maaliskuuta 08, 2021

Aurinkoista naistenpäivää meille naisille
Hyvää kansainvälistä naistenpäivää juuri sinulle! Tänään 8.maaliskuuta on aika taas juhlistaa sitä pitkää taivalta, jonka me suomalaiset naiset olemme saavuttaneet viimeisen 100 vuoden aikana. Kiitos esiäitiemme sitkeyden ja vaatimusten minä olen saanut lähes yhtäläiset oikeudet miesten kanssa. Saan äänestää, käydä töissä, voin opiskella ja valmistua ammattiin eikä minua sukupuoleni takia saa syrjiä työelämässä. Vieläkin lyön silti pääni joskus siihen maagiseen lasikattoon eikä minun euroni ole yhtä suuri kuin miespuoleisen kollegani. Nainen voi toimi meillä Suomessa presidenttinä ja piispanakin. Kaikilla naisilla ja tytöillä asiat eivät maailmalla ole yhtä tasa-arvoisesti ja hyvin joten parannettavaakin vielä löytyy.  
Tein tänään lounasta syödessäni kotikonttorilla hauskan Ilta-Sanomista löytämäni testin "Kuka historian asennemuijista on sielunsiskosi?" Vastasin vain 10 monivalintakysymyksiin ja minun tulokseni näet alta. Tunnistan kyllä itseni sielunsiskoksi Armin kanssa! Minähän rakastan Marimekon vaatteitakin. Testi on alun perin ollut MeNaiset lehdessä ja nyt naistenpäivän kunniaksi myös iltapäivälehdessä. Testaa rohkeasti kuka olisi sinun sielunsiskosi... :)


Sielunsiskosi on Armi Ratia!
ME NAISET | Marimekon perustaja Armi Ratia on yksi Suomen historian kovimmista yrittäjistä. Hänellä oli Marimekosta alusta saakka vankkumaton visio, jonka puolesta hän ei pelännyt taistella herkeämättä. Armin lailla sinäkin taidat olla suorasanainen ja vahvatahtoinen tyyppi. Rohkeutta taistoihin!

Naistenpäivän kunniaksi kaivoin taas pienen sinikantisen muistivihkoni esille ja pari runoa/ajatelmaa sieltä naisista, naiseudesta ja naisena olemisen vaikeudesta. Osa runoista on saattanut olla täällä naistenpäivänä jo joskus aiemminkin mutta "kertaus on opintojen äiti"
Naise elämää?

Jos sää ole itsenäine , sää ole pelottava.
Jos sää ole ystävälline ja ymmärtäväine, sää ole liian kiltti.
Ku sää sano, mitä sää ajattele, sää ole rääväsuu.
Jos sää ole hiljaa, on sus jotta kummallist.
Jos sää anna, sää ole helppo nakki.
Jos sää pihtaat, haeta joltain muult.

Yritä täsä sit olla. Jua pari lasi kuaharii. Venytel tualis semmottos,
et pää menee taakse ja kattelet maailmaa ylösalasi.
hiukka hianon näköst.
Ei iloseks tulemiseks enemppä tarvita.

Kyl o helppo ol naine!!!

Heli Laakkonen

Voit olla upea kolmikymppisenä, hurmaava nelikymppisenä ja vastustamaton koko loppuelämäsi. 

Coco Chanell

Suomen nainen on luonut kodin ja tavan. Hän kasvattanut kansansa, hän ollut sen ensimmäinen koulumestari. Hän on ollut, on vielä tänä päivänä ja kaikkina aikoina oleva se voimien hiljainen lähde, joka virtaa historiaan miehen tekona. ei saa unohtaa eikä laiminlyödä, jos kansa mielii mennä eteenpäin.

Z. Topelius (1818-1898)

Naisena oleminen on jotain niin merkillistä, niin hämmentävää ja 

monimutkaista, että vain nainen osaa siitä selvitä.

Sören Kierkegaard

"Pidä itsestäsi huolta
helli itseäsi, ilahduta itseäsi
anna yllätyslahja itsellesi.
Se ei ole syntiä
vaan oikeaa rakkautta!
Sinä olet tärkein
mitä sinulla on.
Ja kun sinulla
on hyvä olla
sinun lähelläsi
on myös toisten
hyvä olla!"
 

Marleena Ansio


4 kommenttia:

 1. Minun sielunsiskoni oli Tarja Halonen!
  Ihanaa naistenpäivää vielä tänäänkin, koska we rule the world <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinun sielunsiskosi on Halosen Tarja :) Minusta testi ole hauska ja tein sen kahdesti mutta molemmilla kerroilla tuli vastaukseksi Armi Ratia. Naistenpäivä on tärkeä päivä ja vaikka me naisemme olemme jo saavuttaneet niin paljon on vielä tehtävää.
   Kivaa torstai iltaa Outi ♥

   Poista
 2. Hyvää kansainvälisen naistenpäivän viettämistä.

  Terveisiä Indonesiasta.

  VastaaPoista