huhtikuuta 09, 2017

Kevätmessut 2017 - täällä Pohjantähden alla ja nuotiopiirissä

Tänään päättyivät nelipäiväiset Kevätmessut 2017 Messukeskuksessa. Marjon matkassa oli mukana Bloggaaja-passilla tapahtumassa mutta valitettavasti työmatkani takia ehdin osallistua messuille vasta tänään sunnuntaina. Mutta ei hätää sillä valokuvia messureissulta tuli 400 ja reilu viisituntinen meni ihan siivillä messuillessa. Tosin ehdin samalla tavata muutaman bloggaaja kolleegani Outi's life, Tuulanneli ja Casa Mimi.

Yhdellä lipulla pääsin tutustumaan viiteen eri kokonaisuuteen: kevätpuutarha, oma mökki, lähiruoka & luomu, oma koti ja sisusta. Kurkistetaan ensin kahteen alueeseen, joissa kävin messupäiväni aikana useampaan otteeseen katsomassa koska molemmat olivat sekä viehättäviä että inspiroivia kokonaisuuksia. Näillä alueilla viihtyi ja olisi viettänyt pidempääkin aikaa..."Suomi 100 vuotta" -teema näkyi Kevätmessuilla 2017 myös. Yleiskoristelualueen teema oli juhlavasti nimeltään "Täällä Pohjantähden alla". Yleiskoristelualue oli Puutarhaetsivien käsialaa: maisemasuunnittelija/arkkitehti Tanja Nieminen ja maisema-arkkitehti Tiina Holmberg. "Lähdimme suunnittelussa liikkeelle pohtien sitä, mitä kaikkea maamme on. Olemme halunneet tuoda esille sitä, mikä Suomessa on  hyvää ja ainutlaatuista." kiteyttävät Nieminen ja Holmberg. Tältä alueelta löytyi sini-valkoista Suomea, kieloja, koivuja, kuusia, suomalaista metsää, vesistöjä. Kotoinen grillausnurkkaus katettuna sinivalkoisilla astioilla ja Finlaysonin Suomi 100-tekstiileillä. Eero Aarniota, lampaantaljoja, hyötypuutarha. riippukeinu. Voi vain kuvitella pilvettömän taivaan ja auringonpaisteen kesäpäivänä tässä maisemassa. 


OmaMökki -messuille oli tänä vuonna rakennettu ensimmäistä kertaa myös yleiskoristelualue. Nuotiopiiri-teeman ympärille oli rakennettu aika jännän rouhea mökkipiha. Mökin läheisyydessä sijaitsi myös oma pieni mökkilampi, jossa oli vettä lähes 43000 litraa. Puinen laituri melkein houkutteli istahtamaan ja vilvoittelemaan messuilusta väsyneitä jalkoja tuossa pikkulammessa. Lammesta nosti kyllä päätään vanhoista autonrenkaista tehty lohikäärme, jonka kaveri lohikäärme katseli puolestaan maista uivaa lajitoveriaan. HUI! Tässä mökkilammessa oli siis vähän eksotiikkaa ja lapsia kiinnostavaa mukana :)


Lammen viereen oli aseteltu verkko, johon oli mahdollista kiinnittää oma "toivomuskalansa". Kaloja roikkui kalaverkossa jo melko monta joten toivotaan, että nuo toiveet myös käyvät toteeen jonain päivänä. Rouhea puinen kahden istuttava keinu houkutteli myös istahtamaan hetkeksi. Alueella oli makkaraa paistava grilli ja tuoleja aseteltuna nuotiopiiriin. Tästä tuli hyvin kotoinen mökkifiilis vaikka makkaran jätin tällä kertaa syömättä vaikka mieli kyllä teki.Mökkipihalla voi pelata mölkkyä ja krokettia. Tynnyrisauna tarjosi mökkiläiselle kunnon löylyjä ja läheiseen lampeen olisi voinut pulahtaa kuutamouinnille löylyjen jälkeen. Yhdellä nurkalla mökkipihaa oli pieni kanala, jossa perheen kesäkanat ja kukko asustavat kesäajan. Alue sai minut haaveilemaan taas omasta kesämökistä mieluiten järven rannalla eikä kovin kaukana pääkaupunkiseudusta....


Suomi rakentaa -markkinakatsauksen (2/2017) mukaan lomarakentamisen laskukausi on taittunut. Kevätmessuilla olikin varattu yli 3000m² suuruinen mökkikylän alue, joka esitteli mökkejä, piharakennuksi ja saunoja. Moni suomalainen haaveilee kuten minäkin taas omasta kesämökistä.


Messuilla oli todella paljon kaikkea kivaa ja inspiroivaa joihin palataan heti kun olen ehtinyt purkaa valokuviani paremmin läpi. Malttakaa odottaa... :)

8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Messuilla on tas ollut varmasti paljon nähtävää. Harmi, etten päässyt tänä vuonna tulemaan, mutta ensi vuonna sitten paremmalla onnella. Jään mielenkiinnolla odottamaan seuraavaa postaaustasi messuilta. Kivaa alkavaa viikkoa, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ystäväni ♥ ensi vuonna kyllä nähdään messuilla ja kierretään!
   Yksi postaus on jo tehty ja ehkä vielä jotain tulossa...
   Mukavaa pääsiäisen odotusta :)

   Poista
 2. Messuista tuli heti kinnostavammat, kun tapasin sut siellä. Nähtiin kyllä kaikkea kaunista. ❤️

  VastaaPoista
 3. Kaikkea kivaahan siellä on ollut näytillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävää olisi riittänyt vielä enemmänkin mutta Hollanin reissun jälkeen iski väsymys :)

   Poista
 4. Ihanalta kuulostaa nuo messut! Tosi nättejä kuvia oot myös ottanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun piipahdit blogissani Venla :) Mukavat messut kaikin puolin ja paljon kuvattavaa!

   Poista