tammikuuta 03, 2019

Aistit avoinna tulevaan vuoteen - maailma on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia

Suvilahti, Flow festivaali 

"Uskot kohtaloon tai et
se on ihan sama kunhan ajattelet.
Tää sekunti itsensä kantakoon
se on kaiken aa ja oo
Mut jos tuijotat vain yhtä puuta
koko metsä voi kadota,
Mut jos sä näet vain metsän
et ehkä huomaa puuta hienointa."

Haloo Helsinki, Vihaan kyllästynyt

Bengskärin majakka 

Brinkhallin kartano, Turku  

Turun pääkirjasto 


Vuoden vaihtuminen laittaa aina ajattelemaan syntyjä ja syviä vähän enemmän 

Kirjoitin vuosi sitten uuden vuoden päivän postauksessa, että olen "todella tylsä ihminen tai jotenkin näköalaton mutta en ole koskaan elämässäni tehnyt yhtään uudenvuodenlupausta. Asetan itselleni päämääriä, välitavoitteita ja olen joidenkin asioiden suhteen hyvinkin suunnitelmallinen mutta toisaalta olen todella paljon hetkessä elävä." Carpe diem -asenteella mennään!

Hernesaari, Taiteiden yö 

Kiltasali, Kamppi 

Kulttuuritalo Tempo, Mikkeli; Paavo Tynell

Lukematon määrä valokuvia

Katselin läpi myös vuosien varrella ottamiani valokuvia ja niitähän riittää. Onneksi lähes kaikki digikuvat ovat nyt jossain säädyllisessä järjestyksessä arkistoituna. Ne on vielä tuplasäilöttynä etteivät vaan häviä! Toinen ongelmakenttä on minun lukemattomat paperikuvat, joista osa on laatikoissa sängyn alla. Nekin pitäisi kyllä siirtää digitaaliseen muotoon....

Loviisan Wanhat Talot tapahtuma 

Lohjansaari, punamulta talo

Tallinna, vanha ovi

Huomasin, että kuvaan paljon yksityiskohtia eli vaikka katson kokonaisuutta kiinnitän myös huomiota pieniin asioihin. Tässä postauksessa käytetyt kuvat on otettu 2012-2018 välillä. Osa kuvista on kännykällä otettuja joten laadullisesti eivät parhaita mahdollisia. Ja sitten ihan yhtäkkiä valokuviani katsoessani päätinkin asettaa itselleni yhden tavoitteen alkaneelle vuodelle. Ehkä sitä nyt voidaan vaikka sitten kutsua uudenvuodenlupaukseksi!

Turun pääkirjasto

Turku, Kakola

Praha, olutbistro

AISTIT AVOINNA TÄNÄ VUONNA

Aion kuluvan vuoden aikana olla aistit vielä enemmän avoinna. Maailma ympärilläni on täynnä mielenkiintoisia yksityiskohtia, jotka vain odottavat sitä että ne huomattaisiin. En aio keskittyä vain näkemään suuria kokonaisuuksia. Haluan vielä enemmän havainnoida pieniä detaljeja kadottamatta silti samalla sitä tärkeää "isoa kuvaa". Kuten tuossa alkusanoiksi lainaamassani Haloo Helsingin Vihaan kyllästynyt -kappaleessa hyvin sanotaan yksityiskohtien ja kokonaisuuden välillä pitää olla balanssi. Pilkunviilaajaa minusta ei kyllä millään edes saisi! Tuon laulun sanoissa on muutenkin paljon koskettavaa ja meidän aikaamme sopivaa.

Visavuori, Tarttila

Paimion parantola, Alvar Aalto

Katsotaan sitten loppuvuodesta olenko pysynyt tässä "uudenvuodenlupauksessani" 
ja ollut aistit avoimena vielä enemmän. Aika näyttää! 

16 kommenttia:

 1. Upeita kuvia <3 Itsekään en uuden vuoden lupauksia varsinaisesti harrasta, mutta tavoitteita toki pitää olla; nyt se on keventäminen joulukuun herkuttelujen jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira <3

   Keventämistä pitää alkaa noudattamaan heti loppiaisen jälkeen :D Onneksi kaikki joulusuklaat on jo tuhottu eikä uusia ole enää tulossa mistään.

   Poista
 2. Yksityiskohdat kiinnittävät minunkin huomioni. Lomakuvissa voi olla vähän esim. kokonaisia rakennuksia, mutta kuvia yksityiskohdista sitäkin enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä oletkin mestari kuvaamaan yksityiskohtia. Hyvät yksityiskohdat tekevät minusta kokonaisuuden ja rikastuttavat sitä. Jatketaan siis yksityiskohtien tutkimista.

   Poista
 3. Minä rakastan yksityiskohtia ja niiden tutkimistä. Minäkään en tee lupauksia, mutta yksi iso asia on mielessä toteuttaa tänä vuonna. Kerron sitten heti, jos siinä onnistun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Outi <3 Sinäkin kuulut yksityiskohtien näkijöihin. Kaikki eivät nimittäin niihin kiinnitä huomiota. Toivotaan, että sinun lupauksesi toteuttuu… <3

   Poista
 4. Yksityiskohtia kuvaan minäkin usein, niin usein että ajattelen kuvieni katsojien kyllästyvän niihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minusta yksityiskohtiin voi koskaan kyllästyä <3 Sinulla on kauniita kuvia Kristiina.

   Poista
 5. Kauniita yksityiskohtia olet kuvannut! Minäkään en tehnyt uuden vuoden lupauksia. Joskus olen tehnyt, mutta yhdessäkään en ole onnistunut. Tänä vuonna aion pysähtyä enemmän. Edes pieneksi hetkeksi. Silloin varmasti näkee myös yksityiskohtia paremmin. Tässä on menty viime vuosi vähän liian vauhdikkaasti montaa asiaa yhtä aikaa tehden. Pysähtynyt olen kahdessa hiljaisuuden retriitissä. Nyt jos ottaisi pieniä taukoja joka päivä.
  Onnellista vuotta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :)

   En missään tapauksessa kritisoi ihmisiä, jotka tekevät uudenvuodenlupauksia mutta omalla kohdallani olen onnistunut myös lupauksissa, jotka tehdään keskellä vuotta. Toisaalta en myöskään halua julistaa jotain julkisesti vaan "pidän mahdollisen lupauksen salaisuutena".

   Itsekin olen joskus miettinyt tuollaiseen retriittiin osallistumista mutta ainakaan vielä näin ei ole tapahtunut. Pienet tauot toki ovat aina paikallaan.

   Onnellista vuotta 2019 myös sinulle <3

   Poista
 6. Kuvista näkee, että sinä osaat pysähtyä. Ja yksityskohtien tutkiminen on sinulle tärkeää. Kauniita kuvia. Taidan itse kuvata enemmän kokonaisuuksia, mutta sinähän annoit hyvän aiheen -yksityiskohdat, joihin keskittyä vuonna 2019 enemmän.
  Ja taas lupaan juoda vettäkin enemmän, unohdan sen, kun minulla ei ole koskaan jano.
  Onnellista vuotta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula <3

   Tutkin kuviani kun etsin tähän postaukseen kuvitusta ja kyllä minulla aika tasaisesti on sekä yksityiskohtia kuin kokonaisuuksia. Jotenkin vain tuntuu siltä, että yksityiskohdat "jättävät jotain arvoitukseksi kokonaisuudesta" ja joskus toimivat melkein paremmin kuin kokonaiskuva.

   Minäkin voisin kyllä juoda vettä enemmän - hyvä kun otit esille!
   Onnellista uutta vuotta Tuula <3

   Poista
 7. Kauneutta on kaikkialle, ken sen kaiken vaan näkee. <3 Täällä heikkous vanhoihin oviin.

  Oikein ihanaa uutta vuotta Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnellista uutta vuotta Tiia <3

   Minulla on muuten sama heikkous - olemme samiksia! Olen joskus tehnyt blogiin postauksen Tallinnan vanhoista ovista kun itseäni aina mietityttää mitä ovien takan mahtaa olla :D

   Poista
 8. Katosiko kommenttini johonkin? Plääh. Uusi yritys.

  Minä teen samat uudenvuodenlupaukset nykyisin joka vuosi. Enemmän liikuntaa ja ulkoilua sekä syön terveellisemmin. Kaikki on kotiinpäin, vaikka lupaukset usein kokevat takaiskuja vuoden aikana ;)

  Hienoja kuvia olet ottanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttu juttu! Minulta katoaa joka päivä kommentteja kun laitan niitä muiden blogeihin ja sitten unohdan mihin olin kommentteja kirjoittanut. Kiva kun jaksoit tulla uudelleen piipahtamaan.

   Kiitos :) Sää oli hyvä kuvaamiseee!

   Poista