lokakuuta 26, 2025

Stensvik - Kitchen & Rooftop tarjosi herkullisen illan ja upeat maisemat

 

PR-mainos @stensvikkitchen

Pari viikkoa sitten otin suunnaksi Kivenlahden, Stensvik - Kitchen & Rooftopin ja Hybridiarena Hypen. Olin ilokseni saanut kutsun tulla tutustumaan sekä toukokuussa avattuun Hybridiarena Hypeen että myös nauttimaan uuden ravintola Stensvikin herkullisesta tarjoilusta. Hankkeen rakennustyöt alkoivat jo 2023 ja nyt tämä valmis upea komplekti yhdistää liikunnan, kulttuurin ja tapahtumat saman katon alle. 

Uudessa rakennuksessa on yli 15 000 neliömetriä ja mikä parasta se on hyvien liikenneyhteyksien päässä eli Kivenlahden metroaseman vieressä Länsiväylän varrella ja autoileville parkkipaikkojakin löytyy 680. Olin syönyt päivällä vain kevyen lounaan jotta voisin sitten herkutella Stensvik Kitchenin tarjoiluilla. 



Stensvik - Kitchen & Rooftop löytyy Hybridiarena Hypen 7.kerroksesta. Koko rakennuksen on suunnitellut L Arkkitehdit Oy ja ravintolan sisustuksesta on vastannut sis.arkk. Petra-Miisa Juusenaho, Interiori Oy. Ravintolasta avautuivat todella upeat näköalat merelle, joita vähän toki himmensi vierailupäivälle sattunut taukoamaton vesisade. Pääsimme kyllä kurkistamaan liki 40 metrin korkeudessa sijaitsevaan Rooftop kattotilaan, joka oli huikean kokoinen - 1000 m2! Ulkoilmabaari ravintolapalveluineen sekä iso uima-allas takaavat kyllä aika hulppeat olosuhteet kun ei sada.

Tällä terassilla olisi kesällä varmasti aivan ihana paistatella auringossa tai pulahtaa uimaan!  

Rooftopin yhteydestä löytyy myös Skyline VIP-saunatila, jonka lauteilla löylyä heittäessä voi katsella merelle. Saunatilasta on pääsy Hype Sun Deckin kattoterassin uima-altaalle. Sky Pool tarjoaa ympäri vuoden mahdollisuuden rentoutumiseen myös uima-altaassa, joka toimii kylmäaltaana joulukuusta helmikuuhun ja muina aikoina se on lämmitetty. 

Mutta vatsassa kurni jo siihen malliin, että oli aika siirtyä Stensvik Kitchenin puolelle ja herkkujen ääreen. Meidän lisäksi tilassa oli isompi seurue ja myöhemmin saapui vähän kurjasta säästä huolimatta lisää ruokailijoita joten selkeästi paikka on suosittu. Lainasin oheisen kuvan arkkitehtitoimiston kotisivuilta näyttämään kuinka upeasti luonnonvalo tulvii lattiaan saakka ulottuvista ikkunoista ravintolaan. 

Kuva: L-Arkkitehdit Oy

Ravintolajohtaja Antti Ahokas toivotti meidän tervetulleiksi ja esitteli myös tarjoiltavan menun. Ahokas on pitkän uran tehnyt alan ammattilainen, joka on ehtinyt toimia aiemmin mm. Ravintola Juuressa, Muji Finland Oy:ssä ja Noho Partners Oy:ssä. 

"Stensvikin keittiötä ohjaavat sesongin raaka-aineet, tuoden lautasille makuja merestä, metsistä ja pelloilta. Ruokalistalta löytyy muun muassa ahventa, siikaa, simpukoita sekä laavakivigrillattuja pihvejä, joita täydentävät herkulliset lisukkeet. Ruokalista yhdistää skandinaaviset juuret nykyaikaiseen, kansainväliseen keittiöön – pienellä twistillä, joka yllättää ja ilahduttaa."

Stensvikin syyskauden menussa oli tarjolla metsäisiä makuja. Ensimmäisenä pöytään kannettiin hauskoissa pienissä pannuissa mallasbriossia ja savufenkolivoita. En muista milloin olisin syönyt jotain niin hyvää kuin tuo mallasbriossi! Se vei kielen mennessään savufenkolivoin kanssa. Olin niin iloinen kun "goody bag" -kassista löytyi vielä toinen mallasbriossi, jota pääsin sitten kotona nauttimaan vielä seuraavana aamuna. Stensvikin "signature" pannuleivästä riittää hyvin myös kahdelle ruokailijalle. 

Alkupalaksi tarjoiltiin annos "Siika ja mallas" eli mallasleipävanukasta ja oman savustamon savusiikaa, Västerbotten-juustokreemiä, fenkolia ja siianmätiä. Minä rakastan sekä savusiikaa että myös siian mätiä joten upea makujen sinfonia, jossa vielä lisukkeena suussasulavaa juustokreemiä. Kiinnitin myös huomiota Stensvikin kattauksissa käytettyihin astioihin, joissa on kivaa rouheutta. Alkupala lautasen koboltinsinisen ja deniminsinisen yhdistelmä oli huikea!

Pääruoan kanssa tarjoiltiin Antiche Terre Amarone Baorna, tummapunaisen täyteläistä, luumuista punaviiniä, jonka minä migreenipotilaana jätin suosiolla väliin. Kuva vierustoverin lasista 😉

Minun "punajuuriversio" pääruoka-annoksesta selleriallergiani vuoksi. 

Normaali "Hirvi ja selleri" annos kuvattuna vieruskaverin lautaselta.

Pääruokana meille tarjottiin "Hirvi ja selleri" eli prässättyä, mureaa hirvenrintaa, punaviinikastiketta, pikkelöityä puolukkaa, kanttarelleja, paahdettua selleriä ja selleripyrettä. Koska minä olen allerginen sellerille oli omassa annoksessani selleri korvattu punajuurella. Hirvenliha oli niin mureaa, että se melkein suli suussa. En ole aiemmin syönyt kovin montaa kertaa hirvenlihaa mutta pidin ihan valtavasti tästä makujen yhteissinfoniasta minkä Stensvik oli loihtinut meidän lautasille. 

Ja lopuksi todella makuhermoja kutkutteleva ja erikoinen jälkiruoka "Tatti ja timjami" eli tattijäätelöä ja timjami-valkosuklaakreemiä, timjamikrutonkeja ja mehustettua mustikkaa. Oli todella jännää maistaa jäätelöä, jossa maistui selkeästi tatti mutta jotenkin kielen makunystyrät ja aivot eivät osanneet yhdistää näitä kahta makua yhteen. Pidin kyllä todella paljon! 

Tarjolla oli myös Vege menu, joka sisälsi seuraavat annokset. Mallasbriossia ja savufenkolivoita, Artisokka ja tyrni, Osterivinokas ja tattari, Herukka ja karamelli. Yläolevassa kuvassa on vege jälkiruoka-annos, joka sekin näytti herkulliselta. 



Todella herkulliset makunautinnot ja upeat tilat Svensvik Kitchen ravintolalla. Ehdottomasti pitää käydä nauttimassa lounasta jonain päivänä kun aurinko paistaa ja näkee hyvin upeita merimaisemia. Meillä Espoossa ei ole kovin montaa paikkaa, josta aukeaa korkealta näköalat merelle. Stensvikin À la carte listan lisäksi löytyy myös Lasten lista. Stensvikin Kitchen & Rooftopissa tarjoillaan Isän päivä menu 9.marraskuuta. Stensvikin kolmen ruokalajin joululounaat alkavat 8. joulukuuta. 

Hypen elämysareenalla esiintyy Apulantaa 13. joulukuuta. Tästä pääset katsomaan mitä muita tapahtumia on elämysareenalle tulossa. Hypessä on mahdollista viettää myös vaikka vauhdikkaat ja liikunnalliset lastensynttärit jäällä, kentillä tai vaikka tanssilattialla. 

 Kiitos Stensvik Kitchen & Rooftop sekä Pieni Ideapuoti maukkaasta ja hauskasta illasta 







4 kommenttia:

  1. Oi mikä ihana ympäristö ja herkkuja tarjolla joka makuun. Ihastelin noita lamppuja jotka näyttivät ihan rottinkipitsisiltä, aivan ihanat. Tuollaisista lautasista tykkään minäkin. Ja tuo seinän syvennys valaistuine taustoineen jossa erilaisia juomapulloja on esillä, on kerrassaan kaunis kuin jalokivi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Stensvik oli sekä ruoan että myös miljöön puolesta todella upea. Minä ihailin myös noita rottinkivalaisimia, joista tuli mieleen myös "pitsisyys". Jos olisin kehdannut olisin kurkannut lautasen pohjan kenen valmistajan se mahtoi olla. Baaritiskin takana oleva pullorivistö oli kyllä melkoinen katseenvangitsija. Stensvik pitää ehdottomasti käydä testaamassa myös aurinkoisella säällä ja tuo Rooftop myös kesäkeleillä.

      Poista
  2. Kiitos vinkistä. Isänpäivä viikonloppuna tulossa pojan luokse Espooseen. Sinikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässähän voisi olla teille hyvä paikka viettää isänpäivää jos olette tulossa meillepäin.
      Tervetuloa vaan Espooseen ja Stensvikiin herkuttelemaan!

      Poista