helmikuuta 02, 2013

Shoe challenge


Sain jo pari viikkoa sitten Lumolta ensimmäisen haasteeni täältä bloggauksen ihmeellisessä maailmassa. Raotan teille nyt kenkälaatikoitteni sisältöä saamieni kysymysten kautta.

Lähes kaikki kuvat on lainattu Päivän kengistä eli Facebook profiilissani olen esitellyt tähän mennessä 95 kenkäpariani :) Blogin kolme viimeisintä kuvaa on imuroitu netistä.

1. Viimeisimmät ostoksesi, mistä?

Työkaverini myi minulle nämä Tiger of Swedenin uudet, käyttämättömät ballerinat pari viikkoa sitten 40 eurolla koska koko oli hänelle sopimaton. Kiitos Anne!


Oikeasti nämä Minna Parikan 'Pfeiffer Leopard Ponyskin' ihanuudet ovat viimeisin ostokseni mutta niistä kerrottiin jo viime postauksessa.


2.Lempipari, väri, koko?

Upsista....nyt tuli vaikea kohta. En pysty nimeämään vain yhtä lempiparia kun minulla näitä kenkiä riittää. Olen pakotettu laittamaan tähän nyt usempia pareja.Mark & Spencerin omasta mallistosta olevat mokkanahka/käärmejäljitelmä avokkaat. Ostettu Lontoosta pari kesää sitten. Älyttömän hyvät jalassa vaikka on korkoakin! Väri puhutti silloin ja edelleen.


More & Moren turkoosit slingbackit on löytö Myyrmäkihallin kirppikseltä vuosien takaa. Kuin uudet ja hinta taisi olla 5-8 euroa.


Stylesnobin savenharmaat korkkarit piilopohjalla ja puukorolla lähtivät mukaan Stockmann Outletista, joka muuten on hyvä paikka etsiä 40-41 numeroisia kenkiä. Eli minulla on iso jalka :)


Ois mallistosta mustat mokkanilkkurit vetoketjuruusulla. Aiemmin Vantaan Varistossa ja Lahdessa oli tosi hyvät Aleksi13 Outletit, josta tein aina melkoisia löytöjä sekä kengissä että vaatteissa. Lahdessa en ole käynyt vuosiin ja Vantaan myymälä on muuttanut Porttipuistoon muttei ole samanlainen "penkomispaikka" kuin ennen.


Vagabondin kaksiväristä mokkaa olevat tolppakorkonilkkurit viime keväältä. Väriä ja pirteyttä päivää sekä todella mukavat jalassa!Toimin Kenkälaatikon virallisena kenkätestaajana puolisen vuotta voitettuani Facebookissa olleen kilpailun ja sain kuusi paria vegaaneja, tyylikkäitä kenkiä itselle kokeiltavaksi. Nämä Cocoa kengät ovat hurmaavan retrohenkiset.

3. Onko joku kenkämalli, jota inhoat?

En varmaan inhoa erityisesti mitään kenkiä kun kenkäfriikki olen luonteeltani. Pyrin itse välttämään kovin pyöreäkärkisiä malleja, koska ukkovarpaani viereinen varvas on pidempi eli se hankaloittaa pyöreiden mallien käyttö.

4. Kuinka paljon olet valmis maksamaan kengistä

Koska minä ostan kenkiä usein ja paljon eivät kaikki todellakaan kaikki ole kalliita ja merkkikenkiä. Olen toki valmis maksamaan laadusta ja jotkut kengät ovat selkeästi 'sijoitus' kuten Minna Parikat - tosin nekin sain alesta. Opiskeluaikana söin tonnikalaa ja riisiä saadakseni kengät, jotka halusin mutta ihan huippumerkkejä en edes omista yhtään paria. Voisin sanoa kipurajan kulkevan saappaissa siinä 200-250 euron hujakoilla.

5. Kuinka kauan käytät yhtä kenkäparia

Minulla on kenkäkokoelmassani joitain todella vanhoja kenkiä kuten Roomasta interrailmatkalta iäisyys sitten ostetut violetit mokkakengät. Kengät puristavat nykyään mutta en ole raaskinut myydä niitä kirpparilla kun ovat niin kauniit. Saapas/nilkkuripuolella meidän sääolosuhteet asettavat melkoiset vaatimukset talvijalkineille. Niitä olen jopa joutunut heittämään pois, koska eivät ole kelvanneet edes kirppareilla kenellekään. 

Minua harmittaa todella paljon konjakinväriset, pitkävartiset (kalliit) nahkasaappaat, jotka ostin 10 vuotta sitten Nectarinista. Loska- ja vesikelien jälkeen niihin tuli niin ikävät rannut kärkiin ja korkopuolelle ettei niitä enää kehdannut käyttää eivätkä vesivauriot olleet mitenkään poistettavissa. Minulla on useita "matkajalkineita" eli kannan toisia kenkiä mukana koska en halua pilata kenkiäni ulkona. Olen tunnettu myös ns. autonajokengistäni eli haluan säästellä kenkien korkojen takaosia ajaessa.


Nämä kesälipokkaat ovat varmaan 15 vuotta vanhat ja edelleen käytössä.

 6. Voisitko ostaa samanlaiset kengät kuin kaverillasi

En näe tähän mitään estettä. Itse asiassa meidän työyhteisössä käy toisinaan siten, että useammalla naisella on jotkut samanlaiset jalkineet mutta äärimmäisen harvoin niitä käyttää samaan aikaan samassa tilaisuudessa.

7. Millaisilla kengillä käveleminen on mukavinta

Koiran omistajana vastaan, että talvikeleillä ihan ehdottomat ovat Icebugit - pysyy pystyssä vaikka jäällä. Ylipäätänsä ulkoilussa hyvät lenkkarit tai vaelluskengät. Minulla on töissä kenkälaatikko eli Ikeasta hankittu muoviboxi, jossa säilytän kenkiäni. Laatikosta voi sitten päivän mittaan vaihtaa toiset jalkimet jos jalat korkkareissa väsyvät. Jos korkokengässä on platform pohja pehmusteella voi korkeitakin kenkiä käyttää pitkiä aikoija. Lisäksi kannattaa hankkia silikonityynyt päkiöiden alla.

8. Oletko kesäisin ulkona ilman sukkia tai kenkiä?

Ehdottomasti olen. Yritän luopua sukista mahdollisimman pian keväällä kun ilmat lämpenevät ja venyttää sukatta kulkemista todella pitkään syksyllä. Muistan yhden syysaamun jolloin auton lasit olivat huurteessa ja minä vielä ilman sukkia :) Ilman kenkiä uskallan olla vain uimarannalla tai jonkun pihanurmikolla. Muuten saa kyllä lasisirun jalkaansa.

9. Jos saisit ilmaiseksi millaiset kengät tahansa, mitkä ottaisit?

KÄÄK! Tällaisen kysymys minulle on kuin lapselta kysyisi karkkikaupassa "Mitä haluaisit ostaa?" Eli älyttömän vaikea taas nimetä yhtä paria. Varmaan Louboutinit, Manolot tai Jimmyt Choot.


Louboutin Yolanda Strass & Spikes


Jimmy Choo Kendall


Manolo Blahnik Lace Up Cutout Boot

RAKASTAN kenkiä ja aina ostoksilla päädyn katselemaan niitä!

3 kommenttia:

  1. No onhan noita ja ilahduttavan värikkäitä! Ostin noiden Tigereiden tapaiset nudet balleriant jo viime syksynä odottamaan tulevaa kevättä, kun vanhat nudet alkoivat olla aika hurjassa kunnossa. (Olikohan synä se, että niillä oli useampi vuosi tallattu metropoleissa ympäri maailman kuin käyty mustikassakin lähimetsässä...)

    VastaaPoista
  2. Kiitos...ostan usein värikkäitä kenkiä - se on TOTTA! Tässä juuri mietin ettei mulla ei muuten koskaan aiemmin ole ollut nudeja ballerinoja. Ehkä mustikkaan sopisi paremmin vaikka mustat ballerinat niin ei toi lika niin näkyisi tai vaikka saappaat :)

    VastaaPoista