helmikuuta 21, 2015

Cold as ice

Eilen puolelta päivin alkoivat jäänveiston SM-kilpailut Porvoossa ja kuten muutamasta aiemmasta saman aiheen postauksestani voikin päätellä :) halusin ehkä ehdottomasti mennä katsomaan miltä mestaruustason jäänveisto näyttää ihan tosi toimissa. Minulle kun jäi se kipinä lajiin parin vuoden takaisen oman jääveistokokeilun jälkeen. Viime vuonna kisailtiin Kemissä ja edellisenä vuonna Hämeenkyrössä mutta nyt pääsisi hurauttamaan itäiselle Uudellemaalle reilussa puolessa tunnissa ja siihen voisi sitten myös yhdistää Porvoo päivä. That's a plan!

Aamu alkoi todella harmaana ja matkalla Porvooseen alkoi vielä satamaan vettäkin. Miten mahtaa jääveistosten kanssa käydä kyseltiin meidän autoseurueessa? Sulavatko ne ja tuleeko tästä ihan turha reissu jään näkemisen suhteen? Pelkomme oli täysin turha sillä Porvoon Taidetehtaan pihalla veistettiin jäätä jo kahdeksan kaksihenkisen joukkueen voimin olosuhteista huolimatta. Koska kilpailuaikaa on sunnuntaihin kello 15.00 saakka olivat veistokset vielä hyvin alkutekijöissään. Isoa jääpalaa työstäessä vesikeli ei haittaa mutta mitä pienempiä yksityiskohtia tehdään sen hauraammaksi sulanut jää muuttuu. Toivottavasti yöllä vähän pakastaa....
Jääveistos kilpailun teema on unelmat ja mielenkiinnolla odotan minkälaisia unelmia joukkueet loihtivat jäälohkareistaan. Jokaisella kilpailijalla on kisassa oma jääaihio, joka on kaksimetriä korkea ja metrin leveä ja painoa tällä järkäleellä on vaatimattomasti tuhat kiloa. Jäälohkareet Porvooseen on toimitettu Lapin Pellosta. Ison lohkareen työstämiseen käytettiin jopa moottorisahaa...Jäänveistämisen edistymistä voi seurata tapahtuman Facebook sivujen kautta tämän linkin kautta. Töillä oli muuten hauskoja nimiä "Huomenna valloitan maailman" ja "7 oikein". Isoa sydäntä koverrettiin yhdessä  joukkueessa joten jotain rakkausteemaakin taitaa syntyä  ♥ ♥ ♥ ♥ ♥Huomenna sunnuntaina se sitten ratkeaa mikä pari voittaa ja minkälaisella työllä. Jännää!!!
Kävimme vielä pikaisesti kurkkaamassa Taidetehtaan sisälle ja siellä näytti olevan täysi tohina päällä. Muotoilukoulu Liikkuvassa Linnassa tehtiin Unelmien jääkaappimagneetteja kierrätysmateriaaleista ja lisäksi oli tarjolla sekä elävää musiikkia että lohikeittoa.Ensimmäistä kertaa muuten huomasin Porvoon katukuvassa humoristista uutta taidetta. Sähkökaapeissa näytti olevan hauskoja kuvituksia ympäri kaupunkia elävöittämässä kaupunkikuvaa ja piilottamassa näitä muuten niin tylsän harmaita kaappeja. Kotona sitten taas googlettamaan selvisi, että kaapit on maalattu jo vuonna 2008 Porvoon Taidekoulun toimesta. Upea idea viedä taidetta ihmisten keskuuteen ja kunnioitettavaa, että paikallinen sähkölaitos on lähtenyt tähän mukaan. Olen varmaan aina kesäisin sokaistunut niin auringosta ja Vanhasta Porvoosta, että sähkökaapit ovat jääneet huomiotta. Nyt oli helmikuun harmaudessa aistit olivat enemmän avoinna. Piti muutenkin katsoa vanhassa kaupungissa tarkkaan mihin astuu jäisen liukkailla mukulakivikaduilla "ei talvikunnossapitoa". Onneksi myös hiekoitettuja teitä löytyi eikä kukaan langennut polvilleen.Kun jätimme autoa parkkiin huomasin myös nämä värikkäät seinämaalaukset yhden kirpputoria pitävän vanhan talon seinällä. Kirpputori oli valitettavasti kiinni joten sinne emme päässeet penkomaan. Ehkä tässä toimii keväällä/kesällä joku kahvila autotalli kirpputorin yhteydessä kun maalaukset kehottivat istumaan kupposelle kahvia. Rakastuin myös tuohon kaffekupposen vieressä istuvaan koiraan :) - ihana!Lisää Porvoo päivästä seuraavassa postauksessa koska nyt on jatkettava ruuanlaittoa.
Mukavaa lauantai iltaa kaikille :)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Porvoossa tulee vierailtua usein vain kesällä vaikka se on upea paikka näin talvellakin. Varmaan myös Vanhan Porvoon joulu täytyy päästä kokemaan jonain vuonna :)

      Poista