helmikuuta 17, 2013

Kauneusilta ystäville

Olen perjantaista lähtien tassutellut kotona pyjamassa ja villasukissa keuhkoputkentulehduksen kourissa eli siksi bloggaaminen tästä aiheesta tulee nyt vähän jälkijunassa. Antibiootit tuntuvat vähitellen auttavan ja mieli tekisi jo mennä kaupungille viettämään perinteistä Ravintolapäivää mutta taidan silti vielä kuluvan päivän ottaa vähän iisimmin.


Ystävänpäivänä Kauneustavaratalo Eve tarjosi kanta-asiakasillan teemalla 'Ihosi Ystävä' kauppakeskus Sellossa. Aihe tuntui kiinnostavan naisia sillä jo hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua oli ulkopuolelle kertynyt melkoinen jono.
Ovelta käteen lasi kuohuvaa ja suussasulavia SisDelin cocktail- paloja ja sitten kuuntelemaan illan luonnonkosmetiikan asiantuntijaa, ekokosmetologi Satu-Aamu Kangasta.


Satu-Aamu käsitteli luennossaan luonnonkosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan eroja. Hän kertoi haitallisista parabeeneista, joita käytetään kosmetiikassa parantamaan tuotteen ulkonäköä ja säilyvyyttä. Parabeenit aiheuttavat allergioita ja lisäävät ihosairauksia sekä niiden on epäilty jopa altistavan naisen rintasyövälle. Hui!

Seuraavaksi Satu-Aamu kertoi toisesta synteettisen kosmetiikan peikosta eli mineraaliöljystä, jota käytetään kosteuttavissa voiteissa kasvoille, huulille, silmille, käsille kuin koko vartalollekin. Mineraaliöljyt muodostavat iholle kalvon, jonka läpi sen on vaikea hengittää eli tätä kautta ihon luontainen soluntuotanto vaikeutuu. Seurauksena voivat olla mustapäät, ihon kuivuminen, maksaläiskät ja ihon ennenaikainen vanheneminen. Mineraaliöljyjä on myös värivoiteissa ja hiustenhoitotuotteissa muistutti Satu-Aamu.

Kolmas synteettisen kosmetiikan haitallinen aineosa on propyleeniglykoli - vaikea sana, piti oikein tarkistaa kahdesti, että kirjoitin sen todella oikein! Propyleeniglykolia on äärimmäisen helppoa ja halpaa tuottaa joten sitä käytetään todella paljon kosmetiikkateollisuudessa. Kemikaalin tehtävänä on lisätä ihon kosteutta. Satu-Aamu mainitsi, että propyleeniglykoli voi aiheuttaa allergisen ihottuman ja kosketusihottuman iholla. Äärimmäisen mielenkiintoinen puheenvuoro ja päätin kotona vähän tarkistella mitä oma kosmetiikkavarastoni sisältäisi ja ennenkaikkea olisiko tuotteissani em. kolmea ainetta tuoteselosteissa....


Toinen uusi ja mielenkiintoinen tuttavuus oli Mia Höytö, joka lanseerasi viime syksynä oman, täysin kotimaisen Ecocert-sertifikaatin saaneen luonnonkosmetiikkasarjan. Mia kertoi alunperin olleensa kampaaja ja alkaneensa sitten opiskella yhteiskuntatieteitä. Mian kehitystyö oman kosmetiikkasarjan eteen alkoi 1,5 vuotta sitten ja nyt Mian tuotteita siis myydään myös Evessä. Melkoinen saavutus nuorelta naiselta! Ehdin vähän tuoksutella ja kokeilla näitä tuotteita ja minulle heräsi kiinnostus laajemmin kokeilla Mian tuotteita myös kotona. Usein sarjat, joita myydään myös apteekeissa (tuotteita myy Vuosaaren apteekki nettikaupan ja muutaman muun paikan lisäksi) ovat jotenkin kliinisen tuoksuisia mutta Mia Höytö Cosmetics ei vaikuttanut sellaiselta eli laitetaan kokeilulistalle.Mian tuotteilla oli myös mahtavat nimet: IHANA Moisturising Cream, UNELMA Intensive Moisturising Facial Cream, KAUNIS Facial Cleansing Gel, SILKKI Body Cream ja VALO Eye Cream. Eleettömän tyylikkäät pakkaukset eli toivotan Mialle onnea ja menestystä sarjan kanssa.


Jurliquen osastolla yksi onnellinen kanta-asiakas sai Hydrating Rose Facial näytöskasvohoidon ja paikalla oli myös Jurlique-asiantuntija Mari Norrman. Rose Facial kasvohoito ensiesiteltiin tilaisuudessa ja on siis nyt saatavana myös DaySpan puolelta.


Jurliquen tuotteet ovat peräisin Etelä-Australiasta ja Jurliquen ainutlaatuinen kasvitieteellinen osaaminen perustuu omaan sertifioituun luomumaatilaan, jossa kaikki viljely ja toiminta on ollut biodynaamista jo 25 vuoden ajan. Jurlique noudattaa kaikessa toiminnassaan kestävän kehityksen periaatetta.


Ehdin pikaisesti tuoksutella myös Honoré des Prés -luomutuoksuja. Näillä vuonna 2008 lanseeratulla kahdeksalla ranskalaisella tuoksulla on myös Ecocert luomusertifiointi.
VAMP Á NY - Eau de Parfum hurmasi eli trendikäs, urbaani ja naisellinen tuoksu voisi sopia minulle! Ja pakkaus on yliveto eli take away kahvimuki - me like a lot!Lopuksi pistäydyin vielä tutkimassa puolalaisen Ziajan valikoiman. Vuosi sitten keväällä Elle-lehti palkitsi Ziajan Cocoa Butter -vartalovoin Elle Beauty Awardsilla. Itse olen kokeillut Ziaja Goat Milk päivävoidetta, joka on allergiatestattu ja  riittävän kevyt mutta silti kosteuttava voide. Ystäväni Alli puolestaan vannoo Ziajan Rose Butter day creamin puolesta.

Mukava kantisilta ja uutta informaatiota tuli runsaasti! Kiitos Eve, Sini ja tytöt!
 

 

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti