kesäkuuta 27, 2018

Miten onnistua lemmikkikuvissa ja Huawein P20 testausta


Oman lemmikin valokuvaaminen on todella mieluisaa puuhaa ja valokuvia karvakaverista kertyykin sekä puhelimeen että kameraan paljon. Meillä on rakkaan russeliriiviöni Minnien kanssa kohta 13 yhteistä vuotta takana joten jonkin verran olen jo oppinut miten valokuvaus koiran kanssa onnistuu. Yrityksen ja erehdyksen kautta ollaan kuvattu tätä energiapakkausta pennusta lähtien. Välillä onnistuen välillä ehdottoman epäonnistuneesti!

Milloin on koira puoliksi ulkona kuvasta. Milloin taas aivan täydellisessä "ilmekuvassa" joku epämääräinen sotkukasa taustalla pilaamassa muuten niin nappiotosta! Eilen tarjoutui ihan mahtava tilaisuus osallistua eläinkuvaus workshopiin Hotel Katajanokan sisäpihalla joten olin koko päivän "kuin kissa pistoksissa" odottaen iltapäivää. Vai voiko koiran omistaja olla "kissana" :D


"Kuinka saada rakkaasta koirakaverista onnistunut kuva? Miten ammattilainen varustautuu kuvaussessioon? Miten hän innostuu tai rauhoittaa karvaista kuvattavaa? Tule kuulemaan koirakuvaajaspecialisti Olivier Béaslasin vinkit, miten onnistua lemmikkikuvissa. Kokeile vinkkejä joko oman koirasi tai mallikoiriemme hauskoissa kuvauspisteissä. Testattavana on myös Huawein uuden P20 -sarjan lippulaivapuhelimet."

Ei tällaista tilaisuutta voi jättää käyttämättä, ajattelin ja suuntasin Audin nokan kohden Katajanokan entistä vankilaa, jossa workshop pidettäisiin Hotel Katajanokan sisäpihalla. Paikka on minulle entuudestaan tuttu ja olin siellä pari vuotta sitten avajaisissa nauttimassa "Jailhouse burgereista, vegesaunasta ja muista konnamaisista herkuista". Tällä reissulla nähtiin myös yksi entinen talon asukaskin...Totta kai koiravalokuvaukseen perehtynyt valokuvaaja on koiraihmisiä ja omistaa oman kauniin konjakinruskean irlanninsetterin :) Olisi tuntunut hassulta jos koiriin erikoistuneella kuvaajalla ei olisi ollut omaa karvakaveria. Tilaisuudessa oli mukana yksi ihana irlanninsetteri mutta hän ei tainnut kuitenkaan olla valokuvaajan oma.

Perehdyimme Olivier Béaslasin johdolla valokuvauksen kolmeen perusperiaatteeseen. Mitä tarkoittaa ISO-arvo tarkoittaa? Valotuksella säädetään kuvan tummien ja vaaleiden välinen tasapaino. Objektiivissa oleva aukko määrää, kuinka paljon valoa pääsee kameraan. Tärkeitä asioita, joita ilman ei valokuvauksessa onnistu vaikka kuinka löytää "niitä täydellisiä kuvakulmia". Näitä pitää harjoitella, harjoitella ja taas harjoitella, tuumin kuunnellessani ammattilaista.Koirien valokuvauksessa on tärkeää myös purkaa lemmikin energiaa ennen kuvaustilannetta. Leikkimällä ja tekemällä vaikka jotain temppuja ennen valokuvaussessiota saadaan purettua sitä liikaa jännitystä pois ja koira jaksaa paremmin keskittyä itse kuvaustilanteeseen.

On hyvä myös olla rauhallisessa paikassa kuvaamassa ettei ulkopuolisia kiinnostavia ärsykkeitä ole liikaa koiralle. Koiralle mielenkiinto täytyy saada keskittymään itse kuvaustilanteeseen joten on helpompi olla tilassa, jossa ääniä, hajuja ja muita ihmisiä/elämiä ei olisi. Totta kai tilannekuvat ovat sitten asia erikseen.


Asettuminen "koiran tasolle" siis vaikka makaamaan lattialle tai maahan tuo kivoja kuvakulmia. Muistan kun Minnie oli pieni pentu ja makasin usein olohuoneen lattialla räpsien "pikku nahkamasu koiruudestani" kuvia. Kuvissa oli todella hyviä kuvakulmia ja fiilis. Tosin noihin aikoihin en omistanut hyvää kameraa ja kännykätkään eivät kuvausominaisuuksiltaan olleet nykyistä tasoa. Kuvat ei laadullisesti ole todellakaan hyviä mutta niissä on muuten hyviä otoksia tilanteista ja hetkistä pennun kanssa.  Voi sitä aikaa ♥♥♥
Totta kai koiran kuvaustilanteessa on hyvä käyttää palkitsemista. Paljon makupaloja takaa keskittyneemmän karvakaverin ja parempia kuvia. Jo pentukoulussa aikoinaan opitut "suulla tehtävä äänet" auttavat ohjaamaan koiraa valokuvaustilanteessa ihan samoin kuin jossain tempussa. Leluilla saadaan koira tekemään aikamoisia juttuja myös kuvaustilanteissa. Aika pitkälle minusta kuvattaessa onnistuu samoilla kikoilla kuin opettaessa uusia temppuja tai taitoja koiralleen. Kun onnistutaan se on yhteispeliä ja tuottaa sekä koiralle että omistajalle hyvänolon tunteen.


En muista puhuiko Olivier tästä mutta minusta koira on myös hyvä totuttaa kameraan ja kuvaamiseen pienestä pitäen. Kamera voi pitkällä putkella ja "isolla silmällä" varustettuna vaikuttaa ehkä vähän pelottavaltakin koirasta. Anna koiran haistella ja tutustua kameraan. Totta kai koirienkin välillä on eroja ja kaikki yksilöt eivät vain pidä valokuvaamisesta. Tiedän yhden seropin, joka kameran nähdessään kääntää aina päänsä pois ja oikein välttelee valokuviin joutumista. Eilisessä tilaisuudessa oli myös Maija-kissa, joka olisi paljon mieluummin tehnyt jotain ihan muuta kuin poseerannut kuvassa. Toisaalta en ole koskaan ennen yrittänyt kuvata kissaa eli voi johtua siitäkin.


Paljon hyviä vinkkejä tuli ammattilaiselta ja niitä on nyt sitten hyvä soveltaa taas omassa "koiraelämässä". Ja sokerina pohjalla oli se, että saimme testata Huawein uutta P20 -sarjan lippulaivapuhelinta. Jos minä olin jo ihan pähkinöinä tartuttuani Huawein 10 Mate Pro luuriin niin tämä uutuus kyllä sekoitti pääni ihan täydellisesti. P20-sarja nostaa kertaheitolla uuden vaihteen silmään mobiilikuvauskokemuksessa. Jopa Olivier Béaslas kehui kameran ominaisuuksia! Luurista löytyy kolmoiskamera ja tekoäly, joka optiomoi mm. kuvausta ja akkukestoa. WAU!!!!


Kiitos Olivier Béaslas, Huawei Suomi ja Republic of Communications kivasta iltapäivästä sekä lukuisista hyvistä vinkeistä valokuvaamiseen oman karvakaverin kanssa! 

6 kommenttia:

 1. Tämä on hauskaa hommaa,kun kuvaa lemmikkejä ja lapsia; looputulos on mitä on välillä.Mulla on omassa kamerassa myös liikkuvan kohteen kuvaussäätö,se on ollut kätevä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikkien kuvaaminen ja hauskaa puuhaa! Se on toisaalta myös "leikkiä lemmikin kanssa" ja oppimista/aivojen treenamista myös karvakavereille. Oma koira todella osaa poseerata kuvissa kun on joutunut kohteeksi pennusta lähtien mutta tiedän paljon koiria, jotka säikähtävät kun kamera otetaan esille.

   Hyvää sunnuntaita Aikku :)

   Poista
 2. Aika kiva tuollainen tapahtuma. Nyt sitten odotan paria täydellistä otosta Minniestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapahtuma oli kiva ja ilma suosi meitä aivan mainiosti!
   Kääk....nyt minulle tulee stressi saada ne pari täydellistä otosta Minniestä :D
   Aurinkoista sunnuntaita Outi ja oikein hyvää alkanutta lomaa ♥

   Poista
 3. Meillä ei koiraa tai kissaa ole allergian takia. Olen yrittänyt valokuvata naapurin koiraa mutta on se vaikea tapaus. Ei pysy yhtään paikallaan. Olen huono valokuvaaja joten kuvani ovat ihan kamalia.
  Koira kyllä mukava. Sinikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi kun on allergiaa niin ei voi olla lemmikkiä tai ainakaan karvaista karveria. Jotkut koirarodut kyllä soveltuvat myös allergiaperheeseen. Lemmikit saa pysymään paikoillaan herkkupalojen ja käskyjen avulle. Harjoittele ja ota vaan rohkeasti kuvia. Nyt digiaikana on helppo sitten deletoida näytöltä huonot otokset. Kuvaamalla kehityt ja onnistut sitten taas paremmin. Tsemppiä!

   Poista