tammikuuta 25, 2019

15 miljoonaa euroa ja blogiarvonnon voittaja

Kuva Pixabay

Lotossa on tällä viikolla jaossa ennätyksellinen jättipotti 15 miljoonaa euroa! Laitan lottokupongin vetämään ehkä kerran tai kahdesti vuodessa kun on joku valtava summa jaossa. Marssin lähimpään mahdolliseen lottoamispisteeseen eli tuohon lähikaupan kassalle. Pyydän aina kokonaisen lottokupongin, jonka kone saa siis arpoa minulle miten lystää. En valitse mitään tiettyjä onnen numeroita tai systeemiä vaan otan vastaan sen mitä kuponkiini tulee.

Maksan, menen kotiin ja unohdan asian saman tien. En edes tarkista lottokuponkia tärisevin käsin lauantai iltana vaan seuraavan viikon alkupuolella käyn jossain veikkauspisteessä hoitamassa tsekkauksen. "Tässä ei ole mitään voittoa!" on aina tulokseni ja unohdan koko lottoamisen. En selkeästi ole tälle asialle ollenkaan vihkiytynyt.

Kuva Pixabay

Istuin kahvilla parin ystäväni kanssa viikolla ja jotenkin keskustelu ajautui siihen mitä kukin meistä tekisi jos voittaisi lotossa tuon 15 miljoonaa euroja. Pakko todeta tähän väliin, että euromäärä on sellainen etten oikein edes käsitä sitä. En edes muista, että minulla olisi koskaan ollut 200 euron seteliä hyppysissäni. Siitä suuremmista euroista puhumattakaan.

Muistan joskus 7 miljoonan euron lottopotin yhteydessä lukeneeni, että 500 seteleinä em. summa painaisi 15,7 kg. Joten nyt nämä 15 miljoonaa euroa painaisi siis reilut 30 kg. Tämän ehkä jaksaisi vielä kantaa mutta mitä pienempiä setelit olisivat sitä painavammaksi tämä voittosumma kasvaisi. Toisaalta voittorahat kyllä napsahtaisivat tilille joten niitä ei onneksi tarvitsi lähteä kotiinsa raahaamaan.

Jotta voisin jotenkin ymmärtää miten suuri summa 15 miljoonaa euroa on otin siitä selvää. Rahasummalla voisi ostaa italialaisen Pagani Zonda HP Barchetta auton. Tosin niitä tehtiin vain kolme kappaletta ja kaikki myytiin jo 2018 syksyllä. Aika kallis auto!

Jos Maakuntavaalit järjestettäisiin nekin tulisivat maksamaan noin 15 miljoonaa euroa. Vuoden 2016 syksyllä maksettiin 5500 maanviljelijälle maatalouden lisätukea samalla summalla. Tampere-Pirkkalan lentokentän ilmettä kohentanut remontti kustansi myös lottovoitto summan verran. Ei siis todellakaan puhuta mistään pikkusummasta tämän lottovoiton osalta.

Kuva Oikotie/Kiinteistömaailma

Ensimmäinen ystäväni lopettaisi heti työt ja muuttaisi asumaan jonnekin "missä aurinko paistaa aina ja meri on turkoosin sininen". Toinen maksaisi lainat pois ja haluaisi kiertämään maailman ympäri tai ylipäätänsä matkustaisi "sinne missä pippuri kasvaa ja vähän vielä kauemmaksikin". Kolmas ystäväni mietti pitkään ja ilmoitti sitten ettei hän halua kertoa mitä tekisi voittorahoilla koska "se tuo pahaa onnea arvontaan jos lähtee jo etukäteen jakamaan voittorahoja".

Kuva Oikotie/Kiinteistömaailma

Kun tuli minun vuoroni vastata kerroin, että haluaisin ostaa "Huvikumpumaisen" talon, josta olen haaveillut lapsuudestani saakka. Olen kulkenut tämän talon ohi varmaan 10 vuotiaasta pikkutytöstä saakka ja mentyäni lukioon näin talon jokaisena koulupäivänä. Tuijotin kerran niin pitkään ja intensiivisesti talon ihanaa, kulmikasta tornia, että meinasin ajaa polkupyörälläni yhteen toisen pyöräilijän kanssa. Muistan vieläkin kuinka vihaisesti vanhempi herrahenkilö tokaisi "Nuori neiti katsoo minne ajaa eikä unelmoi!"

Kuva Oikotie/Kiinteistömaailma

Aina talon ohi kulkiessani mietin miltä talossa mahtaa näyttää sisältä? Kuvittelin sinne erilaisia upeita huoneita ja kuvioituja tapetteja seinille. Kristallikruunuja roikkumassa katosta sekä kauniita kakluuneita jokaiseen huoneeseen. Mietin kuinka vanhat lautalattiat narisisivat jokaisella askeleella. Kuvittelin myös pitäväni tässä talossa joskus juhlat tuolla ylhäällä kulmikkaassa tornissa hämärässä syysillassa. Kattoon olisi ripustettu paperilyhtyjä ja pöydällä olisi paljon kynttilöitä. 

Talossa oli jotain salaperäistä ja sen värityskin oli jotenkin eksoottinen. Vähän vanhempana ja taidehistoriasta jotain oppineena osaisin liittää talon jugendiin ja jonnekin 1900-luvun alkupuolelle. Talon puutarha oli aidattu ja aika harvoin onnistuin näkemään auton sen edessä. En muista kovin montaa kertaa havainneeni ihmisiä tai siis talon asukkaita talon ympärillä. Samalla kadulla oli muitakin asuintaloja mutta yksikään niistä ei ollut samalta aikakaudelta kuin tämä talo. Talon historia kiinnosti mutta enempää tietoa en löytänyt siitä mistään. 

Kuva Oikotie/Kiinteistömaailma

Pari viikkoa sitten Facebook feediini ilmestyi Oikotien mainos, jossa oli kuva tästä tornillisesta talosta, josta olin haaveillut! Klikkasin Kiinteistömaailman ilmoituksen auki todella jännittyneenä. Tämä unelmieni talo olisi nyt siis myynnissä! Mietin sekunnin murto-osan mielessäni vastaisivatkohan sisäkuvat talosta yhtään sitä mitä olin sinne vuosikausia kuvitellut omassa mielikuvituksessani. Ajattelin, että jos talo olisi jotain ihan erilaista miten suuri minun pettymykseni sitten olisikaan. Mutta talon sisäkuvat olivat kuin minun mielikuvitukseni tuotetta. Tässä talossa oli kakluuneita ja vanhaa hirsiseinääkin näkyvissä. Kukallisia tapetteja seinillä ja monta kaunista huonetta. Tornista ei ollut valokuvaa mutta mitä muuta talosta näin vakuutti minut jo. Tämän talon minä haluaisin ostaa jos saisin sen lottovoiton!

Kuva Oikotie/Kiinteistömaailma

Ehkä se jännittävyys tässä talossa tulee myös siitä, että Oikotien ilmoituksen mukaan talo on 1920-luvulla siirretty Terijoelta nykyiselle paikalleen. Terijoen huvilayhdyskunta syntyi 1870-luvulla Karjalan kannakselle. Varakkaat pietarilaiset tulivat viettämään kesiään Suomenlahden rannalle. Terijoen huvila-asutus kukoisti aina ensimmäiseen maailmansotaan saakka. Lokakuun vallankumouksen jälkeen 1917 oli vähän hiljaisempaa mutta vielä vuodet ennen toista maailmansotaa oli paikka "Suomen Riviera". Terijoelta siirrettiin vuosina 1918-1925 reilut 3000 huvilaan muualle Suomeen. Yksi niistä on tämä minun "Huvikumputaloni". 

Ajattelin laittaa taas sen lottokupongin tälläkin viikolla vetämään jos vaikka harras toiveeni toteutuisi ja saisin tämän Terijoen "Huvikummun" itselleni. En saisi tuhlattua tähän kuin yhden miljoonan (remontteineen) ja mitä niillä lopuilla tekisin sitä en osannut ystävilleni kertoa. Varmasti lahjoittaisin rahaa koska minä en tarvitsisi sitä näin paljoa. Jos totta puhutaan näin iso summa tuntuu niin tähtitieteelliseltä, että sen omistaminen ehkä myös vähän pelottaisi.

Mutta nyt on aika lopettaa haaveilu ja julkistaa kenet arvontageneraattori valitsi Marjon matkassa 6-vuotis blogisynttärien kunniaksi järjestetyssä arvonnassa voittajaksi.

Tällä kertaa arvontapaketti lähtee Ahvenanmaalle Kristiinalle. Onnea Kristiina ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ♥ 

Kannattaa pysyä lukijana ja kuulolla sillä toinenkin arvonta on vielä tulossa tässä kevään aikana.

Onnea blogille ja sen kirjoittajalle! 3:lla mukana.


22 kommenttia:

 1. Piti useamman kerran varmistaa että tuo voittaja todella olen minä. En voi uskoa että voitin tuon ihanan palkintopaketin. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea vielä kerran Kristiina! Arvontageneraattori nosti sinun nimesi voittajaksi joten paketti lähtee Ahvenanmaalle. Ehkä sinäkin lottoat tänään jos vaikka hyvä tuuri jatkuisi sielläkin.
   Mukavaa lauantai päivä ♥

   Poista
 2. Oooo, mikä ihana postaus ♥ Voin niin kuvitella sinut asumaan tuohon tornitaloon. Se olisi niin sinun tyylisesi. Näin jo kuvia katsellessani sinut istumassa nojatuolissa kakluunin edessä lukemassa ja ehkä samalla juoden teetä. 15 miljoonan lottovoitto olisi tosiaankin niin suuri, että sitä ei oikein ymmärrä. Kun saisi siitä osankin. Kyllä minunkin suunnitelmani liittyisivät asumiseen ja muiden perustarpeiden korjaamiseen sekä läheisteni auttamiseen.

  Onnea kaimalle arvontavoitosta ja kivaa lauantaita sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ♥

   Jännä "yhteensattuma", että Facebook osasi juuri tuoda minun feediin kuvan tästä talosta. Toisaalta jos yhtenään kurkin juttuja vanhoista taloista ja kirjoitan myös niistä on Facebook varmasti "haistellut" minun olevan niistä myös kiinnostunut. Vai oliko tämä sittenkin kohtalon johdatusta... :D

   Kivaa lauantaita ♥

   Poista
 3. Tupareita odotellessa :) Mukavaa viikonloppua Marjo vaikkei päävoitto napsahtaisikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti saat kutsun Minna jos päävoitto napsahtaa ja minä tässä talossa joskus asun ♥
   Eikös sitä sanota, että asiat, joita haluaa pitää rohkeasti sanoa julki tai minun tapauksessa kirjoittaa tänne blogiin. Nyt on universumin käsissä mitä tuleman pitää.
   Mukavaa viikonloppua!

   Poista
 4. Kiva postaus!Onnea voittajalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku ♥

   Oikein ihanaa viikonloppua sinulle ja talvista lumimaisemaa!

   Poista
 5. Kiva kirjoitus ja mukavia haaveita. Varmasti meistä jikainen joskus haaveilee lottovoitosta, mutta todennäköisyys että voitto osuu kohdalle on todella pieni. Harmi! Kaunis haavetalo. Pidän sinulle peukkuja, että lottokupongissa on voitto. Itsekin haaveilen talosta, jos voittaisin miljoonia. Parikin riittäisi tai edes yksi. Jännittävää lauantai iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä haaveilen paljon ja usein! Haaveet antavat meille siivet ja me naiset olemme myös valmiita haaveilemaan asioista, joihin meillä on ei ole edes varaa. Olin pari viikkoa sitten katsomassa Martti Suosalon monologin Luolamies. Luolamies kiteytti hyvin meidän naisten ja miesten eron "Naiset eivät ole haaveilussaan logiikan kahlitsemia. Miehet haaveileva asioista, jotka "he pystyvät metsästämään" eli miehiä logiikka kahlitsee enemmän. Mies ei haaveile talosta tai sohvasta mihin hänelle ei ole varaa.

   Kiitos ja hyvää viikonloppua sinulle ♥

   Poista
 6. Minä ihailen tuota samaa taloa viikottaisilla uimareissuillani. Se on suloinen! Täytyy laittaa lottokuponkia minunkin vetämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sinäkin olet bongannut tämän kaunottaren. Toisaalta ajaessasi uimahallille et voi olla näkemästä tätä kaunokaista. Jos lotossa napsaa talorahat minulle niin ehkä jo ensi kesänä voi tulla minun pihalle paistattelemaan päivää uintireissun jälkeen :D

   Hyvää viikonloppua ♥

   Poista
 7. Kaunis talo ja erikoinen torni talossa. Meillä päin on myös Terijoelta tuotu huvila, joka on paljon koristeellisempi kyllä. Varmaan ei aikana tehty kuin tämä. Sinikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Terijoen taloista osa on ollut todella koristeellisia pitsihuviloita. Minun unelmataloni on selkeämpi ja mielestäni jugend vaikutteinen. Mukavaa viikonloppua Sinikka :)

   Poista
 8. Aivan ihana talo kyllä tuollaisessa Olisi kiva asua ihan hurja summa Kyllä tuo Lottovoitto voitto En minä varmaan tekisin täysremontin tähän asuntoon jos voittaisin tuollaisen summan perustaisin pari rahastoa että voisin lahjoittaa rahaa ja sitten tota Matkustaisin ympäri maailmaa tähän ei nyt tullut tota pilkkuja eikä mitään koska olen sanellut tämän tekstin Koska kaaduin kylppärissä ja loukkasin sormeni en oikein nyt tällä hetkellä pysty kirjoittamaan mitään käsillä mut onneks se toimii tämäkin tämäkin tuota toiminto Mukavaa viikonloppua Marjo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jael kommentistasi ♥

   Luin Facebookin puolelta kaatumisestasi ja suosittelen kyllä, että kävisit lääkärissä ettei ole aivotärähdystä. Samalla voitaisiin tarkistaa ettei sormesi ole murtunut. Kaatuminen kylpyhuoneessa ei ole leikin asia. Lupaathan käydä...

   Mukavaa viikonloppua kaikesta huolimatta ♥

   Poista
 9. Ihana talo täynnä romantiikkaa :) Meillä pitää aina olla unelmia. Itsekin lottoan sillon tällöin ja laitoin esimerkiksi tällä viikolla loton vetämään. Katsotaan muistanko käydä tarkistamassa sen joku päivä!

  Mukavaa alkanutta uutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä talo on NIIN romanttinen! Unelmia pitää olla muuten elämästä tuli liian tosikkomaista. Tällä viikolla sitten jo kolmas lottokuponki peräkkäin. Menisiköhän potti
   jo jollekin onnekkaalle...

   Mukavaa tammikuun viimeistä viikkoa myös sinne :)

   Poista
 10. Itsekin aina välillä haaveilee lottovoitosta; vaikkei raha auvoa tuo niin kyllähän se tiettyjä asioita helpottaa ja antaa sen vapauden tehdä mitä todella haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilu on hyväksi! Totuus on kyllä juuri tuo ettei se raha tee ketään onnelliseksi. Minä se helpottaisi tässä taloprojektissa :D

   Poista
 11. 15 miljoonaa, käsittämätön läjä rahaa. Itse olen laskeskellut, että jo miljoonalla saisin elämäni varsin mukavaan, leppoisaan kuosiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi Pekka! Summana on NIIN suuri ettei tällainen pieni ihminen aivoineen sitä edes oikein käsitä. Jo miljoona oli riittävä summa meille monelle ja tästä jättipotista kyllä saattaisi seota.

   Poista