tammikuuta 26, 2019

Voi kun kevät/kesä tulisi jo - Valentino SS 2019 kurkistus


Tammikuussa minuun iskee aina valtava kaipuu kevääseen ja kesään! Kun päivänvalo lisääntyy ja saadaan jopa nähdä aurinkoa muutamina päivinä tulee vääjäämättä kaipuu lämpöön. Kaamos on selätetty ja valoa kohti mennään joka päivä vauhdilla. Ei yhtään enää huvittaisi vetää ikäviä talvivaatteita niskaan. Pukeutuminen pakkaseen talvisäillä käy nimittäin usein ihan urheilusta. Kun ensin puet koiralle pitkäpunttisen talvihaalarin ja laitat sen tassuihin fleecetöppöset olet itse jo selkä hiestä märkänä. Sitten vielä itselle päälle villapaitaa, sukkaa, lämpöhousua ja viimeistään kun sinulla on pipo päässä tunne on kuin saunalauteilla istuessa. Ja sitten ulos viimaan ja lumisateeseen, jotta taas kohta voit tulla kotiin ja toistaa koko prosessin toisinpäin. Pukemiseen ja riisumiseen talvella menee ihan järjettömästi aikaa sekä energiaa!


Viimeistään siinä vaiheessa kun näet Instagramissa ihanan kuvan leveälierinen hellehattu päässä olevasta päivettyneestä ystävästäsi Kuubassa iloisesti hymyillen olet valmis hyvästelemään talven. Miksei lumi voisi jo väistyä ja alkaa lämpimämmät kelit, jotta voisit kävellä taas sandaalit jalassa kuten kesällä. Sukista, sukkahousuista ja pitkäpunttisista ylipäätänsä olisi kiva jo luopua. Tilaat netistä Zaran alesta kesäsandaalit ja kotona läpsyttelet ne jalassa fiilistellen jo tulevaa. Tekisi mieli ottaa kesämekkokin sandaalien seuraksi ja leikkiä kesää edes hetki. Olohuoneen lattialle voisi vaikka levittää huovan kesäpicniciä varten. Syödä mansikoita ja juoda kahvia termarista. Alat myös pyöriä netissä katsellen SS 2019 muotia eli mitä kevät ja kevät tarjoavat.


Riittävästi netin syövereissä pyörittyäsi löydät aina jotain kiinnostavaa. Ja tällä kertaa minä iskin silmäni Valentinon SS 2019 muotiin. Valentinon kevät-kesä 2019 esiteltiin jo Pariisin muotiviikoilla viime syksynä. Jo silloin jossain näin vilahduksen suunnittelija Pierpaolo Piccolin "ready to wear" mallistosta ja vaikutuin. Otettuani siitä vielä tarkemmin selvää olin jo aivan myyty. Piccolin punainen lanka mallistolle on ollut "I think it's importat to give dreams to reality." Ja ensi kevään-kesän mallistossa unelmat todella ovat todellisuutta.


Näytöksessä malleilla nähnyt erikoiset hatut koristeineen olivat kuin takauma jostain vuosikymmenten ellei peräti vuosisatojen takaa naisten muodista. Hattujen mittakaava ei ollut ollenkaan sama kuin niitä kantavien mallien mutta hatut toimivat erittäin hyvin. Vähän sellainen "Hullun Hatuntekijän teekutsut" fiilis tulee mieleen kun katsoo näitä hattuja ja alkaa väkisinkin hymyilyttää. Meikeissäkin oli käytetty myös paljon glitteriä sekä huulissa että silmien ympärillä kuin teatterimaskissa. Valentinon näytös oli tyylikäs mutta samalla leikkisä.


Rakastuin myös näytöksessä olleisiin höyhenillä varustettuihin sandaaleihin. Matalat hyvin perussandaalit muuttuivat höyhenten avulla ihanan keveiksi satukengiksi. Hurmaavat! Myös tunikoiden helmoihin oli kiinnitetty höyheniä, jotka catwalkilla heiluvat keveästi mallien kävellessä. Höyhenistä tulee mieleen 1920-luku ja juhlapukeutuminen. Höyhenten ja sulkien ei tarvitse todellakaan olla aitoja ja eläinperäisiä luodakseen jännän vaikutelman. 20-luku oli vallaton charlestonin ja jazzin vuosikymmen, jota tämä Valentinon kokoelma henki lähes sata vuotta myöhemmin.

Toinen Valentinon SS 2019 muodin juju oli paljetit sekä edelleen pliseeratut kankaat. Konjakinruskea nilkkapituinen hame yhdistettynä punaisemman ruskeaan väljän laatikkomaiseen yläosaan on malliston tuotteista ehdoton suosikkini. Pidän myös jännästä ruskean ja turkoosin yhdistelmästä pitkässä maksimekossa. Olen itse vuosia sitten ostanut Barcelonan Ramblakselta vastaavilla väreillä varustetun nilkkamittaisen mekon, joka oli suosikkini. En ole käyttänyt sitä vuosiin enkä varmaan enää edes mahtuisi siihen mutta upeiden värien takia en halua luopua siitä.


Upeita ennakkoluulottomia väriyhdistelmiä ja valuvia kankaita. Erikoisia hihoja, lyhyitä baby-doll-tyyppisiä pikkumekkoja mutta samalla myös pitkiä maksimekkoja. Värien ja muotojen inspiraation Pierpaolo Piccoli on ammentanut Matissen ja Gauguinin maalauksista. Painettua silkkiä, purppuran ja vihreän sävyt yhdessä, upeita paljettikirjailuja, yhdistettynä kiiltävää sekä himmeää  ja monia muita huikeita yksityiskohtia. Oli melkein vaikeuksia valita vain muutamia kuvia tästä huikeasta mallistosta. Erittäin värikäs ja mielenkiintoinen mallisto! Kaikki postauksen kuvat on lainattu netistä.



Nyt tammikuussa esiteltiin vielä Valentino Spring 2019 Couture Collection. Paikkana oli upea Pariisin Hotel Salomon de Rothischild, joka loi upeat puitteet näille käsittämättömän kauniille muotiluomuksille. Tässä näytöksessä oli osalla näytösmalleilla myös sulkia silmämeikissään. Aika jännän näköisiä ja toivat kyllä näyttävyyttä lisää kauniille silmille. Couture Collection oli täynnä toinen toistaan upeampia asuja, joiden kankaissa näkyi paljon kukkia, runsautta kankaan käytössä ja hienostunutta eleganssia.




Yritän lohdutella itseäni, että kevät ja kesä tulevat kyllä mutta vielä muutamia kuukausia pitäisi jaksaa odotella. Ikuinen kesänlapsi kun olen mieleni on vain niin malttamaton. Jatkan sandaalien pitämistä kotioloissa ja istun vaikka picnicillä olohuoneen matolla odotellen kesää tarvittaessa. Meidän leveysasteille kuuluvat neljä vuodenaikaa ja talvi on yksi niistä. Täällä pitää olla lunta, jäätä ja pakkasta kuten aina ennenkin on ollut. Kun ensi viikon alkupuolen superpakkasista päästään voin taas mennä lenkille Minnien kanssa ilman vaatteiden pukemisen tuskaa ja pääsemme myös tekemään pidempiä lenkkejä.

Onko siellä ruudun toisella puolella muita, jotka kaipaavat kevättä ja kesää jo?
♥ Kivaa lauantai iltaa kaikille ♥ 

Kaikki postauksen kuvat on lainattu netistä. 

10 kommenttia:

  1. Kaipaan kevättä ja kesää kovasti. Olen selaillut kesäisiä kuvia ja haikaillut lämpöä, valoa, kukkiavia puita...

    Töissä olenkin jo hiljalleen kevään 2020 tunnelmissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nähtyni ystäväni ihanan Kuuba kuva minulle tuli ihan hillitön kaipuu lämmöstä ja auringosta. Toisaalta kuten totesin talvikin on omalla tavallaan erittäin kaunista aikaa kun olisi vain vähän vähemmän pakkasta. Minnien kanssa ulkoilu jää liian lyhyeksi ja sitten puretaan energiaa kotona...

      Poista
  2. En ole vielä haikaillut juurikaan kevättä ja kesää. Olen yrittänyt nauttia parhaani mukaan tästä kauniista ja ihan oikeasta talvesta. Meillä päiväkodilla tuo vaatteiden pukeminen ja riisuminen on myös jokapäiväinen juttu, kun ulkoilemme lasten kanssa säällä kuin säällä. Kun on riittävästi vaatetta päällä, ulkonakin pärjää, vaikka pakkasta olisi vähän enemmänkin. Pidän keväästä ja kun se sitten aikanaan tulee tiedä, että olen aivan innoissani. Kevät on yksi suosikkivuodenajoistani.

    Kivaa sunnuntaita Sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä talvella ihminen pärjää ulkosalla pukeutumalla kunnolla ja myös peittämällä ne nilkatkin :D Koiran, jolla ei ole pohjavillaan kanssa on vähän haasteellista ja tassut sekä korvat jäätyvät ensin. Kun ulkoilu ei saada tarpeeksi tulee muita "sijaistoimintoja" kuten omien lelujen repimistä. Onneksi huomisen jälkeen pitäisi pakkastilanne helpottaa.

      Kivaa sunnuntaita Krisse ♥

      Poista
  3. No täällä on kuule yksi, joka kaipailee kevättä jo Tapaninpäivästä alkaen. Kun ensimmäinen valonsäde ilmaantuu olkkariin pyhien jälkeen, tulee heti niin keväinen fiilis ja tekee mieli ostaa keväisen värisiä kukkia.
    Tiedätkö mulle tulee mieleen alkupään kuvista nykyinen Marimekko - pitkistä helmoista ja noista printeistä sekä kivan yllätyksellisistä väriyhdistelmistä.
    Kiitos virkistävästä trendikatsauksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kuulla, että joku toinenkin on malttamaton ja odottaa kevättä kieli pitkälle.
      Tänä vuonna ostin itse ensimmäiset tulppaanit vasta perjantaina vaikka yleensä heti
      Nuutinpäivän jälkeen niitä on ollut maljakossa aina.

      Marimekossa on paljon kyllä yhtymäkohtia tiettyihin Valentinon printteihin. Tosin näissä materiaalit ovat usein painettua silkkiä. Pitkä helmat ovat mukavia ja itse todella
      iskin silmäni tuohon pitkään, pliiserattuun hameeseen.

      Yksi "harrastukseni" on näiden designmerkkien seuraaminen. Äärimmäisen kauniita asuja ja pidän siitä upeasta väriajattelusta mitä moni designeri käyttää rohkeasti asuissaan. Myös minunlaiseni harakka on kiinnostunut paljeteista, helmistä, sulista ja kaikesta kiiltävästä :D Nämähän ovat sen verran hintavia myös, että pitäisi alkaa säästää jos jotain haluaisin kotiuttaa omaan vaatekaappiinsa.

      Kivaa uutta viikkoa Maarit - kevättä kohden mennään :)

      Poista
  4. Kerrankin täytyy sanoa, että aivan upeita mekkoja. Yleensä en niin huippumuodista välitä, koska aina vaatteet eivät ole sellaisia, joita "normaali" ihminen käyttäisi. Pakko saada jättihattu, ei tarvitse edes meikata kun sen laittaa päähän :D
    Ihanaa sunnuntaita Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen Outi, että nuo jättihatut eivät ole Valentinon tuotannossa vaan ne ovat vain rekvisiittaa. Mutta ne ovat todella kivoja joka tapauksessa ja voisin itsekin käyttää tuota hattua. Sen alle olisi tosi kiva piiloutua kun on bad hair day tai muuten vaan :D

      Mukavaa uutta viikkoa Outi ja toivottavasti olet jo parantunut flunssasta <3

      Poista
  5. Ihan mieletöntä väri-iloittelua, rakastan. Ehkä nuo näytösripset olivat omaan makuun överit, hih, mutta muuten siis ihania paljetteja ja kukkakuoseja, tosi kaunista.

    Kivaa uutta viikkoa Marjo. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näytösripsillä haettiin varmaan vain näyttävyyttä😉
      Nykyään kyllä näkee melkoisia hämähäkkiripsiä ihan arkena silmissä ja minusta niillä mennään jo koomisuuden puolelle.
      Värit ovat ihania ja paljetit myös.

      Mukavaa uutta viikkoa Tiia ❤

      Poista