huhtikuuta 02, 2017

Huikea taitoluistelun MM2017 mestariennäytös


Tänään päättyivät Taitoluistelun MM-kisat Hartwall Arenalla. Kisat starttasivat keskiviikkona naisten lyhytohjelmalla ja eilen oli viimeinen kilpakoitos jäätanssiparien kesken. Helsingin katukuvassa on näkynyt paljon japanilaisia kisaturisteja pitkin viikkoa ja muitakin taitoluistelun ystäviä ympäri maailmaa. Todellinen fani nimittäin matkustaa katsomaan kisoja vaikka toiselle puolelle maapalloa.

Kaitlyn Weaver & Andrew Poje, Kanada - jäätanssi 4.

Bonyang Jin, Kiina - miehet 3.

Olen itse ollut armoton taitoluistelun ystävä jo pitkään ja aina kun aika vain antaa myöten yritän sitä edelleen seurata ainakin suurkisojen osalta. Innostukseni luisteluun juontaa juurensa siitä, että itse olen myös harrastanut jonkin aikaa lajia. Minähän olen kasvanut lapsuuteni urheilukentän laidalla, joka jäädytettiin aina talveksi ja kotini läheltä löytyi myös pieni harjoitusjäähalli. Harrastus tyssäsi lopulta siihen, että olin liian pitkä luistelijaksi.

Gabrielle Daleman, Kanada - naiset 3.

Mestariennäytös tai aiemmin sitä kutsuttiin mielestäni loppunäytökseksi päätti kisat ja täytyy sanoa, että tilaisuus oli aivan huikea. Jäälle luistelivat vuoron perään eri sarjojen edustajia upeine esityksineen. Poissa oli kaikki liiallinen suorittamisen tunne, kireys ja mitallipaikkojen metsästäminen. Tilalla on käsinkosketeltavaa tunnelatausta, iloisuutta, herkkyyttä ja hauskuutta.

Vanessa James & Morgan Cipres, Ranska - pariluistelu 8.

Moni musiikkikappale sai meidät yleisössä mukaan taputtamaan ja fiilistelemään musiikin tahdissa. Amerikkalaisen jäätanssiparin Maia ja Alex Shibutanin esityksessä musiikki nosti draamankaarta, joka näkyi myös luistelun koreografiassa hyvin. Iloinen kipale taas tahditti varsinaisen ilopillerin, miesluistelija Jason Brownin hulvatonta menoa jäätä pitkin. Ranskalaisen jäätanssiparin Gabriella Papadakis ja Guillaume Cizeron liitelivät äärimmäisen aistikkaan musiikin soidessa. Musiikilla on äärimmäisen iso osuus esityksestä samoin puvuilla.

Vanessa James & Morgan Cipres, Ranska - pariluistelu 8.

Maia Shibutani & Alex Shibutani, USA - jäätanssi 3.


Kaetlyn Osmond, Kanada - naiset 2.

Ekaterina Bobrova & Dmitri Soloviev, Venäjä - jäätanssi 5.

Javier Fendandez, Espanja - miehet 4.

Meagan Duhamel & Eric Radford, Kanada - pariluistelu 7.

Ksenia Stolbova & Fedor Klimov, Venäjä - pariluistelu 5.

Wenjing Sui & Cong Han, Kiina - pariluistelu 1.

Tessa Virtue & Scott Moir, Kanada - jäätanssi 1.

Väliaika tuli melkein liian äkkiä sillä aika kului ihan siivillä kun katseli tätä taidokasta liitelyä jäällä. Mietimme tauolla kahvikupposen ääressä sitä miten monta harjoitustuntia on käytetty siihen, että kaikki näyttää niin vaivattomalta ja jouhevalta meistä katsojista. Jäällä on varmaan tehty satoja toistoja ja hiottu liikeratoja kaiken muuan harjoittelun lisäksi. Paritanssi ja jäätanssi vaativat myös parin täydellistä hioutumista yhteen joten ei varmaan ole mikään ihme, että moni tanssipareista on aviopareja myös siviilielämässä. 

Yuzuru Hanyu, Japani - miehet 1.

Yuzuru Hanyu, Japani - miehet 1.

Wenjing Sui & Cong Han, Kiina - pariluistelu 1.

Evgenia Medvedeva, Venäjä - naiset 1.

Yuzuru Hanyu, Japani - miehet 1.

Sekä naisten että miesten luistelun voittajat olivat ihan ilmiömäisen taitavia hypyissään, jotka nousivat todella korkealle! He myös tekivät mielestäni tässä näytöksessä ihan huikeita hyppyjä!Voittajien on helppo hymyillä ja poseerata sadoille kameroille, joita hallissa välkkyi! Kilpailut ovat ohi ja on aika hengähtää hetki ennen seuraavaa koitosta kilpa-areenoilla. Cheese! 


Ja totta kai kaikki mestariennäytöksen osallistuvat yhteisselfieen joukossa myös suomalaisia!

Katsoitteko te teeveen välityksellä tätä mestariennäytöstä tai itse luistelukilpailuja? Tunnustaako joku olevansa itse entinen luistelija tai muuten vaan taitoluistelu fani? Oliko joku lukijoista ihan paikan päällä Hartwall Arenalla kenties? 

♥ Mukavaa sunnuntai iltaa kaikille 10 kommenttia:

 1. Aivan huikea näytös! Olin myös ystäväni kanssa paikanpäällä ihailemassa näitä taitureita. Vieläkin nahka ihan kananlihalla! Mielettömän upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos seurasta :) upea näytös ja käsittämättömän taitavia esiintyjiä.
   Se on helppoa kun sen osaa!

   Poista
 2. Tuollaista taituruutta kun pääsee livenä katsomaan niin oksat pois. Mahtavilta näyttää liikkeistä otetut kuvat.
  Katselin joitain esityksiä tv:stä, hurjan taitavia esiintyjiä oli kyllä näissä kisoissa.
  Ihanaa alkavaa viikkoa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu juttu, että valokuvien välityksellä tajuaa jotkut liikkeet ja ymmärtää vieläkin paremmin miten vaativista liikkeistä ja taituruusta on kyse.
   Mukavaa sunnuntaita ja kohta nähdään :)

   Poista
 3. Upeita kuvia!Olen myös aina katsellut pienestä taitoluisteilua.Itse en sitä ole harrastanut,muuten vain luistellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku :) Itsekin olen paljon katsellut jätettyä itse harrastuksen. Tuo sulavuus ja liike..

   Poista
 4. Olin kisoissa vapaaehtoisena töissä ja suomi sai kyllä taas kehuja hyvin järjestetyistä kisoista. Tänään en jaksanut enää hallille lähteä, kun työpäivät kisojen osalta olivat ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinunkaltaisille vapaaehtoisille, jotka tekivät todella upeaa työtä kisojen eteen.
   Ymmärrän ettet jaksanut enää viimeisenä päivänä lähteä paikan päälle. Aurinkoista päivää!

   Poista
 5. Huikean hienoja kuvia, on ollut varmasti aivan mieletön happeninki! Kivaa uutta viikkoa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia - oli huikeaa. Ihanaa sunnuntaita sinulle - let the sun sun!

   Poista