niitä on kolmet, ettei niitä kilometreittäin kotoa löydy, mutta jotkut oikein spessut.

  Ihanaa uutta viikkoa Marjo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi, että olihan tämä surullista. Mutta toisaalta ymmärrän Minnan ratkaisun. Jotain uutta kyllä tulee vielä kun aika on oikea. Nyt saattaa kyllä olla niin ettei kumpikaan meistä enää saa yhtään Parikoita. Kurkkasin juuri nettikauppaan ja siellä on enää muutamia malleja jäljellä koossa 35. Ehkä jotain tulee vielä lisää muualta Euroopasta mutta pelkään pahoin etten saa enään puputossuja.

   Kivaa viikonloppua Tiia <3

   Poista
 5. Minna Parikan lopettaminen on kyllä harmi, mielettömän taitava bisnesnainen ja suunnittelija! Tulevaisuudessa varmasti kuullaan hänestä, ei välttämättä samalla brändinimellä, mutta uskon että jotain spessua on jo mielessä. :) <3 Miulla on vielä muutamat Parikat toiveissa, mutta vanhemmista mallistoista ovat eli katsellaan milloin tulee oikeassa koossa vastaan. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen minäkin, että harmi mutta toisaalta ymmärrän päätöksen. Ei varmaankaan syntynyt hetkessä vaan asia on kypsytelty jo jonkin aikaa. Toivotaan, että sinä saisait vielä jotkut Parikat itsellesi ja minäkin ne omat puput. Kivaa viikonloppua Milla <3

   Poista