helmikuuta 04, 2014

Värivitamiini

Minulla on ollut ilo ja suuri kunnia tutustua taiteilijaan, joka käyttää äärimmäisen rohkeasti värejä ja tekee hyvin runsaita töitä. Leena on kehitysvammainen taiteentekijä, joka pitää sisarensa Anjan avustuksella Värivitamiini blogia töistään sekä elämästään jakaen kuplivaa väri-iloa lukijoilleen. Leena myös ottaa valokuvia kokemistaan ja näkemistään asioita, joita sitten siirtää myös taiteeseensa.

Kummityttöni äiti vinkkasi tästä blogista ja Värivitamiinin Facebook-sivuista jo pari vuotta sitten. Kesällä 2012 olin 30.tykkääjä Värivitamiinin sivuilla Facebookisssa ja sain valita itselleni lahjaksi Leenan tekemän mosaiikkityön ja päädyin työhön nimeltään Simpukat auringossa. Linkistä pääsette kurkkaamaan ensi kosketustani taiteentekijän tuotantoon.

Muutamia viikkoja sitten tapasin taiteilijan ihan livenä Leenan perinteisessä Taulujuhlassa Töölössä. Koolla oli joukko naisia sekä taiteilija itse ja pitkän pöydän ääressä nautimme ensin vähän kuplivaa, söimme hyviä suolaisia piirakoita ja MUMS niin makoisaa kakkua. Lopuksi taiteilija antoi meidän kaikkien valita itsellemme kotiin viemiseksi jonkun töistään.

Täytyy sanoa, että minulla oli vaikeutta valita. Pidän näistä Leenan mosaiikkitöistä, joista minulle tulee mieleen katalonialaisen Anton Gaudin työt ja suosikkipaikkani Barcelonassa Güellin puisto.
Varsinkin tämän ensimmäisen kuvan hurmaava simpukoita sisältävä työ on hyvin Gaudimainen. Äärimmäisen hyvät värit ja rosoista runsautta reilusti.Leena on käyttänyt myös hauskasti nappeja töissään yhdistettynä mosaiikkiin.


Vihreän ystävänä mietin tämän pikkuisen taulun valitsemista pitkään.


Myös tästä yksinkertaisemmasta mosaiikkitaulusta pidin. Mahtava värikombinaatio.Ihan selkeästi tämän kuluvan kevään muotivärejä taulussa. Leenalla on hyvä värisilmä.


Esillä oli myös kolmen taulun triptyykki, jossa leiskuivat keltaiset isot kukat. Kuulin innoituksen näiden akryylillä tehtyjen taulujen maalaamiseen tulleen elokuisista auringonkukista. Valitsin pitkään näin kahden taulun väliltä koska yksi tauluista oli nimittäin jo valittu kun minä tuumailin mosaiikkitöiden luona vähän liian pitkään.Ja lopulta päädyin tähän auringonkukkaan :)

Sain lahjaksi vielä Leenan sisaren kirjoittamat omistuskirjoituksella varustetut Kirjoituskoulun opaskirjat ja vitsailinkin, että aloitan lukemisen opuksesta 2, josta löytyvät hyvin kiinnostavat kirjoitukset "Bloggaa vaikuttavasti" ja "Näin blogi menestyy".

Kiitos taiteilijalle itselleen sekä juhlan järjestäneille kivasta illasta. Värivitamiini rules!
6 kommenttia:

 1. Jos olisit arvuutellut minkä valitsit, olisin sanonut sinun päätyneen siihen vihreään.

  VastaaPoista
 2. Moi Marjo! Kivaa, että tulit Taulujuhliin.
  Kyllä oli hieno kirjoitus. Kiitos paljon!
  Kuvasit mosaiikkeja vähän samalla tavalla kuin minä. Taidankin ruvetakin käyttämään omia kuvia. Aion pyytää Anjaa laittamaan Värivitamiinin Veispukkiin linkin tähän kirjoituksen.
  Minulla on nyt paljon uusia nappeja. Voin tehdä sinulle vihreän nappimosaiikin. Tykkäätkö niistä kuluneista kehyksistä vai jostain muista?
  Hyvää kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Leena!

   Kiitos kun pidit kirjoituksestani ja kivat juhlat oli.
   Mosaiikkeja pitää minusta juuri kuvata näin joten pyydä vain Anjaa laittamaan Värivitamiinin Veispuukkiin omia samalla lailla otettuja otoksiasi. Meillä on samanlainen maku kuvaamisen suhteen selkeästi.

   Todella mukavaa jos saan sinulta vielä vihreän nappimosaiikkiteoksen. Kuluneet kehykset ovat mieleeni.

   Hyvää alkavaa kevättä Leena ja lisää Värivitamiinia odotellen.

   Poista
 3. Hei Marjo! Et olisi millään ehtinyt saada sitä kolmatta auringonkukkataulua, sillä minä olin iskenyt siihen silmäni jo kauan sitten. Loikkasin siihen kiinni pantterin lailla heti kun Leena pyysi meitä valitsemaan mieleisemme taulut : D Auringonkukka on työhuoneessani ja saa ihailuja jokaiselta huoneessani kävijältä. Ottaisin mielelläni myös sen kaksi kaveria itselleni, mutta ehkä on odotettava ensi syksyyn ja mahdollisiin uusiin auringonkukkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voih....sinäkö se sait :)
   Kiva, että meillä on sitten molemmilla auringonkukat ja odotellaan lisää.

   Poista